Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Το κείμενο που ακολουθεί φυλάξτε το να το διαβάσετε παρέα με καφέ. Θέλει χρόνο και κυρίως μεγάλη  προσοχή, γιατί περιέχει μικρές αλλά πολύ σημαντικές αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις…που συμβαίνουν εδώ στην λεγόμενη οργανωμένη (και μη) ομογένεια…τον Ομογενειακό Τύπο την εμπλοκή,  και την διαπλοκή σε αυτόν(τον Ομογενειακό Τύπο) προσώπων με θολό και ύποπτο, σχεδόν βρόμικο και σε πολλές περιπτώσεις βαρύτατο ποινικό παρελθόν..ανθρώπων που χρησιμοποιούν την δημοσιογραφία ως προκάλυμα…

Περιέχει  πικρές αλήθειες και στοιχεία που βγαίνουν για πρώτη φορά που αφορούν δρώμενα και αν μη τι άλλο θλιβερές  καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στην μικρή Ελληνική κλειστή παροικία της Αστόριας… Θέλει μεγάλη προσοχή  –  ειδικά όσοι ζείτε στην Αμερική και κυρίως στην Νέα Υόρκη-  για να μπορέσετε να αποκωδικοποιήσετε σωστά και να διαβάσετε καλά πίσω από τις γραμμές, τους υπαινιγμούς για πρόσωπα και καταστάσεις,  επιγραμματικά σε   όσα αναφέρονται…

Δείξτε προσχοχή και κρατείστε το,  ώστε να μπορέσετε  δείτε και να “διαβάσετε” πίσω από τα πρόσωπα και τα γεγονότα που περιγράφονται και σκιαγραφούνται – προσέξτε δεν αποκαλύπτονται ακόμα απλά σκιαγραφούνται- κάποια πρόσωπα. Ονόματα…που ακόμα “παίζουν ρόλο”, στο κύκνειο άσμα τους… Γράφτηκε με αφορμή την συμπλήρωση  10 ετών στην Αμερική, πλήρης εμπειριών και βιωμάτων  ζὠντας στην Νέα Υόρκη και πέντε χρόνια από την ίδρυση της εταιρίας GreekAmericanNewsAgency,inc. Είναι το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ της ίδιας σειράς κειμένων με παρόμοιες αποκαλύψεις που πρόκειται να επακολουθήσουν τα προσεχή 24ωρα. Στο επόμενα κείμενα της ίδιας σειράς  θα δούμε: “το βρόμικο μαφιόζικο κύκλωμα στον Ομογενειακό Τύπο της Αμερικής(ΝΥ)”, πότε στήθηκε και από ποιους; τον “μηχανισμό συκοφάντησης και ύβρεων παρακρατικής και φασίζουζας νοοτροπίας”, ποιοι τον αποτελούν και πως λειτουργεί;και κυρίως με ποιες υπόγειες διασυνδέσεις; ποιος “ο κοινός εχθρός” επίσης πολλές και σημαντικές αποκαλύψεις με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα για  τον εκτελεστή συμβολαίων ηθικής, κοινωνικής και επαγγελματικής εξόντωσης” Στοιχεία που θα προκαλέσουν ανατριχίλα! Ποιος είναι;ποιος τον χρηματοδοτεί; και ποιος ο ιθύνων νους; και πολλές άλλες ακόμα εξίσου σημαντικότατες  αποκαλύψεις που δείχνουν την βρομιά, τις υπόγειες διασυνδέσεις έκνομων και παράνομων  πρακτικών, την σήψη και την διαφθορά στην “οργανωμένη ομογένεια”. Επίσης θα δούμε  πως πρόσωπα που διαδραματίζουν  ακόμα “μείζον ρόλο” στα κοινά της Ομογένειας και ποιες είναι  οι σχέσεις τους  με ανθρώπους του ομογενειακού  Τύπου στις ΗΠΑ.  Kαλή ανάγνωση.

Επανέρχομαι σήμερα σε συνέχεια των όσων ανέφερα εισαγωγικά στο προηγούμενο editorial μου συνέχεια των όσων έχω αναφέρει επισταμένως  το προηγούμενο διάστημα σε αντίστοιχα κείμενα που έχω ασχοληθεί με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.  Επειδή αυτά που θα επακολουθήσουν, και τα γραπτά μένουν – scripta  manent- ως μόνο επισφράγισμα και επιβεβαίωση, συνεχίζω,  ως εισαγωγή και προοίμιο όλων αυτών που θα επακολουθήσουν στα εσώτερα της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ και ειδικότερα όσων έρχονται στην ελληνική κοινότητα εδώ στην Νέα Υόρκη, κάποιες αναγκαίες επισημάνσεις και υπομνήσεις. Όχι τυχαία. Ειδικά σήμερα… Αλλάζουν πολλά και το παιχνίδι αρχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον… Η πίτα μεγαλώνει και τώρα θα αρχίσουν να «δαγκώνουν»

