Της συνεργάτιδάς μας Θωμαϊδος Παριανού

Όπως είναι γνωστό, στις 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, στις οποίες θα συμμετάσχουν βεβαίως και οι αδελφοί μας Βορειοηπειρώτες. Όμως, όπως είναι επίσης γνωστό, υπάρχει διχασμός ανάμεσά τους και κατεβαίνουν με ΔΥΟ παρατάξεις, οι οποίες αντιμάχονται με σφοδρότητα η μια την άλλη. Και υπάρχουμε και εμείς οι Ελλαδίτες φίλοι των Βορειοηπειρωτών που λυπούμεθα πάρα πολύ γι’αυτό τον γεγονός και οι μόνοι που χαίρονται γι’αυτήν την κατάσταση είναι οι … Αλβανοί.

Οι δύο παρατάξεις που θα ζητήσουν την ψήφο των Βορειοηπειρωτών είναι α] το νεοδημιουργηθέν κόμμα ‘ΕΕΜΜ  ΜΕGA’, με Πρόεδρο τον κ.ΧΡΗΣΤΑΚΗ  ΚΙΤΣΙΟ και β] ο μέχρι τώρα παραδοσιακός συνδυασμός θα λέγαμε του Προέδρου της ΔΕΕΕΜ ‘ΟΜΟΝΟΙΑ’ κ. ΒΑΣΙΛΗ  ΜΠΟΛΑΝΟΥ νυν και υποψηφίου για τον Δήμο Χειμάρρας, ο οποίος έχει την υποστήριξη του κ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ  ΝΤΟΥΛΕ (Βουλευτή, Προέδρου του ΚΕΑΔ).

 

Και οι δύο παρατάξεις πραγματοποίησαν προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα,

α] το ‘ΕΕΜΜ  ΜΕGA’ την  Κυριακή 17 Απριλίου το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ‘CARAVEL’

β] Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ‘ΟΜΟΝΟΙΑ’ για τον Δήμο Χειμαρρέων την Δευτέρα 18 Απριλίου το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ‘ΤΙΤΑΝΙΑ’, που είχε οργανώσει η Νεολαία της Χειμάρρας.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ‘ΕΕΜΜ  MEGA’

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. ΖΗΣΟΣ  ΛΟΥΤΣΗΣ, ο οποίος είναι και υποψήφιος Επαρχίας Φοινίκης και παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης, το οποίο συμπεριλάμβανε :

– Oμιλία του Προέδρου κ.ΧΡΗΣΤΑΚΗ  ΚΙΤΣΙΟΥ,

– Παρουσίαση των κατά τόπους υποψηφίων και σύντομο χαιρετισμό τους,

– Ερωτήσεις Κοινού

– Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές.

KITSIOSΑκολούθως, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος κ. ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ  ΚΙΤΣΙΟΣ, ο οποίος αναφέρθηκε στην ίδρυση, νομιμοποίηση, καταστατικό του κόμματος, και στους λόγους που οδήγησαν στην κίνηση αυτή  Μετά, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος και πως αυτό θα αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα προβλήματα του Β.Η./κού Ελληνισμού.

Μετά τον κ. Χρ. Κίτσο, ανέβηκαν στο βήμα και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό στο κοινό οι εξής κ.κ. υποψήφιοι :

1] Πέτρος  Μπερέτης, Υποψ. Έπαρχος Επαρχίας  Δίβρης – Θεολόγου

2] Ηλίας  Καλυβιώτης,  «   «          «             «       Λιβαδειάς

3] Κωνσταντίνος Κώστας  «          «              «      Άνω Δερόπολης

4] Τάκης  Μεϊντής             «          «              «       Πωγωνίου

5] Χρήστος  Τσιάβας         «          «              «       Αλύκου

6] Γιώργος Στέργιος           «          «              «       Μεσοποτάμου

7] Δημήτρης Λαζάρης       «          «              «       Χειμάρρας

8] Ζήσος Λούτσης             «          «              «       Φοινίκης

9] Λευτέρης  Μπαρούτας  «          «              «        Κάτω Δερόπολης

(ο οποίος όμως, λόγω ασθενείας, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί)

