ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε ηλεκτρισμένη αμτόσφαιρα τελούνται εδώ και ένα 24ωρο  οι εκδηλώσεις για την 190η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας στην Νέα Υόρκη μετά την δήλωση- βόμβα (καταγγελία)  του κ. Χρήστου Παπουτσή ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ως εκπρόσωπος του Έλληνα πρωθυπουργού και της Ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να παραστεί σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομογένειας όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε.  Η δήλωση  έγινε με φανερά ενολχημένο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη λίγο μετά την δεξίωση της Γενικής Προξένου στην Νέα Υόρκητο απόγευμα μεταξλυ 17:30 και 19:00. Ο Υπουργός κληθείς να απαντήσει σε σχετική  ερώτηση μας,  αν θα έρθει στην επίσημη εκδήλωση  που γίνονταν λίγο αργότερα,  στον Αγιο Δημήτριο Αστορίας στις 20:30 απαντώντας  αποκλειστικά στο GreekAmericanNewsAgency απάντησε  ως εξής: «πως να έρθω σε μια εκδήλωση την στιγμή που δεν έχω προσκληθεί; Εσείς πάτε κάπου απορόσκλητος;». Αμέσως θέσαμε το θέμα στην Γενική Πρόξενο κ.  Άγη Μπαλτά. Η οποία προς στιγμή απέφυγε να δώσει έκταση στο θέμα. Λίγο αργότερα και ενώ συνεχίσαμε να ερευνούμε το ζήτημα  και η Γενική Πρόξενος Αγη Μπαλτά επιβεβαίωσε, τον υπουργό Χ. Παπουτσή ότι στο σχετικό πρόγραμμα που είχε λάβει από την Ομοσπονδία (βλ. Γενικό Γραμματέα Πέτρο Γαλάτουλα) και έθεσε τα ακριβή γεγονότα ενώπιον του Γ Αντιπροέδρου του ΔΣ κ. Δημήτρη Δημητρίου και του μέλους και αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία Θεόδωρου Παυλάκου. «Λάβαμε το πρόγραμμα από την Ομοσπονδία   προ περίπου 10 με 12 ημέρες για κάθε ημέρα ξεχωριστά. Αυτό το πρόγραμμα και προωθήσαμε προς τους αντίστοιχους φορείς(κυβέρνηση και Βουλή).  Στο σημερινό πρόγραμμα η ομοσπονδία,  είχε ως προσκεκλημένους μόνο τους βουλευτές. Αυτό και πράξαμε» .

 

galatoulasΗ έκπληξη αλλά και το τεταμένο της ατμόσφαιρας επιβεβαιώθηκε και με την δήλωση βόμβα εκ μέρους της κ. Μπαλτά όταν μας  είπε «μα ούτε και εγώ είμαι σήμερα προσκεκλημένη αλλά θα πάω διότι πρέπει». Το κλίμα εντάθηκε αργότερα καθώς και οι ψίθυροι εκ μέρους των πολιτικών εξ Ελλάδος αλλά και μεταξύ διακεκριμένων ομογενών, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στον Αγιο Δημήτριο όταν ο Πέτρος Γαλάτουλας, Γενικός Γραμματέας(αυτοπακαλούμενος και κοματάρχης της ΝΔ στην ΝΥ ο οποίος έχει καταγγελθεί για σωρεία σκανδάλων πλαστογραφίες κακοδιοίκηση ατασθαλίες οικονομικές και υποτίθεται ερευνάται ακόμα από την Ριγίλης εδώ και ένα χρόνο)    αγνόησε επιδεικτικά την Γενική Πρόξενο Άγη Μπαλτά στην οποία δεν έδωσε τον λόγο να χαιρετίσει  όπως ορίζει το πρωτόκολο ενώ αντιθέτως έδωσε τον λόγο σε όλους τους άλλους επισήμους.