Ξέρω, θα σκεφθείτε, ο κόσμος  γύρω και η διεθνής κοινότητα μεταβάλλεται το ίδιο και η Ελλάδα και εσύ ασχολείσαι με τους «..λίγους ανεπαρκείς και  προ πάντων ανύπαρκτους», όπως συχνά χαρακτηρίζονται οι ηγέτες και αξιωματούχοι της ομοσπονδίας ελληνικών σωματείων από εσάς τον απλό ομογενή. Όμως εμείς εδώ πέρα είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούμε  από τον βασικό μας άξονα που είναι  α) η ενημέρωση για τα  ομογενειακά ζητήματα της μεγάλης ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ –και η ομοσπονδία ελληνικών σωματείων ΝΥ καλώς ή κακώς είναι ένας υπαρκτός οργανισμός με τα όποια λάθη και τις παραλήψεις τους, τα σκάνδαλα και την κακοδιοίκηση ή πολύ περισσότερο τις παρανομίες και έκνομες πράξεις τους, εν αγνοία ή ηθελημένες πράξεις και αποφάσεις τους… Ο δεύτερος βασικός άξονας από τον  οποίο δεν μετακινούμαστε είναι η ερευνητική δημοσιογραφία με ό,τι μπορεί να συμπεριλάβει ο όρος έρευνα (ρεπορτάζ). Τρίτον η πολιτική αφύπνιση του απανταχού ελληνισμού πάνω στα λεγόμενα εθνικά θέματα χωρίς να γινόμαστε ουραγοί με την δουλειά άλλων παρά μόνον με δικές μας έρευνες αποκαλύψεις και ρεπορτάζ  και φυσικά κατά προτεραιότητα πολιτική και εθνική αφύπνιση με τις γνωστές έρευνες που παρουσιάζουμε για τα εθνικά μας ζητήματα.

Κουράζει λίγο αυτή η ιστορία, με τους προλόγους και τους μακρόσυρτους μονόλογους αλλά, επειδή ξέρουμε τι ετοιμάζουμε από την πλευρά μας να δημοσιεύσουμε και να δημοσιοποιήσουμε με σοβαρότατες αποκαλύψεις, έχω πει το έχω ως βασική αρχή δεοντολογίας που πρωτίστως με διέπει με συνέπεια και συνέχεια 26 χρόνια τώρα, συνηθίζω να προετοιμάζω μια κατάσταση δίνοντας τις αποχρώσεις ενδείξεις ενός κλίματος και της ατμόσφαιρας που θα δημιουργηθεί πολύ σύντομα ως επακόλουθο της δικής μας παρέμβασης .

Μου γράφετε ότι «υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθείς», ωστόσο όπως έχουμε γράψει έχουμε 10αδες άλλες ενότητες με 10αδες άρθρα επωνύμων αρθρογράφων αναλυτών και συναδέλφων αφενός και αφετέρου  υπάρχουν , θα το ξανά πω για άλλη μια φορά, τώρα πια 100αδες αδελφά φίλια προς εμάς και συνεργαζόμενα sites & blogs, που πλέον δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στα χωράφια τους. Κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Μερικές φορές σας υπενθυμίζουμε την ύπαρξη τους με συχνότατες αναφορές στην πρώτη σελίδα και στο slide show.    Ειδικά στον τομέα της  πολιτικής αφύπνισης και της ενημέρωσης για τα εθνικά ζητήματα είναι πλέον πολλά περισσότερα των 300 πολύ αξιόλογα το ένα καλύτερο από το άλλο.

Δική μας δουλειά εδώ στο GreekAmericanNewsAgency  είναι κατά κύριο λόγο άλλη. Την οποία και περιέγραψα αναλυτικά πιο πριν  στο παρόν κείμενο αλλά και κατά το παρελθόν. Αυτό που κάνουμε εμείς εδώ είναι να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε τα δρώμενα, καλά ή κακά, της μεγάλης ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ. Γίνονται πολλά και είναι βέβαιο πως δεν τα προλαβαίνουμε όλα. Υπάρχουν όμως και άλλες επίσης καλές πηγές. Αυτά όλα τα καλά με τους ηγέτες, τις φωτογραφίες των περιφερόμενων ηγετών, προέδρων κτλ τα αφήνουμε σε αυτούς  να  τα μαθαίνετε από εκείνους….  Την καλή πλευρά,  εκείνη των δημοσίων σχέσεων στην οποία έχουν επιδοθεί στην μεγάλη πλειοψηφία τους  οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι της ομογένειας –αναφέρομαι σε αυτούς που κάθε φορά εμφανίζονται στις συνεντεύξεις τύπου των υπουργών και των εκάστοτε πρωθυπουργών και βασικά  έρχονται μπας και βγάλουν καμιά δέσμευση για να ζητήσουν και καμία επιδότηση –   την αφήνουμε σε όλο αυτό το σινάφι.

Υπάρχουν άλλωστε τέτοιοι στην δημοσιογραφία μπόλικοι παντού και ειδικά στην Ελλάδα από όπου η μεγάλη σχολή παραγωγής τέτοιων «δημοσιογράφων».  Όμως, στα επόμενα 24ωρα  επειδή θα ταρακουνηθεί το γίγνεσθαι  της Ελληνικής κοινότητας στην Αμερική  με όσα θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται, είμαι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να κάνω τις σχετικές υπομνήσεις προς κάθε κατεύθυνση. Με μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο… Και ξέρω ότι μας διαβάζει πολύς κόσμος που τον αφορούν όλα αυτά που λέμε και αυτά που αποκαλύπτουμε. Και πάμε στο δια ταύτα.

