Του Ρωμύλου Κομνηνού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Όσο περνούν οι ώρες, και τα γεγονότα εκτυλίσσονται, προσλαμβάνει άλλες διαστάσεις το «σενάριο» που παίζεται από το απόγευμα της Παρασκευής, με την τρόικα να «αδειάζει» την Κυβέρνηση, τον Γιώργο Παπανδρέου να επιτίθεται στην τρόικα, και τελικά την τρόικα να εμφανίζεται να… ζητάει συγνώμη από τον Πρωθυπουργό. Κοινώς, να μπαίνει στη θέση της!

Με όρους πολιτικής επικοινωνίας, είναι αυταπόδεικτο ότι το Μέγαρο Μαξίμου «κέντησε». Στο τέλος του «τριήμερου θαύματος», ο Γιώργος Παπανδρέου θα εμφανίζεται ως εκείνος που ανάγκασε την τρόικα να κάνει πίσω. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει και ότι… θα κάνουν πίσω και οι αποκρατικοποιήσεις. Που προαναγγέλθηκαν για να υλοποιηθούν, και όχι για να παραμείνουν μετέωρες, κάτι που θα τίναζε στον αέρα την όποια αξιοπιστία επιχειρεί να ανακτήσει η χώρα στις διεθνείς αγορές.

Παρακολουθώντας βήμα προς βήμα το πώς εκδηλώθηκε η επικοινωνιακή στρατηγική του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες, δεν μπορείς παρά να κουνάς με νόημα το κεφάλι, σκεφτόμενος ότι αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, και στην Κυβέρνηση βρισκόταν η Νέα Δημοκρατία, το πρωί του Σαββάτου θα είχαν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές, και σήμερα θα είχε τοιχοκολληθεί και το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής.

Ήξερε λοιπόν ο Γιώργος; Μάλλον ναι. Προσπάθησε το ΠΑΣΟΚ να «παίξει» με την επικοινωνία; Επίσης… μάλλον ναι. Που πάμε από εδώ και πέρα; Σχεδόν μετά βεβαιότητας, σε εκλογές. Γιατί, ο ορίζοντας που μπορεί να έχουν αποτέλεσμα τέτοιοι στρατηγικοί εντυπωσιασμοί, είναι πεπερασμένος. Το αργότερο, σε τρεις μήνες από σήμερα. Μετά, ο λαός… ξυπνάει.