Κυκλοφόρησε το 5o τεύχος (τόμος 2, τεύχος 2) του περιοδικού hυgeίa@εργασiα, που είναι η επιστημονική έκδοση της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος. Εναρκτήριο άρθρο του τεύχους είναι η μελέτη των κ.κ. Α. Λυμπεράκη, Πλ. Τήνιου και Θ. Γεωργιάδη με θέμα την Προσέγγιση για την ευημερία της τρίτης ηλικίας μέσω της έρευνας SHARΕ. 

Μεταξύ των άρθρων που περιλαμβάνονται στο τεύχος είναι η Μελέτη υπολογισμού του οικονομικού κόστους των εργατικών ατυχημάτων στην ελληνική επικράτεια των κ.κ. Β. Μακρόπουλου, Μ. Ορφανίδη και Ι. Μπόρα, καθώς και η έρευνα των κ.κ. Χρ. Καραΐσκου, Γ. Κουλιεράκη και Α. Κικεμένη – Ξυδέα με αντικείμενο το Εργασιακό περιβάλλον και την επαγγελματική εξουθένωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων καταστήματος κράτησης.

Επιπλέον περιλαμβάνονται άρθρα του κ. Δ. Χαδόλια και της κ. M. Aγαθοκλέους, που αναφέρονται στα Προβλήματα ύπνου εργαζομένων και γενικού πληθυσμού, καθώς και μια ενδελεχής ανάλυση για τα Ζωικά δηλητήρια ως πρόβλημα Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής στην Εργασία από την κ. Μ. Χατζάκη, λέκτορα του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνεται επιδημιολογική Παρουσίαση και σχολιασμός μελέτης για τις επιδράσεις της νηστείας στην υγεία, που αφορά ελληνορθόδοξα μοναστήρια της Μάνης, καθώς και την Ορθόδοξη θέαση του ζητήματος με κείμενο της Aδελφότητας της Ιεράς Μονής «Παναγία του Εβρου». 

Τέλος, στα εκδοτικά σημειώματα του τεύχους γίνεται αναφορά στις Ιδιαιτερότητες του γυναικείου φύλου σχετικά με τις επιδράσεις της εργασίας στην υγεία από τον κ. Χ. Αλεξόπουλο και μια επίκαιρη Ανάλυση της νομικής και υγειονομικής διάστασης της μετανάστευσης των κ.κ. Χρήστου Π. Δετσαρίδη και Θ.Κ. Κωνσταντινίδη, μελών ΔΕΠ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 

(Η ηλεκτρονική έκδοση του τεύχους είναι προσπελάσιμη ΕΔΩ  καθώς στην ιστοσελίδα της ΕΕΙΕΠ ΕΔΩ, όπου είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμες και όλες οι προηγούμενες εκδόσεις του επιστημονικού περιοδικού, καθώς και της ενημερωτικής εφημερίδας των Ειδικών Ιατρών Εργασίας της χώρας μας).