Το θέμα ερευνούσαμε  από νωρίς το απόγευμα κατά την διάρκεια της δεξίωσης στο Γενικό Προξενείο όταν για το ίδιο θέμα εντελώς ανυποψιάστα είχε ερωτηθεί για το  ίδιο θέμα όταν ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση της Ομογενούς και μέλους της Πολιτιστικής επιτροπής  Αυγερινής Κατέχη  έδωσε πολύ ευγενικά την ίδια απάντηση. Αμέσως θέσαμε το ζήτημα στην Γενική Πρόξενο η  οποία απέφυγε εκείνη την στιγμή να δώσει κάποια απάντηση.  Μιλήσαμε με τον υπουργό Χ. Παπουτσή και  μας είπε ενώπιον των κυρίων Δημητρίου και Παυλάκου « κοιτάξετε εγώ  ήρθα εδώ για να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση και να πάω σε κάθε εκδήλωση. Και αυτό θα κάνω. Αλλά πως να πάω σε μια εκδήλωση που δεν έχω κληθεί;» Ο κύριος Δημητρίου που ήταν ο μόνος που βρίσκοταν στο Γενικό προξενείο και πήγε με δική του πρωτοβουλία λαμβάνοντας υπόψη του την ανοιχτή δημόσια πρόσκληση του Γενικού Προξενείου και όχι με βάση κάποιο προγαρμματισμό του Διοικητικού σσυμβουλίου,  ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει μαζί με τον κύριο Παυλάκο τον Υπουργό «σας προσκαλούμε εμείς κύριε υπουργέ. Είναι ντροπή για εμάς αυτό που έγινε. Σας ζητούμε εμείς την κατανόηση σας και σας παρακαλούμε να έρθετε στην εκδήλωση εμείς ο κ. Παυλάκος είναι μέλος και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία και εγώ Γ αντιπρόεδρος. Σας παρακαλώ πολύ ας το ξεχάσουμε και ας μείνει εδώ το θέμα. Μια παρεξήγηση μπορεί να είναι η παράλειψη»

Ο Υπουργός φανερά ενοχλημένος αλλά ευγενικός απάντησε «μην επιμένετε. Δεν αρμόζει στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης να παρακαλά  ή να αυτοπροσκαλείται σε μια εκδήλωση. Εμείς θα πάμε σε όλες τις εκδηλώσεις για τις οποίες έχουμε πρόσκληση. Μην  επιμένετε. Ούτε και θέλω να δημιουργηθεί θέμα αλλά έτσι είναι η ενδεδειγμένη θέση να πράξω από την πλευρά μου. Πως θα έρθω απρόσκλητος στο δικό σας σπίτι;» Αυτά είπε ο κ. Παπουτσής και αποχώρησε ευγενικά. Το θέμα που ήδη έχει φτάσει στα αυτιά και άλλων ανώτερων κυβερνητικών στελεχών φαίνεται να έχιε ενοχλήσει φανερά όχι μόνο τον ίδιο τον κ. Παπουτσή αλλά και πολλά άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Μάλιστα  κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στον Άγιο Δημήτριο που παρασκηνιακά υπήρχαν και άλλες πολλές εντάσεις για το ζήτημα της εσκεμένης ενέργειας του Π. Γαλάτουλα διαμαρτυρήθκαν αρκετοί ομογενείς ενώ επί τούτου προσήλθαν και μέλη της τ.ο. του ΠΑΣΟΚ και ανέφεραν το θέμα. Ο Γαλάτουλας φανερά ταραγμένος έλεγε ότι “στείλαμε το πρόγραμμα στο Πρωθυπουργό ας τον ενημερώνετε εκείνος”. Η ενέργεια αυτή του κ. Γαλάτουλα σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά τα εσωτερικά δρώμενα στο κόμμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στόχευσε στο να δημιουργήσει ζήτημα και να προσελκύσει την  προσοχή της ηγεσίας πιστεύοντας ότι θα τον καλύψουν πολιτικά, επειδή εκ μέρους της ηγεσίας και των κομματικών προϊσταμένων του έχει πέσει σε δυσμένια μετά την αποκάλυψη των καταγγελιών για οικονομικές ατασθαλίες το 2010 και πλαστογραφίες όταν τον κατήγγειλε ο ομογενής Βασίλειος Μπερτζίκης. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές και καλά πληροφορημένες πηγές μας στην Ριγήλης και την οδό Λυκείου(όπου στεγάζεται η διοίκηση της γραμματείας απόδημου Ελληνισμού) τον έχουν παγώσει και του έχουν ζητήσει να μην αναφέρεται πουθενά ως κομματικός εκπρόσωπος της ΝΔ μέχρι να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην νομαρχιακή της ΝΔ στις ΗΠΑ.

Υπενθυνίζεται ότι εις βάρος του κ. Γαλάτουλα και άλλων κομματικών στελεχών για την υπόθεση αυτή διενεργείται σχετική έρευνα από την εισαγγελία Αθηνών για παραβιάση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο τελευταίος. 