Γνώριζα πολύ καιρό αυτά που εξυφαίνονταν και από ποιους οργανώνονταν , μετά την εμπειρία μου στις 30 09 2010 όπου μου επιτέθηκαν Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και Δημήτρης  Βεκιαρέλης.

Μάλιστα τότε, και το αποκαλύπτουμε μετά από μήνες, διάβημα προς τον κύριο Ηλία  Τσεκερίδη είχαν κάνει ανώτεροι διπλωματικοί υπάλληλοι της ελληνικής πολιτείας στην Νέα Υόρκη  για αυτό και ο κύριος Κωσταντής Λαμπράκης(μέλος  και Α αντιπρόεδρος του) κουνώντας το δάκτυλο, όταν αργότερα τον Οκτώβριο 2010 , και αφού έλεγαν ότι δεν είχε γίνει τίποτα απολύτως και πως δεν έδιωξαν κανένα δημοσιογράφο, όταν με υποδέχτηκε στην πρώτη γενική συνέλευση του Οκτωβρίου μου είπε «να πεις μωρέ στους δικούς σου πως εδώ είμαστε αμερικάνικος οργανισμός και να σταματούν να τηλεφωνούν. Δεν τους φοβόμαστε! Α! τα ακούς! Άντε πήγαινε να κάτσεις και εδώ μέσα είμαστε δημοκράτες δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει κανείς.» μου είπε  με καλωσόρισε και με έβαλε να κάτσω να παρακολουθήσω.  Μνεία πως «εμείς δεν διώξαμε κανέναν δημοσιογράφο» είχε κάνει τότε και ο κύριος Ηλίας Τσεκερίδης από μικροφώνου σε αυτή την γενική συνέλευση, προσπαθώντας να διαστρεβλώσει την αλήθεια. Έλα όμως που υπάρχουν οι μάρτυρες και τα ντοκουμέντα που τον διαψεύδουν…

Η Ομοσπονδία Ελλ. Σωματείων ΝΥ και οι αποκαλύψεις που αφορούν στον οργανισμό αυτό  και στα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται  είναι μια από τις 10αδες υποθέσεις που  έχουμε καταπιαστεί. Θα έλεγα  μικρής σημασίας σε σύγκριση με όσα έρχονται και όσα το προσεχές διάστημα πρόκειται να αποκαλυφθούν για άλλα θέματα και εξ αντικειμένου διαφορετικές υποθέσεις που όμως κάποια από τα πρόσωπα που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο –και αν δεν εμπλέκονται θεσμικά μετά από κάθε μας αποκάλυψη βρίσκουν κοινά σημεία «επαφής» αμοιβαίων  συμφερόντων που τους ενώνουν- και πάντως πάντα κοινός παρανομαστής είναι  το ίδιο πρόσωπο… Ένα άτομο  που εδώ και χρόνια υπογείως μας υποσκάπτει με κάθε τρόπο. Με κάθε μέσο. Ποιος είναι αυτός; Θα τον μάθετε. Σύντομα.

Πάντως δεν είναι ο γνωστός κατάδικος και υπόδικος με το βαρύτατο ποινικό μητρώο λερώνουμε και υποτιμάμαι και εσάς κάθε φορά που και μόνον υπαινισσόμενα και  φωτογραφίζουμε το άτομο του… αυτός απλώς κάνει την βρόμικη δουλειά. Εκτελεί συμβόλαια ηθικής και επαγγελματικής εξόντωσης. Με το αζημίωτο φυσικά.

Άλλος είναι ο ιθύνων νους. Ο εγκέφαλος της λάσπης και της εκτροπής στην παράνοια…  Στην ώρα και στο κατάλληλο timing θα αποκαλύψω περισσότερα. Δεν είναι της παρούσης. Άλλωστε έχουμε αναφερθεί στο άτομο αυτό κατ επανάληψη ειδικά στην υπόθεση του  σκανδάλου του Παϊσίου αφού ήταν  η μοναδική εξαίρεση υποτίθεται δημοσιογράφου ανταποκριτή (εσχάτως και μικρό εκδότης)  που  υποστήριζε και υπεράσπιζε  δημόσια έναν παιδεραστή και βιαστή!

Τα σχέδια όμως εις βάρος μου από τον γνωστό μηχανισμό και τους παρακρατικής και φασίζουσας νοοτροπίας του Πέτρου Γαλάτουλα για τον οποίο έχω αποκαλύψει με δεκάδες στοιχεία αποδείξεις και  καταγγελίες εις βάρος του με ντοκουμέντα πόσο ανήθικος είναι αυτός και όσοι τον συντρέχουν επειδή τους ενώνει ο κοινός εχθρός, τα γνώριζα πολύ καλά, άλλωστε απειλούσε και έλεγε σε όλους «θα δεις μετά την παρέλαση που θα πάει ο Στεφανόπουλος» για αυτό και προειδοποιούσα, κρούοντας το κόκκινο καμπανάκι  για όσα ετοίμαζαν και προετοιμάζουν –γιατί το πατιρντί και το παιχνίδι των απειλών δεν έχει τελειώσει μου στήνουν προβοκάτσια κανονική και το γνωρίζω από ασφαλείς πηγές –  για αυτό και   από τις 22 Μαρτίου  «φωτογράφιζα»  με πολύ προσοχή μερικούς… {Διαβάστε με προσοχή το υστερόγραφο μου αυτό και θα καταλάβετε πόσο καλές πληροφορίες και ρεπορτάζ είχα).

