Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Το προηγούμενο κείμενό μου, σχετικά με την υπόθεση της Υπατίας και των υποτιθέμενων απεργών πείνας, τελείωνε με την εξής φράση: “Στημένο δηλαδή από πριν το ματς…”. Ο χθεσινός… συμβιβασμός, μεταξύ των λαθρομεταναστών και της κυβέρνησης, που οδηγεί στην λήξη της απεργίας πείνας αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Ότι η περίφημη “απεργία πείνας”, η κατάληψη της νομικής και μετά η παραχώρηση του νεοκλασσικού “Υπατεία” στους μετανάστες ήταν μια καλοστημένη οπερέτα. Μια οπερέτα που σκοπό είχε να διευκολύνει την “ρύθμιση” του μεταναστευτικού προβλήματος με τρόπο τέτοιο, που να μην αναλάβει μεγάλο πολιτικό χρέος το ΠΑΣΟΚ.Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο ρόλος των συστημικών ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή που οι λαθρομετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και σε ολόκληρη την Ελλάδα όχι μόνο κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν, αλλά αποτελούν παράγοντες ουσιαστικής υποβάθμισης της ζωής του μέσου Έλληνα, με χίλιους δύο άλλους τρόπους, μέσα από μια σικέ, σπαρακτική ιστορία, επιπέδου μεξικάνικου σήριαλ που προβάλλεται το καλοκαίρι στην θέση των μεσημεριανάδικων κουτσομπολίστικων εκπομπών, μετατράπηκαν σε καημένους και θύματα.

Έτσι λοιπόν, ως… σωτήρας της Δημόσιας Τάξης, της Δημόσιας Υγείας και του “ανθρωπιστικού χαρακτήρα” της χώρας μας, ήλθε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εφεύρει ένα καθεστώς “ανοχής” που ουσιαστικά ευνουχίζει την μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας, καθώς της στερεί το δικαίωμα των απελάσεων.Στον ρόλο της τυφλής Εσμεράλντας λοιπόν, οι 300 λαθρομετανάστες, με σκυλιά – οδηγούς την άκρα αριστερά. Και γόης της υπόθεσης ο ΓΑΠ, που όχι μόνο έτσι “ξεπληρώνει” τα γραμμάτιά του για την αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από μετανάστες, αλλά και το κάνει με τρόπο που δεν επιτρέπει σε κανέναν να διαμαρτυρηθεί λόγω της “λεπτότητας” του θέματος, καθώς μην ξεχνάμε υπάρχει ρίσκο σε … ανθρώπινες ζωές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή την χώρα είναι ότι κατοικείται από … τηλεθεατές και όχι πολίτες. Έτσι η συνταγή του μεξικάνικου σήριαλ έπιασε απολύτως. Κάτι που φαίνεται και από την συμφωνία στην οποία ήλθε η κυβέρνηση με την άκρα αριστερά και τους “απεργούς”:

“Όσοι από τους μετανάστες βρίσκονται στα νοσοκομεία, θα παραμείνουν εκεί. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Υπατία, έως ότου να αρχίσουν να σιτίζονται κανονικά. Το πακέτο των προτάσεων της κυβέρνησης οδηγεί, μετά από συμπλήρωση οκταετίας στη χώρα, σε νομιμοποίηση της παραμονής των μεταναστών, με σχετική υπουργική απόφαση. Μειώνονται, έτσι, από 12 σε 8 τα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα για να μπορούν οι μετανάστες να καταθέτουν αίτηση νομιμοποίησης. Επίσης, προβλέπει τη δυνατότητα μετακίνησης στις χώρες προέλευσης τους με βάση το καθεστώς ανοχής, καθώς και τη δυνατότητα να παραταθεί επ’ αόριστον το καθεστώς της εξάμηνης ανοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια (και τις προϋποθέσεις) που απαιτούνται για τη νομιμοποίησή τους. Εκτιμάται ότι περίπου 100 από τους απεργούς πείνας θα νομιμοποιηθούν άμεσα”.

Μειώνονται κατά 1/3 λοιπόν οι προϋποθέσεις νομιμοποίησης. Έτσι, για όσους δεν πάρουν την ιθαγένεια. Και γίνεται λόγος για καθεστώς ανοχής … επ’ αόριστον. Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η φράση είναι η ουσία της “συμφωνίας”. Επ’ αόριστον ανοχή. Για όλους και για όλα. Ζούμε σε μια χώρα όπου οι νόμοι δεν εφαρμόζονται παρά μόνο επιλεκτικά. Ζούμε σε μια χώρα όπου το μοναδικό ζητούμενο είναι η πολιτική επιβίωση του ΠΑΣΟΚ και η διαιώνιση του καρκινώματος της άκρας αριστεράς.

Απέναντί τους μια σειρά από “δεξιούς” οι οποίοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, υπνωτισμένοι από την μαγική φράση “ανθρωπισμός”. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΛΑΟΣ αρκέστηκαν σε… δηλώσεις δίχως να κινητοποιήσουν κανενός είδους μηχανισμούς. Η οπερέτα της Υπατίας έριξε αυλαία και κάποιοι ακόμη δεν κατάλαβαν το τι έχει συμβεί.

Την ίδια στιγμή που σε χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης με σαφώς μικρότερο πρόβλημα από το δικό μας, υπάρχει κινητικότητα και το μεταναστευτικό είναι ζήτημα αιχμής, εδώ κάποιοι μας πιάνουν “κώτσους” υποβοηθούμενοι από το αριστερίστικο πνεύμα που επικρατεί στα συστημικά ΜΜΕ, που κυριολεκτικά κρατά υπνωτισμένους τους Έλληνες.Ο Ραγκούσης και η παρέα του πούλησαν τζάμπα μαγκιά, απειλώντας με απελάσεις εάν δεν γινόντουσαν δεκτές οι προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ ο Παπουτσής και ο Βενιζέλος έβγαλαν μπροστά το … αριστερό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Κερδισμένοι από παντού οι μάγκες της κυβέρνησης.

Σε ένα παιχνίδι, επαναλαμβάνουμε στημένο και από πριν ξεπουλημένο, που έλεγε και το τραγούδι Γιατί αυτό είναι. Είναι μάγκες. Και απέναντί τους δεν έχουν αντίπαλο. Ο Σαμαράς αυτή την στιγμή ασχολείται με τον Καρατζαφέρη και ο Καρατζαφέρης με τον Σαμαρά. Και οι μάγκες παίζουν μπάλα μόνοι τους!