Με τον Λάζαρο Μαύρο

Σ Χ Ε Δ Ι Ο της Τουρκίας για τη δραστική αλλαγή της σύνθεσης του αυτόχθονος πληθυσμού της Κύπρου, με στόχο την ανατροπή της ελληνικής πλειοψηφίας και τον τελικό εκτουρκισμό του νησιού, είναι ο διαπραττόμενος από το 1974 παράνομος εποικισμός. Τον οραματίστηκε, τρεις 10ετίες μετά και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, από το 1956 με τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ, η επεκτατική στρατηγική της Άγκυρας. Στις σκλαβωμένες από τον Αττίλα περιοχές, όπου από το ’74 επιβλήθηκε η εθνοκάθαρση σε βάρος των αυτοχθόνων Ελλήνων, ο μεταφερθείς από την Τουρκία πληθυσμός των εποίκων έχει ήδη καταστήσει τους Τουρκοκυπρίους μειονότητα στο κατοχικό καθεστώς. Το συλλαλητήριο των Τ/κ της 28.1.2011 και η εξαγγελθείσα για σήμερα συνέχειά του, αποτελεί, συν τοις άλλοις, αντίδραση και στον διαπραχθέντα εποικισμό.

Μ ’ Α Λ Λ Ο Υ Σ ρυθμούς κι επί του παρόντος σε διαφορετική έκταση, παραπλήσια αποτελέσματα αλλαγής της σύνθεσης του πληθυσμού στις ελεύθερες περιοχές παράγει η «μεταναστευτική» πολιτική της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν κατέστη ακόμα μειονότητα στον τόπο του ο Ελληνισμός της Κύπρου, τα αυξανόμενα όμως ραγδαία, πολύ υψηλά ήδη ποσοστά των αλλοδαπών, κάνουν αισθητή την πίεση επί της γηγενούς κοινωνίας. Μετά την εθνοκάθαρση και τον εποικισμό στα κατεχόμενα, η Τουρκία μεθόδευσε τη συστηματική «λαθρομετανάστευση», μέσω της γραμμής Αττίλα, για την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στα ελεγχόμενα από την ΚΔ εδάφη. Δεν είναι μόνο για την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, την επιβάρυνση της οικονομίας, την εξάρθρωση της κοινωνικής συνοχής και τη διασάλευση της ασφάλειας στις ελεύθερες περιοχές.

Αξιοποιώντας το χαλί που έστρωσε η «μεταναστευτική» πολιτική της ΚΔ, η Τουρκία «αποταμιεύει» εδώ σωρηδόν «φασούλι-φασούλι», για τη συγκρότηση μιας νέας στρατηγικής μουσουλμανικής μειονότητας, αυτήν τη φορά, στις ελεύθερες περιοχές. Την οποία θ’ αξιοποιήσει ως μοχλό σε πρώτο στάδιο και ως προγεφύρωμά της στη συνέχεια. Ο Κεμαλισμός, εκ γενετής γενοκτόνος, έχει δοκιμασμένες επί έναν αιώνα ατιμώρητες, διάφορες «μεθόδους πληθυσμών». Οι Νεο-Σουλτάνοι, στους νεότερους επεκτατικούς σχεδιασμούς τους, περιγράφουν εναργώς και διά χειρός Νταβούτογλου, με τον τίτλο «ανθρώπινη κινητικότητα», τα επόμενα βήματά τους. Επενδύοντας και στην υπεργεννητικότητα των σφριγηλών μουσουλμάνων, έναντι του φθίνοντος στη γήρανση, λόγω υπογεννητικότητας, ελληνικού πληθυσμού. Ο κυπριακός Ελληνισμός ήδη εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του. Η κυβέρνησή του, όμως, κοκορεύεται για την… «πολιτική Συλικιώτη»!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 2.3.11 
Πού χάθηκαν όλοι εκείνοι που εκθείαζαν ελληνιστί, εν Αθήναις και εν Λευκωσία, με σωρεία άρθρων τους, τον «εκσυγχρονιστή» Ερντογάν, να σπεύσουν τώρα να… κατσαδιάσουν τους διαμαρτυρόμενους εναντίον του Τουρκοκυπρίους;