Ο μηχανισμός που έχει στηθεί εις βάρος μου και που λίαν συντόμως θα αποκαλύψουμε με στοιχεία, ονόματα, αποδείξεις και ντοκουμέντα λειτουργεί κανονικότατα με πολλά παρακλάδια, ένα πράμα όπως η Mafia . Ένα τέτοιο μόρφωμα από ανθρώπους που τους ενώνει ο κοινός εχθρός. Ο Στεφανόπουλος. Ποιοι είναι; Ποιοι απαρτίζουν αυτό το βρόμικο κύκλωμα που λειτουργεί ως παρακρατικός μαφιόζικος μηχανισμός; Με την διαφορά ότι προς το παρών δεν έχει φτάσει να αφαιρεί ζωές, ακόμα… κανονικό κύκλωμα μαφιόζικο.  Υπάρχει ο ιθύνων νους, ο εγκέφαλος δηλαδή αυτός που επινοεί, εκπονεί το σχέδιο ηθικής και επαγγελματικής (μου) εξόντωσης. Ο άνθρωπος δηλαδή που  κουνά τα νήματα λέει  στα τσιράκια και τις κατά καιρούς  μαριονέτες του   τι και πώς να το κάνουν… Υπάρχουν  οι τσιλιαδόροι, υπάρχει και ο κανονικός αρχιμαφιόζος που εκτελεί! Ο εκτελεστής. Εκτελεστής συμβολαίων ηθικής και επαγγελματικής εξόντωσης. Οι υπόγειες διαπλοκές, τα κοινά οργανωμένα συμφέροντα ενώνουν και  τα πρόσωπα που κατά καιρούς αλλάζουν.

Μετατοπίζονται αναλόγως εξελίξεων από τις αποκαλύψεις που κάθε φορά προκαλούνται ως φυσικές ή τεχνητές συνέπειες  των όσων δημοσιοποιούμε κάθε φορά κατά περίπτωση. Ένα πρόσωπο όμως είναι ο κοινός παρανομαστής που συνδέει πολλές φορές ασύνδετα μεταξύ τους πρόσωπα και συμφέροντα…

Το κύκλωμα αυτό κάθε φορά ενισχύεται και από έναν φανατικό πολέμιο που του έχουμε βγάλει τα άπλυτα στην φόρα. Κύκλωμα που λειτουργεί με τους νόμους της μαφίας! Όπως το διαβάζετε! Δεν θα πιστεύετε σε αυτά που θα διαβάζετε το προσεχές διάστημα.

Η ιστορία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων (πάλαι ποτέ)  Μείζονος Νέας Υόρκης έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.  Έγραψα ότι αυτά που θα συμβούν μετά την παρέμβαση της πολιτείας, όταν και όποτε αυτή συμβεί, έχει δρόμο ακόμα αυτή η υπόθεση και αρκετές νέα αποκαλύψεις που έρχονται τάχιστα   και σας διαβεβαιώνω ότι θα δρομολογηθούν πολλές εξελίξεις. Τέτοιες και τόσες που θα ανατρέψουν κατεστημένα και θα σπάσουν ταμπού. Έχετε υπομονή. Και επιμονή. Και τα δυο επιβραβεύονται…  έτσι έχω μάθει στην ζωή μου.   Εμείς ως τότε  θα κάνουμε καλά και κανονικά την δουλειά μας. Όπως την έχουμε μάθει. Ρεπορτάζ και πάλι ρεπορτάζ.

Θα βγουν πολλά στην φόρα για τις παρανομίες  τις δυαρχίας Γαλάτουλα – Τσεκερίδη. Τέτοια και τόσα ντοκουμέντα που θα δημιουργήσουν πάλι νέα δεδομένα. Θα προκαλέσουν πάλι το γνωστό πόλεμο λάσπης που κατά τακτά χρονικά διαστήματα εξαπολύετε εις βάρος μας. Εδώ θα είμαστε και θα απαντάμε. Πάντα με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα.