SIATRASΌταν τελείωσαν οι ομιλίες των υποψηφίων, κλήθηκε στο βήμα εκτάκτως για να πει δύο λόγια και ο παρευρισκόμενος βάρδος του Ηπειρώτικού και γενικά του Δημοτικού μας τραγουδιού κ. ΣΑΒΒΑΣ  ΣΙΑΤΡΑΣ.. Ο κ. Σ. Σιάτρας μίλησε ενωτικά για την Ενιαία Ήπειρο και τον εκεί Ελληνισμό {Γλώσσα, Θρησκεία, Ήθη και Έθιμα, Ιστορία., Πολιτιστική Κληρονομιά κλπ), ενθουσιάζοντας το κοινό.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος κ. Χρ. Κίτσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Χειμάρρα και στον αδικοσκοτωμένο Αριστοτέλη Γκούμα, για τον οποίος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Μετά αναφέρθηκε σε μετεκλογικά γεγονότα, όπως είναι η απογραφή πληθυσμού, για την οποίαν κάποιοι κύκλοι στην Αλβανία κάνουν προσπάθειες να μην αναγράφονται η εθνικότητα, η πίστη και η γλώσσα. Χρειάζεται να βοηθήσει και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση γιατί, αν δεν γίνουν αυτά σεβαστά, κανείς Β.Η./της δεν θα πάει να ψηφίσει. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων και την ταλαιπωρία των συνταξιούχων καθώς και στην προώθηση των νέων στις θέσεις του κόμματος. Τέλος αντηλλάγησαν ευχές μεταξύ προέδρου και κοινού για τις άγιες μέρες και για την επιτυχία του κόμματος στις εκλογές.

 

Δ. Ε.Ε.Ε. Μ.  ‘Ο Μ Ο Ν Ο Ι Α ‘

BOLANOSΤην Δευτέρα  18 Απριλίου το απόγευμα, ο κ.ΒΑΣΙΛΗΣ  ΜΠΟΛΑΝΟΣ, με την ιδιότητά του ως νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χειμάρρας, με την Δ. Ε.Ε.Ε.Μ. ‘ΟΜΟΝΟΙΑ’  συναντήθηκε με την ‘Νεολαία Χειμάρρας’, για να συζητήσουν τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής, εν όψει των επερχομένων δημοτικών εκλογών της 8ης Μαϊου. Κατ’αρχάς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Αριστοτέλη Γκούμα. Στην εκδήλωση, με κεντρική παρουσιάστρια την κ.ΓΕΩΡΓΙΑ  ΔΗΜΑΛΕΞΗ, μίλησαν ορισμένοι υποψήφιοι, όλοι νέα παιδιά, που εξήραν το άνοιγμα του Βασίλη Μπολάνου προς τους νέους, συγκεκριμένα οι :

– ΜΑΡΚΟΣ  ΜΕΝΙΚΟΣ, Μηχανολόγος – Μηχανικός

– ΜΙΧΑΛΗΣ  ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, Μηχανολόγος – Μηχανικός

-ΑΝΤΩΝΗΣ  ΝΕΤΣΟΣ, Δικηγόρος, Υποψήφιος από τους Δρυμάδες, Πρόεδρος της  Αδελφότητας Δρυμαδιωτών,

–  ΚΟΣΜΑΣ  ΚΑΙΣΑΡΗΣ, από το Κηπαρό

– ΠΕΤΡΟΣ  ΤΣΑΝΗΣ, από το Κούδεσι

Επίσης μίλησαν οι :

– ΦΡΕΝΤΥ  ΜΠΕΛΕΡΗΣ, Πρόεδρος της Ενωσης Χειμαρριωτών

– ΣΤΕΛΙΟΣ  ΜΠΟΛΛΑΝΟΣ, μέλος της Νεολαίας Χειμάρρας,

NTOYLESΑκολούθως, ο Βουλευτής και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΝΤΟΥΛΕΣ, στο λόγο του τόνισε ότι η Χειμάρρα είναι η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ  ΤΟΥ  Β.Η./ΚΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και ο Βασίλης Μπολάνος εκτός από Δήμαρχος είναι και Πρόεδρος της ‘ΟΜΟΝΟΙΑΣ’ και γι’αυτό και η Χειμάρρα και ο Β.Μπολάνος στοχοποιούνται στις εκάστοτε εκλογές, όπου γίνεται όργιο βίας και νοθείας. Σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να δοθεί ένα τέρμα από τους ίδιους τους Χειμαρριώτες, οι οποίοι θα πρέπει να ανταποκριθούν στις εκλογές αυτές, όπου και αν βρίσκονται.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο κ.ΒΑΣΙΛΗΣ  ΜΠΟΛΑΝΟΣ , ο οποίος τόνισε ότι η υπερηφάνεια της Χειμάρρας είναι οι νέοι της Ακολούθως, αναφέρθηκε στην αρχική κακή οικονομική κατάσταση της Χειμάρρας που παρέλαβε και που κατάφερε να την ορθοποδήσει, πράγμα που συμβάλλει στην γενικότερη ανάπτυξη του τόπου. Με χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από Διεθνείς Οργανισμούς, ο κ.Β.Μπ. απαρίθμησε τα έργα που έγιναν και γίνονται στον Δήμο επί της Δημαρχίας του. Επίσης υποστήριξε τον Ελληνικό πολιτισμό, την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την περιουσία και την ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας. Τέλος, ζήτησε ψήφο εκλογής για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του «Για μία Χειμάρρα, όπως την αξίζουμε»..