Toυ Εμμανουήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Η… μεγάλη αναμονή, μέχρι την Παρασκευή. Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί το «σενάριο» των πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, τουλάχιστον με βάση τα δεδομένα τα οποία διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος εικοσιτετράωρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Statesmen, οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την τρόικα, για την οριστικοποίηση των μέτρων τα οποία θα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμό Πρόγραμμα Σταθερότητας, μέχρι το 2015 (24 δισεκατομμύρια ευρώ, συν 50 δισεκατομμύρια ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας), υποχρεώνουν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην προχωρήσει στις αλλαγές τις οποίες σχεδιάζει, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Και όταν λέμε αλλαγές, αναφερόμαστε κυρίως στο ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο πόστο του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να σηκώσει το βάρος της ανάκαμψης της εικόνας του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.

Το γεγονός ότι αλλαγές δεν πρόκειται να έχουμε μέχρι την Παρασκευή, επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οριστικοποιήθηκε η μετάβαση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να έχει επαφές με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα δημοσιονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Δεν πρέπει εξάλλου να διαφεύγει της προσοχής ότι την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου να επιχειρήσει να εκτονώσει το βαρύ κλίμα που υπάρχει μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Στο στόχαστρο των οποίων βρίσκεται, κατά κύριο λόγο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.