Του Παναγιώτη Ήφαιστου

Αισθάνομαι ότι πρέπει να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Φανούλα Αργυρού για την μεγάλη προσφορά στην υπόθεση επιβίωσης της Κύπρου. Το οπλικό σύστημα εκτέλεσης της ιστορικής παρουσίας του Κυπριακού Ελληνισμού στην Κύπρο ονομάζεται διζωνική-δικοινοτική.  

Όταν την περίοδο 1988-1990 μετά την δεκαετή υπηρεσία μου στην Πρεσβεία της ΚΔ στις Βρυξέλλες ακολούθησαν δύο χρόνια στο Γραφείο Μελετών Κυπριακού που στήριζε τις «δικοινοτικές διαπραγματεύσεις» (πριν ενταχθώ στο Πανεπιστήμιο το 1990) προς μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι κανείς δεν ήξερε τι είναι αυτό το πράγμα και πως οι πιο ειλικρινείς ομολογούσαν ότι αγωνιούσαν κάθε φορά ότι τις οποιεσδήποτε προτάσεις θα τις απόρριπταν οι τούρκοι («θα μας έσωζαν, λεγόταν ευρέως, ο «πατριωτισμός των τούρκων»).

Βέβαια, ο ανελέητα ορθός Θουκυδίδης επιβεβαιώθηκε: «Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί κα προσαρμόζεται».  

Οι μελέτες μου τότε στο ΓΜΚ για την Ελβετία και το Βέλγιο επιβεβαίωσαν ότι ούτε μία!!! περίπτωση δεν υπάρχει διεθνώς που να έχει εφαρμοστεί μια τέτοια ρατσιστική και αντιδημοκρατική πολιτειακή διαστροφή που θα διαχώριζε τον λαό σε εθνική και ρατσιστική βάση αναιρώντας συνάμα και κάθε επίφαση δημοκρατίας.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ιδέες Γκάλι που ο αμίμητος Βασιλείου φαίνεται ότι συζητούσε στα παρασκήνια, η προσπάθεια να αναιρεθεί το κεκτημένο της ένταξης στην ΕΕ με το φασιστικό σχέδιο Αναν και ο σημερινός αμίμητος πρόεδρος που αφού ξέχασε τις προεκλογικές του υποσχέσεις επιχειρεί να τσιμεντώσει την διζωνική διαστροφή και μαζί να τσιμεντώσει στον τουρκικό χώρο όσους έλληνες δεν αποφασίσουν να φύγουν από την Κύπρο.

Εδώ βρισκόμαστε και ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας την Φανούλα για την μεγάλη της προσφορά που φωτίζει τις ρίζες αυτού του δολοφονικού εργαλείου που ονομάζεται διζωνική-δικοινοτική και που σήμερα αποτελεί το λάβαρο των κυπρίων τζάμπερλαιν, όπως εύστοχα υπονόησε χθες ο εκλεκτός δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος

Ευχαριστούμε Φανούλα, συνέχισε να κτυπάς κέντρο στον πυρήνα του επερχόμενου φασισμού που ονομάζεται δικοινοτική-διζωνική.