Τα προσεχή 24ωρα, μετά τις αποκαλύψεις που έρχονται,  για πολλές νέες υποθέσεις που  ανοίγουμε και άλλες παλιότερες που θα επαναφέρουμε με νέα στοιχεία,   θα ανοίξουν και πολλά νέα μέτωπα. Θα υπάρξει πόλεμος. Κανονικός.  Πόλεμος μέχρις εσχάτων.  Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Θα ανοίξουν και άλλα μέτωπα. Θα ανοίξουμε και άλλους φακέλους με μεγάλες υποθέσεις, όπως η συνέχεια του τεράστιου σκανδάλου παιδεραστίας του Παϊσίου. Το Moratorium τέλειωσε…

Το παιχνίδι θα αγριέψει πολύ ίσως και να εκτραπεί, δεν ξέρω αυτό φαίνεται στον ορίζοντα…  Πάντως οι ενδείξεις δεν είναι και τόσο ευοίωνες… τα σημάδια και οι πληροφορίες που καταφθάνουν εδώ, δε θα έλεγα ότι με ανησυχούν αλλά δεν με αφήνουν και αδιάφορο… Δυο  παιδιά έχω. Οικογένεια έχω και  ελάχιστους φίλους που με ακόμα με «ανέχονται» και  αγαπούν ε! δεν είμαι και ο superman που θα αγνοήσω τους κινδύνους εντελώς. Οι προειδοποιήσεις και τα μηνύματα δήθεν  «φιλικές» παραινέσεις  «σταμάτα να ασχολείσαι…  άστο αυτό το θέμα… θα σε φάει… έχεις άλλα να ασχοληθείς εσύ… άστους αυτούς… άστο εκείνο… άστο το άλλο… να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο… σε ξένη χώρα είσαι… θα σου κάνουν καμία λαδιά και θα ψάχνεσαι… δεν είσαι αμερικανός πολίτης…  »και άλλα τέτοια χαζά και φαιδρά  που ακούω, όχι τώρα, 26 χρόνια στην ερευνητική δημοσιογραφία αυτά άκουγα και αυτά θα ακούω. Δείγμα και σαφής ένδειξη ότι κάνω,  κατά το μέτρο του δυνατού την δουλειά μου. Βασισμένος πάντα  σε αρχές. Σε κανόνες. Στην δεοντολογία. Το αν την κάνω καλά ή όχι  με κρίνει ο κόσμος. Εσείς. Οι αναγνώστες μας.  Εσείς είστε η δύναμη μας. Εσείς μας ενισχύετε. Εσείς μας φέρνετε τα στοιχεία. Εσείς μας εμπιστεύεστε και μας δίνετε το ρεπορτάζ.

Αν δεν ενοχλούσα κάποιους εδώ στην Αμερική,-και καλά κάνω – τι κάποιους δηλαδή ένα ολόκληρο αρρωστημένο και στραβά δομημένο σύστημα, όπως είναι αυτό της λεγόμενης «οργανωμένης ομογένειας», η οποία για μας εδώ σας είπα με τι είναι ταυτισμένη και συνώνυμη(ΨΕΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ), δεν θα είχα και όλο αυτό τον υπόγειο-που είναι και ο πλέον δραστήριος και  ενεργός –αλλά  και φανερό πόλεμο λάσπης. Κατασυκοφάντησης. Ύβρεων. Χυδαιολογίας. Απειλών. Εκβιασμών (ή σταματάς ή συνεχίζουμε) μου παρήγγειλε κάποιος… και άλλα τέτοια φαιδρά που κατά καιρούς έρχονται.

Τα μέτωπα είναι πολλά γιατί είναι  πολύ μεγάλη η σήψη και η διαφθορά. Οι  εν δυνάμει αντίπαλοι; όλοι εκείνοι μες τους οποίους έχουμε συγκρουστεί για το οποιοδήποτε  θέμα. Το ψέμα. Την διαβολή. Και την διαστρέβλωση με την οποία έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι.  Αυτή είναι η δουλειά μας. Η αποκάλυψη της αλήθειας. Όποια και αν είναι αυτή. Όποιον και αν αγγίζει.  Όποιον και αν ενοχλεί.  Η ερευνητική δημοσιογραφία είναι μονόδρομος. Σκληρός δρόμος. Κακοτράχαλος. Γεμάτος κακοτοπιές. Λάσπες αλλά στο τέλος οδηγεί στην λεωφόρο της αλήθειας. Η αλήθεια δεν είναι υποκειμενική. Είναι υπόθεση έρευνας. Στοιχείων. Ρεπορτάζ.  Απόδειξης. Αντιπαράθεσης θέσεων και επιχειρημάτων. Ένας διαρκής αέναος  μυστικός  ορατός και ταυτόχρονα αόρατος  πόλεμος. Πόλεμος με την ανηθικότητα. Πόλεμος με την διαπλοκή. Πόλεμος με την διαστρέβλωση. Με το ψεύδος. Πόλεμος με την διαβολή. Μάχη με τον κάθε  έναν που διαβάλει. Συκοφαντεί. Λοιδορεί. Υπόγεια ή φανερά.

