Αν η υποτιθεμένη «ευρωπαϊκή» ταυτότητα της ΕΕ και γενικά όλης της Δύσης είναι όντως ελληνική, τότε ποιά πρέπει να είναι η ταυτότητα της Ελλάδος σήμερα; Μήπως η Ελλάδα έχει όχι έναν, αλλά δύο λόγους να είναι ελληνική;

Όντως κάποιοι βλέπουν φαντάσματα: εθνικιστές και … νεοεθνικιστές. Που είναι; Εμείς, λέει ο Δρ. Παναγιώτης Ήφαιστος, παντού βλέπουμε μόνον Έλληνες, που τους εκφράζει ο Ρήγας Βελεστινλής: «Άμα φύγει ο τύραννος, ο ελληνικός λαός θα είναι φίλος και σύμμαχος με όλα τα ελεύθερα έθνη. Οι Έλληνες δεν ανακατεύονται εις την διοίκηση των άλλων εθνών, αλλά ούτε είναι εις αυτούς αποδεκτό να ανακατωθούν άλλα έθνη εις την δική τους. Δεν κάμνουν ποτέ ειρήνη με ένα εχθρό ο οποίος κατακρατεί ελληνικό τόπο».
Η ΕΛΛΑΣ ΟΝΤΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΥΠΟ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 5-10-2009. ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΣΑΧΛΟΝΙΟΥΖ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Και ο μέσος Έλληνας δεν αντιδρά ως Έλληνας. Διαβάζω τα πάντα, μας λέει, γιά να περνά η ώρα. Δεν με αγγίζουν. Δεν ακούω. Δεν τα σκέπτομαι. Δεν ζαλίζομαι. Δεν με ενδιαφέρουν διάφοροι. Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη όλων των σημερινών σοφών γιά τους Έλληνες. Μου αρκούν όσα έμαθα μικρός. Όσα μου είπε η γιαγιά μου. Όσα έχω μέσα στην ψυχή μου. Είμαι και αισθάνομαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Γιατι ετσι ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!! ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ! ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ! (http://neotera.wordpress.com/).

Και ενώ κάποιος κ. Πεταλώτης ομολογεί οτι η Ελλάδα είναι ‘ακυβέρνητο καράβι’, ο μέσος Έλληνας είναι πάλι έτοιμος γιά άλλη μία φορά, να νομιμοποιήσει με την ψήφο του, την ίδια δεσποτική κομματοκρατία που νομιμοποιούσε με την ψήφο της η γιαγιά του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ.). Μήπως διότι διαβάζει τα πάντα, μόνον γιά να περνά η ώρα;

Μήπως τα δεν με αγγίζουν, δεν ακούω, δεν σκέπτομαι, δεν ζαλίζομαι και το δεν με ενδιαφέρουν διάφοροι αντιτίθεται στην ταυτότητα της Ελλάδος; Μήπως πράγματι αυτά τα σαχλονιούζ είναι πρακτορεία προπαγάνδας και πλύσεως εγκεφάλου έναντι της ελληνικής μας ταυτότητας; Μήπως λοιπόν έχει έλθει η ώρα γιά τον κάθε Έλληνα να περάσει από την ανάδραση στα σαχλονιούζ στην ελληνική δράση;

Ίσως όχι. Αν ναι όμως, πρέπει να το κάνουμε νομικά και νόμιμα!

Πάρα πολύ σωστά τα λες μέσε Έλληνα! Διότι ούτε ο μικροσυνταξιούχος και ο μισθωτός, ούτε οι κουκουλοφόροι είναι σε θέση να αναδιοργανώσουν την Ελλάδα σε περίπτωση που καταλυθεί το νυν καθεστώς. Διότι δεν υπάρχει μέσα στο νυν καθεστώς το νομικό πλαίσιο γιά να το κάνουν.

