Ναι, έχει ήδη βρεθεί νέα/νέος αρχηγός γιά την Ελλάδα. Λέγεται Μπάμπης!

Θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, την ΟΝΕ και τα δωράκια των Jeffrey και von Droutsa στην Βαρντάσκα και στην Τουρκία. Ναι, ως αυθεντικός ηγέτης που είναι, θα τα κάνει όλα αυτά και θα τα κάνει γρήγορα.

Και εκτός τούτων, θα κάνει και άλλα πολλά. Θα κάνει πράγματα που τα χρειάζεται η ελληνική μας κοινωνία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην παγκόσμια ελληνική διασπορά.

Πριν από όλα όμως, θα κάνει την απαιτούμενη συνταγματική εθνοσυνέλευση γιά να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος σε αυθεντική δημοκρατία.

Χρειαζόμαστε πρώτιστα θεσμικές παρεμβάσεις! Οι αντιδράσεις βίας δεν βοηθούν σε τίποτα άλλο από μία εκτόνωση έντασης, ειδικά όταν πρόκειται γιά κάποιον διεφθαρμένο βο(υ)λευτή, που στην ουσία είναι ασήμαντος, μηδαμινός, επουσιώδης και αμελητέος στην όλη διαδικασία ανατροπής του πολιτικού μας συστήματος.

Η αυθεντική δημοκρατία τύπου Μπάμπη δεν θα έχει κόμματα εξουσίας. Θα είναι μία ‘party-less’ δημοκρατία! Αντί γιά κόμματα, η δημοκρατία Μπάμπη θα έχει αυθεντικούς πολίτες, πεπαιδευμένους και οργανωμένους νόμιμα και νομικά σε Δήμο πολίτες.

Χωρίς κόμματα εξουσίας, διότι ένας εγγενής μηχανισμός σωτηρίας, αυτός της ονομαζόμενης ‘κυτταρικής απόπτωσης’ φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ενεργοποιείται στο εσωτερικό των κομμάτων εξουσίας, όπως π.χ. αυτό της ΝΔ. Τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, με έντονα τα χαρακτηριστικά της αυτοσυντήρησης, έχουν περάσει ήδη σε διαδικασίες ελεγχόμενης απόπτωσης στελεχών που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προκαλούν έντονες δυσλειτουργίες του πολιτικού συστήμαυος (Πηγή: Ε.Κ.Μ).

Ούτε ατομικά δικαιώματα θα έχει η αυθεντική δημοκρατία τύπου Μπάμπη. Όχι, διότι τα ατομικά δικαιώματα είναι αυτά που δήθεν δίδει μία ή ένας μονάρχης σε υπάκουους υπηκόους και δούλους.

Η δημοκρατία τύπου Μπάμπη λοιπόν θα βασίζεται στην καθολική ή ‘τριτώ’ ελευθερία των πολιτών: προσωπική ελευθερία, κοινωνική ελευθερία και πολιτική ελευθερία. Ώστε, πέραν της εθνικής μας ανεξαρτησίας, αυτοθέσμισης και ελευθερίας, οι πολίτες επίσης θα απολαμβάνουμε και την τριτώ τούτη της καθολικής μας ελευθερίας.

Στην δημοκρατία τύπου Μπάμπη, οι άρχοντες θα εκλέγονται τέλεια αξιοκρατικά με ψήφο. Οι βουλευτές όμως, όπως και οι διξαστές λαϊκών δικαστηρίων ή ‘ηλιαστές’, θα εκλέγονται με κλήρο από τους αυθεντικούς, πεπαιδευμένους και οργανωμένους σε Δήμο πολίτες.

Και οι άρχοντες και οι βουλευτές και οι ηλιαστές θα έχουν περιορισμένου χρόνου θητεία, και θα είναι αμέσως ανακλητοί από τους πολίτες στην δημοκρατία τύπου Μπάμπη. Στο τέλος δε της θητείας τους, όλοι τους θα δικάζονται από λαϊκά δικαστήρια. Έτσι δεν θα υπάρχει περίπτωση γιά οικονομική ή πολιτική διαφθορά μέσα στην δημοκρατία Μπάμπη.

Ποιά ή ποιός είναι τελικά η/ο Μπάμπης; Εσύ είσαι!

Δεν έχει σημασία αν είσαι Ελληνίδα ή Έλληνας. Είσαι η/ο Μπάμπης.

Να, δες εδώ πως στην Ισλανδία: Μπάμπης παντού! Δες πως μία πρόχειρα οργανωμένη ομάδα συνεκάλεσε μια «εθνική συνέλευση» 1.500 πολιτών, που τώρα σχεδιάζει την αναθεώρηση του συντάγματος της Ισλανδίας:
http://www.3ddemocracy.eu/2011/03/επαναπροσδιορίζοντας-την-ισλανδία/

Μπάμπης ακόμη και στην ‘Νέα Ηλιαία’, στην Αθήνα τούτη την φορά. Με πολύ όρεξη και μεράκι πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσομοίωση της Νέας Ηλιαίας, μέσα από μία ‘Δημωδία’,* στον λόφο Μουσών (Φιλοπάππου), την 25η Μαρτίου του 2011. Δείτε την Δημωδία τούτη σε video.

Και γιά όσους από μας ζούμε εκτός Ελλάδος, να πάλι Μπάμπης, αυτή την φορά στις ΗΠΑ. The Financial Oligarchy Reigns: Democracy’s Death Spiral From Greece to the United States:
http://daviddegraw.org/2010/06/the-financial-oligarchy-reigns-democracy’s-death-spiral-from-greece-to-the-united-states/

Παντού Μπάμπης σου λέω. Βρίσκεσαι παντού ηγέτη Μπάμπη!

Θα γίνουμε άραγε οι Έλληνες ηνίοχοι του επερχόμενου πολιτισμού στον πλανήτη (Friedrich Wilhelm Nietzsche); Ή θα εξακολουθούμε να κάνουμε χρήση κάποιας άχρηστης αγγλο-σαξωνικού τύπου ‘δημοκρατίας’ εισαγωγής;

Ελλάς ή κόμμα λοιπόν; Ιδού η απορία: http://neotera.wordpress.com/2011/03/26/η-κατασταση-των-πραγματων-μαρτησ/
_________________________
* Διότι όπως ο Αριστοτέλης διευκρινίζει: «δι’ ελέου και φόβου» ή «δι’ ηδονής και γέλωτος περαίνει την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν»!