Το καλό σε αυτή την υπόθεση, στην δική μας περίπτωση εδώ, είναι ότι πλέον δεν είμαστε μόνοι μας. Στρατός ολόκληρος,  όπως έγραψα έχουμε γίνει.  Όλοι εσείς, οι αναγνώστες μας.  Δύναμη μας είστε όλοι εσείς. Και δε θα πάω ποτέ να σας ευχαριστώ δημοσίως κάθε φορά που μου δίδεται η ευκαιρία.  Είναι ένα παιχνίδι και μια πάλη με την αντίδραση στο νέο. Ένα παιχνίδι και ένας πόλεμος με την λανθάνουσα  και αρρωστημένη νοοτροπία κάποιων, της πρώτης γενιάς κυρίως που ενώ αποζητούν την αναγνώριση και την καταξίωση από την  Ελλάδα  (στο στενό οικογενειακό κύκλο και εν συνεχεία στις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες έφυγαν κάποτε) τώρα που έπιασαν την καλή και λίγδωσε το αντεράκι τους και μπράβο και μαγκιά τους και αξιέπαινοι είναι, από την άλλη είναι αυτοί οι ίδιοι που έβριζαν την πατρίδα πάντα. Με τα χειρότερα λόγια. Χωρίς να διαφέρουν σε τίποτα από τους υβριστές της πατρίδας που έχουν βγει στο διεθνές γυρωλόϊ και πετάνε πέτρες στην Ελλάδα. Ε ! αν έρθετε και κάτσετε σε ορισμένα στέκια εδώ στην Αστόρια χωρίς να μιλάτε αυτό που θα διαπιστώσετε είναι ότι κάθονται μπροστά στην τηλεόραση βλέπουν και βρίζουν την Ελλάδα. Προσέξετε όχι τους πολιτικούς μόνο την Ελλάδα. Τους έλληνες. Τους λένε τεμπέληδες. Κλέφτες. Απατεώνες. Όλα αυτά μαγνητοφωνημένα τα οποία θα άξιζε μια φορά να σας βάλω –το κάνουμε μια φορά το χρόνο αυτό με τυχαία δείγματα για τις ανάγκες της έρευνας για την συγγραφή του βιβλίου μου για τον ελληνισμό της Αμερικής- αν τα ακούσετε θα φρίξετε. Όχι τώρα. Που είναι η πατρίδα σε αυτή την θέση. Χρόνια τώρα. Αυτό διαβεβαιώνουν και πιστοποιούν και μαρτυρίες που έχουμε συλλέξει από αρχεία 10ετιες πίσω.  Η σύγκρουση μας είναι με αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία, η οποία βεβαίως ενσαρκώνεται και προσωποποιείται κατά περίπτωση στο πρόσωπο κάθε εμπλεκόμενου ή κάποιου που έχει καταγγελθεί και τον έχουμε αποκαλύψει.  Είναι ένα παιχνίδι που κρατά χρόνια. 10 χρόνια τώρα. Ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες. Με χτυπήματα κάτω από την μέση. Ύπουλα χτυπήματα γιατί απλώς με τις αποκαλύψεις μας θίγονται  οργανωμένα συμφέροντα βασισμένα στην απάτη και την εξαπάτηση 10ετιών.

Ναι, το παιχνίδι θα αγριέψει και το γιατί δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος νοήμων, εχέφρων και νηφάλιος   που βλέπει και παρακολουθεί από απόσταση τα γεγονότα και τα δρώμενα εδώ στην δήθεν οργανωμένη ομογένεια, διαβάζοντας  τους  άλλους και ότι άλλο κυκλοφορεί και μετά διαβάζει και εμάς. Το βέβαιο είναι ότι ο ανταγωνισμός δεν έχει να κάνει με το κυνήγι της αλήθειας. Το καλό ρεπορτάζ. Την είδηση.  Αυτό θα ήταν θαυμάσιο. Η ευγενής άμιλλα έχει μόνον θετικά αποτελέσματα. Θα ήταν το ιδανικό. Όχι δεν είναι αυτό. Δεν νοιάζει κανέναν από δαύτους η επαγγελματική δημοσιογραφία που κάνουμε εδώ. Ίσα – ίσα τους βοηθά να κάνουν εκείνοι καλύτερα την δουλειά τους. Δημόσιες σχέσεις δηλαδή. Κανένας έλεγχος στην εξουσία. Όποια και αν είναι η εξουσία είτε λέγεται Εκκλησία και Ιερά Αρχ. Αμερικής, είτε Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, είτε ΣΑΕ, είτε ΕλληνοΑμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο είτε οτιδήποτε σχετίζεται με τον λεγόμενο δημόσιο βίο της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ και το δημόσιο γίγινεσθαι όπου ο καθείς ημιμαθής αυτοαναγορεύεται και ειδήμων με διαλέξεις σε πάνελ ημιμαθών και πνευματικά ακαλλιέργητων, με τις επί μέρους φωτεινές εξαιρέσεις πάντα για να πιστοποιείται ο κανόνας και όσα η θλιβερή πραγματικότητα καταγράφει από το δημόσιο βίο της ελληνικής παροικίας στην Αστόρια ή εν τέλει στην συνειδητοποιημένα αμέτοχη και αηδιασμένη, απηυδισμένη, από όλα αυτά τα φαιδρά, μεγάλη  ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ.

 

Όχι δεν ενοχλούμε κανέναν επειδή κάνουμε  σωστά την δουλειά μας,  δηλαδή επαγγελματική δημοσιογραφία. Με παράθεση στοιχείων αποδείξεων και  ντοκουμέντων.  Παραθέτουμε δηλαδή πάντα στις μεγάλες υποθέσεις πάντα στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα.  Αν ενοχλούσαμε στα αλήθεια αυτό θα είχε αν λειτουργούσαν οι θεσμοί, μια κάποια  αντίδραση υγιή. Όχι. Δεν είναι αυτό.