Η κεντρική ιδέα της δικής μου παρέμβασης τούτης είναι στο «νομικά και νόμιμα!» Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που κάνω την παρέμβαση τούτη ξανά σε πραγματικούς δικηγόρους, όχι μόνον σε συλλόγους επιχειρηματιών και επιστημόνων που, όπως πολύ σωστά λαλεί ένας φίλος: «στη συντριπτική τους πλειοψηφία λειτουργούν ερασιτεχνικά και χάρη στο φιλότιμο 1-2 ανθρώπων ανά περίπτωση, οι οποίοι κάνουν ταυτόχρονα τον πρόεδρο, το γραμματέα, το λογιστή, το δικηγόρο κλπ».

Στην αυθεντική δημοκρατία των Ελλήνων, και η Απέλα των Σπαρτιατών και η Πνύκα των Αθηναίων ήταν οι περιοχές όπου συνεκαλείτο η Εκκλησία του Δήμου. Νομικά και νόμιμα δηλαδή, έπρεπε οι ‘όμοιοι’ πολίτες της Αρχαίας Σπάρτης και οι της Αθήνας να κάνουν κατά κάποιον τρόπο μία υποχρεωτική κατάληψη.

Τα κριτήρια και των Σπαρτιατών και των Αθηναίων, αναφορικά με το ποιός κατείχε ‘πολιτειότητα’ ή ‘citizenship’, την ιδιότητα δηλαδή του πολίτη, υπήρξαν ιδιαίτερα επιλεκτικά. Μάλλον είχαν κάτι να κάνουν με την έννοια της αριστοκρατίας στο έργο του Πλάτωνα.

Αρχικά θα έπρεπε να κατάγεται ο κάθε ποιός από πατέρα πολίτη και μητέρα κόρη πολίτη. Επίσης, θα έπρεπε να έχει υποστεί και να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία την ‘αγωγή’, δηλαδή την εκπαίδευση που λάμβαναν οι νεαροί Αθηναίοι και Λακεδαιμόνιοι προκειμένου να γίνουν ολοκληρωμένοι στρατιώτες και πολίτες της πατρίδας τους. Νάτη η ταυτότητα!

Νομικά και νόμιμα λοιπόν, όσοι και μόνον όσοι κατείχαν πολιτειότητα, είχαν όχι μόνον το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να κάνουν κατάληψη της Απέλας και της Πνύκας. Σήμερα υπάρχουν προτάσεις γιά ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ (http://neotera.wordpress.com/2011/02/13/καταληψη-βουλησ-στισ-20-φλεβαρη/)!

Το πρόβλημα είναι πως ούτε νομικά ούτε νόμιμα μπορεί να γίνει τούτο. Απλά, δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο γιά να το κάνουν. Πως θάχουμε Ήλιαία χωρίς το νομικό πλαίσιο του Ήλιάζεσθαι;

Κατάλαβες τώρα επαναστατημένε μέσε Έλληνα; Χωρίς το προ-απαιτούμενο νομικό πλαίσιο, δεν μπορεί να γίνει αλλαγή του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος σε αυθεντική δημοκρατία.

Άσε τις μαγκούρες και τα ρόπαλα λοιπόν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εσύ και εγώ είναι σκληρή δουλειά πάνω σε μία καθαρά γνωσιολογική επανάσταση, που θα φέρει ίσως κάποια μέρα την ζητούμενη ανατροπή και αλλαγή του νυν καθεστώτος σε αυθεντική δημοκρατία. Αλλά όμως νομικά και νόμιμα!

Μία προσεκτική μελέτη του Geoffrey West (Slowe K. 2009. ‘The end of the world is nigh’. Arabian Insight 2579(1 Jul.), available online (2/14/2011) και των Yaneer Bar-Yam, Dion Harmon και Benjamin de Bivort (2009. ‘Attractors and Democratic Dynamics’. Science (20 Feb.): ίσως να σε πείσει να είσαι επαναστατημένος προς την αυθεντική δημοκρατία. Και ο Geoffrey West και οι Yaneer Bar-Yam, Dion Harmon και Benjamin de Bivort είναι μέσοι επιστήμονες, που μπορεί να καταλάβεις σχετικά εύκολα λόγω της ειδικότητός σου Έλληνα της πιάτσας, Έλληνα με ταυτότητα δηλαδή!

Ευδαιμόνει!