Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Οι Αγγλοσάξονες θα τον χαρακτήριζαν «old school», θέλοντας να δείξουν ότι η εμπειρία που κουβαλάει από τους στίβους των πολιτικών μαχών, του επιτρέπει να οσφραίνεται τον ιδρώτα της αγωνίας ενός αντιπάλου ο οποίος βρίσκεται σε αδυναμία. Και να… επιτείνει την αδυναμία αυτή, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης πέρασε πολλά τους τελευταίους μήνες. Έχασε, χωρίς να το περιμένει, στην Αθήνα από τον Γιώργο Καμίνη, όχι επειδή ο αντίπαλός του κατάφερε να… συγκινήσει τους πολίτες της πρωτεύουσας, αλλά επειδή οι περισσότεροι επέλεξαν να μην προσέλθουν στις κάλπες.

 

Από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αθηναίων πλέον, άκουγε τον Γιώργο Καμίνη να του επιτίθεται σχεδόν… για τα πάντα, τη στιγμή που η νέα δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει έργο, πέραν της… απαγόρευσης της ευχής «Χριστός Ανέστη», στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του «Αθήνα 9.84».

Ταυτόχρονα, έβλεπε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, να δίνουν ρέστα, κατηγορώντας τους ΟΤΑ για κακοδιαχείριση, και αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τον Δήμο Αθηναίων, κατά τη διάρκεια της θητείας Κακλαμάνη.

Από χθες, ο πρώην Δήμαρχος της Αθήνας, πέρασε σε πολιτική αντεπίθεση. Τα στοιχεία που έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης για τα οικονομικά των δήμων, δείχνουν την πρωτεύουσα να βρίσκεται σε θετικό πρόσημο. Κάτι που σημαίνει ότι οι πολιτικές προφάσεις οι οποίες αναδεικνύονταν σε καθημερινή ατζέντα από την πλευρά της νέας διοίκησης Καμίνη, δεν έχουν πλέον αντίκρισμα.

«Άλλος ένας μύθος της κυβέρνησης του κ. Ραγκούση και της τρόικας κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αποδεικνύοντας ότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Σε ό, τι αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Καμίνη ότι παρέλαβε ένα δήμο με αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση, και υπερχρεωμένο, το μόνο που έχω να του πω είναι: Ντροπή. Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ραγκούσης, αποδείχτηκε ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση.

Θα πρέπει τώρα να ζητήσει συγνώμη ο κ. Καμίνης, τόσο από το δημοτικό συμβούλιο, όσο και από τον λαό της Αθήνας. Δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία, για να μην πραγματοποιήσει έργο, πλην της ανικανότητάς του», σχολίασε με έμφαση ο Νικήτας Κακλαμάνης. Η αντεπίθεση ξεκίνησε.