Αυτό είναι που ενοχλεί και αυτό είναι που ενόχλησε τον κύριο Γαλάτουλα-τρομάρα του- και τον κύριο Ηλία Τσεκερίδη, λες και εμείς επειδή –για λίγο ακόμα –δεν θα πηγαίνουμε στην Ομοσπονδία να κάνουμε την δουλειά μας, ρεπορτάζ δηλαδή τι άλλο, θα σταματήσουμε. Είναι άλλο. Η μη αποκάλυψη  της αλήθειας με παράθεση στοιχείων και εν προκειμένω τα ηχητικά ντοκουμέντα.  Ε! λοιπόν  έρχονται πολλές εκπλήξεις.

Είπα και έγραψα στο προηγούμενο κείμενο μου, ότι τα προσεχή 24ωρα θα  γελάσουμε με αυτά που θα αποκαλύψουμε. Θα γελάσετε με τον κύριο Τσεκερίδη και τον κύριο Γαλάτουλα που τους έχουμε πιάσει στα πράσα να παρανομούν και να ψεύδονται!  Τι θα κάνουν; θα ψάχνουν τον κόσμο να μην έχει μαγνητόφωνο… ε να το δω και αυτό θα έχει πολλή πλάκα. Τότε είναι που θα επιβεβαιωθεί ο τρόμος που τους έχει καταβάλλει, γιατί κύριοι, φοβάται μόνον όποιος έχει κάτι να κρύψει! «Κύριοι» Τσεκερίδη και Γαλάτουλα. Όταν κάποιος δεν έχει κάνει λαμογιά και δεν λέει ψέματα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν και ας τον έχουν συνδέσει με τον δορυφόρο  και τον μεγάλο αδελφό. Εσείς αντιθέτως έχετε να φοβάστε, ειδικά ο  Πέτρος Γαλάτουλας που δουλεύει στο σκότος για να μπορεί να κάνει τις παρανομίες του. Αν είναι δυνατόν δεν κράταγε πρακτικά δυο χρόνια, μια από τις σοβαρότερες παρανομίες, κατά τους νόμους της πολιτείας ασχέτως προς το καταστατικό σας, και τον έχουν μέσα εκεί και τον κοιτάνε αντί να τον στείλουν αδιάβαστο! Για αυτό σας λέμε, κύριοι, και πρώτα εσείς κύριε Ηλία Τσεκερίδη, έχετε μεγάλες ευθύνες γιατί συγκαλύπτετε εν γνώσει σας μια τέτοια μεγάλη παρανομία. Παρανομία επαναλαμβάνω κατά τους νόμους της πολιτείας!

Όσο για τους αντιπάλους μας και τους σκαφτιάδες που μας υποσκάπτουν υπόγεια;  Μία δεν δίνει κανείς εδώ για αυτό που λέμε επαγγελματική δημοσιογραφία. Εκτός αν ενοχλείς… εκτός αν πας να φας από την πίτα τους.  Την διαφημιστική πίτα.   Και εδώ που τα λέμε εμείς δεν απειλήσαμε –ακόμα-κανέναν σοβαρά ή μάλλον για να ακριβολογούμε  καθόλου μέχρι στιγμής σε επίπεδο marketing… Ακόμα…

Μείναμε όλα αυτά τα χρόνια μακριά και αν στο παρελθόν βάλαμε κάποια διαφήμιση και είχε ξεφύγει από τον Απόστολο Ζουπανιώτη –γιατί όταν βλέπει να μπαίνουν εδώ διαφημίσεις ή σε άλλα  ΜΜΕ –το έχει είπαμε το κακό συνήθειο να παίρνει και να λασπολογεί εις βάρος άλλων που τόλμησαν και πήραν διαφήμιση από την ομογένεια και δεν τον ρώτησαν! Είπαμε τα κάνει αυτά στο μικρό ζωικό βασίλειο του που εκτείνεται  από το γραφείο του μέχρι τους 29 δρόμους άντε και με τους κύπριους λόγω της συζύγου του. Αυτό και αν είναι σκάνδαλο με πόσες μασέλες τρώει κρατικό κυπραϊκο χρήμα αυτός ο άνθρωπος; Ας είναι παιδάκια έχει, κόρη σπουδάζει στο Λονδίνο, όπως μου έλεγε στις 9 Μαϊου του 2007 όταν με παρακαλούσε, ενώπιον μαρτύρων,  να μην ασχοληθούμε με την υπόθεση ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ στην οποία εμπλέκεται γιατί θα πάθει ζημιά αν ταυτισθεί το όνομα του με την υπόθεση και βγουν στην φόρα όλα εκείνα τα βρόμικα –όχι μόνο τα δικά του αυτός ήταν ένα μικρό ψάρι αλλά από εκείνα τα  πιράνχας που σε τρώνε λίγο,  λίγο…

Και αν δεν τον έπαιρνε η Φανή  Πεταλίδου,  ένας Θεός ξέρει που θα βολόδερνε τώρα που το παίζει παράγοντας και εκδότης! Ποιος ο καταδότης; Ε μη τρελαθούμε κιόλας!   Και ακόμα η υπόθεση αυτή, για να ξέρουμε και τι λέμε για τις αμερικανικές αρχές,   παραμένει ανοιχτή… Χαρτί στα χέρια των Αμερικανών. Αυτό και αν είναι μέγα εθνικό  σκάνδαλο τα χρήματα των Ομογενών που κατέληξαν στις τσέπες κάποιων επιτήδειων και φυσικά  της οικογένειας Παπανδρέου… Στην ώρα του και αυτό… θα βγει.

