Πάνω από κάθε προσδοκία ήταν η συγκέντρωση του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και υποψήφιου για τρίτη θητεία στο αξίωμα του δημάρχου Χιμαραίων, κυρίου Μπολάνου Βασίλειου.

Ο Ηπειρώτης πολιτικός, μίλησε χθές Κυριακή 1η Μαίου, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος Χιμαραίων που είχαν κατακλύσει την μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια στο κέντρο των Αθηνών. Το πλήθος που υπολογίζεται σε εξακόσια άτομα, είχε κατακλύσει την αίθουσα. Εκτός από τους καθισμένους υπήρξαν και όρθιοι, αλλά και δεκάδες άλλοι που δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα και παρακολούθησαν την ομιλία από άλλους χώρους του ξενοδοχείου. Η εκδήλωση αυτή ήταν το επιστέγασμα του προεκλογικού αγώνα του κύριου Μπολάνου, στον ελλαδικό χώρο. Η μαζικότητα της συμμετοχής διέλυσε κάθε αμφισβήτηση για την βούληση των Χιμαραίων.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο πανεπιστημιακός και τέως Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κύριος Συρίγος Άγγελος. Για μια ακόμα φορά η ελλαδική πολιτική ηγεσία, με τον πιο ηχηρό τρόπο, τόνισε μέσω της παρουσίας αντιπροσώπων της, τη σαφή στήριξη της εθνικοπολιτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ. Εκτός των άλλων, στη συγκέντρωση παρεβρέθηκαν οι εξής:

1. εκ μέρους της Εθνικής Κυβέρνησης, ο υφυπουργός εξωτερικών κύριος Δόλλης Δημήτριος. Ο κύριος Δόλλης υπογράμμισε την ολόθερμη στήριξη της κυβέρνησης προς την Ομόνοια και το πρόσωπο του κυρίου Μπολάνου.

2. ο Γραμματέας διεθνών σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας κύριος Παπασταύρου Σταύρος,

3. ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κουμουτσάκος Γεώργιος,


4. ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και τέως αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κύριος Κοραντής Ιωάννης, και

5. ο Ηπειρώτης αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κύριος Οικονόμου Ελευθέριος.

Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Μπολάνου στην εκλογική μάχη είναι ο πρώην αξιωματικός του αλβανικού στρατού κύριος Γκέργκι ή Γιώργος Γκόρο(ς) του Σωκράτη και της Σεμινέ. Για άλλη μια φορά τα μάτια της διεθνούς κοινότητας, των παρατηρητών, του ΟΑΣΕ κ.ά. θα είναι στραμμένα στη Χιμάρα. Ελπίζουμε η φημολογία για “μαγείρεμα” των αποτελεσμάτων να παραμείνει μόνον στην προπαρασκευή. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πορεία προς τον εκδημοκρατισμό της Αλβανίας θα οπισθοδρομήσει και τελικώς η βούληση του εκλογικού σώματος και του ελληνισμού γενικότερα θα γίνει σεβαστή με άλλον τρόπο.