Στην συνέχεια και αφού αποχώρησε η Υπουργός  ο κ. Δημήτρης  Δημητρίου(Γ αντιπρόεδρος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας)δεσμεύτηκε στην Γενική πρόξενο ότι θα θέσει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και στην γενική συνεύλευση. Την ίδια δέσμευση ανέλαβε και ο κ. Παυλάκος που ήταν παρών σε όλη την συζήτηση.  Το κλίμα έντασης μεταξύ Γενικού Προξενείου και Ομοσπονδίας(για την ακρίβεια μεταξύ Γαλάτουλα  -Τσεκερίδη)  όταν στην  καθιερωμένη εκδήλωση της Παρασκευής,  όπως αναφέραμε πιο πριν, ο γενικός γραμματέας Π. Γαλάτουλας,  που είχε ορισθεί από την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης ως κεντρικός παρουσιαστής  της βραδυάς, αγόνησε την γενική πρόξενο  της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη, την οποία  επιδεικτικά. Ενώ ήταν παρών και μάλιστα από νωρίς  την  πρόσφώνησε αόριστα  στον πληθυντικό αριθμό λέγοντας χαρακτηριστικά  «έχουμε εδώ μαζί μας και τις Γενικές προξένους της Ελλάδος και της Κύπρου την κ. Κούλα Σοφιανού που δίνει παντα το παρών». Στην συνέχεια και αφού εκφώνησε ο ίδιος τον πανηγυρικό της ημέρας αντί του Υπουργού όπως είναι το πρωτόκολο –ίσως αυτό να λύνει και το μυστήριο της νέας ανήθικης εξαπάτησης του κ. Πέτρου Γαλάτουλα- άρχισε να καλεί στο βήμα για τους καθιερωμένους χαιρετισμούς τους βουλευτές που ήταν παρόντες Έλενα Παναρίτη(ΠΑΣΟΚ), Γ. Δαβάκη(ΝΔ) και Α. Χρυσανθακόπουλο(ΛΑ.ΟΣ), τους εκπροσώπους φορέων έναν προς ένα και την Γενική Πρόξενο της Κύπρου κ. Κούλα Σοφιανού. Κατά την  διάρκεια της παρουσιάσης των προσκεκλημένων όμως ο κ. Γαλάτουλας έκανε και άλλες απρέπειες που εκθέτουν –τον ήδη επί πολλά έτη εκτεθειμένο οργανισμό- χωρίς να του ζητήσει ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Δαβάκης τον προέταξε στην  σειρά των χαιρετισμών (για του πουλήσει εκδούλευση και επειδή δεν τον γνωρίζει καλά να τον επιρεάσει προκειμένου να δεχθεί να οργανωθεί μια κομματική εκδήλωση της ΝΔ κάτι που ακόμα ουδείς ξέρει αν απάντησε ο Βουλευτής της ΝΔ) και αντί να μιλήσει πρώτη όπως ορίζει το πρωτόκολο μεταξύ των βουλευτών ως πρόεδρος της παρούσας διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας επιακλέστηκε την αδιαθεσία του κ. Δαβάκη και της συζήγου για να χαιρετίσει πρώτος ο κ. Δαβάκης αντί της κ. Παναρίτη. Δεν έμεινε όμως εκεί έκανε και άλλα πολλά όλες αυτές τις ημέρες αλλά και κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στον Αγιο Δημήτριο .  Έγιναν και άλλα πολλά που θα δούμε στο σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες τακτικές κατά το παρελθόν έχει υιοθετήσει ο Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος αν και επισήμως έχει μπει στο ψυγείο από την ηγεσία της ΝΔ και τους αρμόδιους κομματικούς προϊσταμένους του και δεν έχει καμία πλέον καμία κομματική αρμοδιότητα, εν τούτοις συνεχίζει να εκθέτει ανεπανόρθωτα την αξιωματική αντιπολίτευση με ενέργειες που συν τοις άλλοι εκθέτουν και Ομοσπονδία. Χαρκατηριστικά  όπως μας κατήγγειλε λίγο αργότερα ο κ. Δημητρίου και επιβεβαίωσαν και άλλοι ομογενείς, όταν αποχώρησε φανερά ενοχλημένος ο κ. Παπουτσής, μας αποκάλυψε ότι κάποια χρονιά πήρε και πέταξε το μήνυμα της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα το οποίο προοριζόνταν για να συμπεριληφθεί στο ετήσιο εορταστικό λεύκωμα και για να μην εκτεθεί η Ομοσπονδία ο ίδιος ο τότε Γεν. Γραμματέας και σημερινός αντιπρόεδρος κ. Δημητρίου ζήτησε και το εξανά έστειλαν.  

Τέλος να πούμε ότι ειδικά ο κ. Παπουτσής όπως ο ίδιος μας διαβεβαίωσε ήθελε να παραβρίσκεται σε όλες τις εκδηλώσεις “για αυτό ήρθαμε εδώ για να εκπροσωπήσπουμε τον Έλληνα προωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση. Να πάμε σε όλες τις εκδηλώσεις όπου μας έχουν προσκαλέσει” έλεγε και ξανά έλεγε με νόημα κατά την διάρκεια της δεξιώσης στο γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης.