Γράφει ο Αμφικτύων

Γράφει ο συγγραφέας -δημοσιογράφος και Γ.Γ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Δημήτριος Χαλιβελάκης πάνω σε επίκαιρα θέματα. Συμφωνούμε πλήρως στα 1ον ,2ον και 4ον . Ας μας επιτραπεί στο τρίτο άρθρο να  εκφράσουμε μιά διαφορετική γνώμη και ειδικά αναφορικά  με την Μεγάλη Ιδέα. Αυτή εξέφραζε τον αγνό  πόθο του Ελληνισμού για την ολοκλήρωση του , η οποία έμεινε ημιτελής το 1821. Αυτό τον πόθο τον εκμεταλλεύθηκαν εντέχνως οι “σύμμαχοι ” μας για ίδιους σκοπούς.

Είναι βέβαια στρατηγικά ολέθρια η εκστρατεία στη Μικρά Ασία, η οποία υποστηρίχθηκε αρχικά από τους Αγγλογάλλους συμμάχους μας για να εξυπηρετήσουν τα ευρύτερα συμφέροντα τους στην περιοχή(πετρέλαια Μοσούλης, Κιρκούκ οι Αγγλοι, Συρία οι Γάλλοι) και μετά την εξασφάλιση τούτων,  υποστήριξαν τον Κεμάλ και άφησαν τον Ελληνικό Στρατό και τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας , ως αμνόν επί σφαγή, στο τούρκικο γιαταγάνι,  με τα γνωστά αποτελέσματα της Καταστροφής. Μήπως τα ίδια δεν επανέλαβαν Αγγλοι και Αμερικανοί και στην Κύπρο το 1974; Βέβαια και οι Σοβιετικοί για τους δικούς τους λόγους εστήριξαν τότε τον Κεμάλ. Ομως εκείνη την φοβερή δοκιμασία για τον Ελληνισμό υπήρξαν ξενοκίνητες διεθνιστικές οργανώσεις που έσπειραν με προκηρύξεις τον πανικό και επέτειναν την ήττα στα μετόπισθεν. Αυτό ήτο ασυγχώρητο έγκλημα κατα του Ελληνικού στρατού και του  Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και όχι κατά των ιμπεριαλιστών , οι οποίοι είχαν ήδη εξασφαλίσει τα συμφέροντα τους μέσω του Κεμάλ . Η πράξη αυτή των διεθνιστών Ελλήνων που στήριξαν τότε τον Κεμάλ θα μένει εσαεί μιά μαύρη κηλίδα.

Οσον αφορά την απομόνωση της Ελλάδος εκτός ΝΑΤΟ και Ε.Ε, ενώ θεωρητικά μπορεί να φαίνεται συμφέρουσα και ευεργετική, στην πράξη δεν ξέρουμε πως θα ήτο η Ελλάς σήμερον.  Μήπως θα θύμιζε Ιράν , Βενεζουέλα ή και Βόρεια Κορέα; Διότι και  η πορεία της εντός του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε  δεν μας έφερε καλό, αλλά  και η παραμονή της έξω από τους οργανισμούς αυτούς μπορεί να ήτο χειρότερη.  Επομένως ό καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματα του.