Αυτά που έχουμε δημοσιεύσει, για αυτή την υπόθεση  είναι απλά εισαγωγή και προοίμιο σε αυτό το τεράστιο εθνικό σκάνδαλο όπως το χαρακτηρίζει ο φίλτατος κατά τα άλλα Απόστολος Ζουπανιώτης… Είναι όντως εθνικό σκάνδαλο! Και  όχι απλό σκάνδαλο αλλά  μεγάλη ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ!   Κύριε Απόστολε Ζουπανιώτη… Η αναφορά δεν είναι τυχαία στο όνομα…. Δείτε τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτω πολύ καλά. Ένα προς ένα. Προσέξετε  τα δημοσιεύματα και ποιοι τα υπογράφουν τότε,  και θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα αν κάνετε μερικούς συνειρμούς και αναγωγή στο σήμερα θα καταλάβετε πολλά…

Ο ανταγωνισμός που υπάρχει, όχι  όπως αναλύσαμε για το κυνήγι της είδησης και την αποκάλυψη της αλήθειας αλλά για το παραδάκι. Το μπερντέ! Την μανέστρα, όπως τη λένε. Αυτός ο ανταγωνισμός σε ποια επίπεδα και με ποιο στόχο τα ανέλυσα ήδη,   έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ντόπια εγχώρια αγορά. Μια νέα αγορά που έχει ανοίξει και αυτή την αγορά την ανοίξαμε εμείς εδώ. Με πείσμα και επιμονή. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Για αυτό γίνεται όλος καβγάς.  Για το χρήμα. Την μανέστρα.  Το παραδάκι. Σιγά μη νοιάζει τώρα τον Απόστολο Ζουπανιώτη (και εκείνους που είναι πίσω και δίπλα  του…)  αν ο Στεφανόπουλος κάνει ερευνητική  δημοσιογραφία. Σιγά τα κάστανα. Και άλλοι κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία! Και μάλιστα εξίσου πολύ καλή! Άλλο τους νοιάζει. Η δύναμη. Η επιρροή. Ποιον εμπιστεύεται  ο κόσμος. Ο αναγνώστης. Και αυτό φαίνεται εξ άλλου από πολλά απλά και καθημερινά πράγματα αλλά και από τα στοιχεία αναγνωσιμότητας και επισκεψιμότητα.

Γιατί για να λέμε τα πράγματα  με το όνομα τους όσο υπήρχε ΠΡΩΙΝΗ – ΚΗΡΥΚΑΣ υπήρχε έστω ένας ευγενής ανταγωνισμός. Διάβαζες και από εδώ και από εκεί και έβγαζες συμπέρασμα κάπου στην μέση για το κάθε θέμα και την κάθε υπόθεση ασχέτως προς το που έγερνε η μια ή άλλη εφημερίδα. Το γεγονός και η είδηση δεν έπαυε να είναι είδηση. Γεγονός. Εδώ σήμερα, αν ο κόσμος είχε να επιλέξει μόνο την Greek News και τον Εθνικό Κήρυκα  δεν υπάρχει ούτε καν η είδηση! Ούτε το γεγονός. Όλα γίνονται άψογα. Όλα τέλεια! Όλα καλά τα κάνουν όλοι και ούτε γάτα ούτε ζημιά και εν τω μεταξύ τρέχει το παραδάκι…  Αυτό είναι που ενοχλεί. Ότι υπάρχει κάποιος που τους θέτει όλους εν αμφιβόλω. Και μάλιστα όχι με λόγια ύβρεις και  λάσπη αλλά με παράθεση στοιχεία και ντοκουμέντων. Αυτό ενοχλεί γιατί συνδέεται με το παραδάκι. Αν κάποιος είναι αναξιόπιστος μια, δυο, τρεις, τέσσερις πέντε δέκα δεκαπέντε 100 έ τότες τον στέλνεις και σταματάς να τον διαβάζεις.  Αυτό είναι που κάνει την  μεγάλη ζημιά. Όχι ότι τον Ζουπανιώτη και την Greek News την διάβαζε κάποιος, αλλά λέμε τώρα, άντε το πολύ 20 με 30 στην Αστόρια και αν ξεχαστεί κάνας άσχετος και τον αγοράσει. Τουλάχιστον ο Εθνικός Κήρυκας κάνει όντως κοινωνικό έργο. Μαθαίνεις  και ενημερώνεσαι για τις κηδείες εκτός από τους προεδροπαράγοντες που είναι οι ίδιοι και ίδιοι 30 χρόνια τώρα.

Μετά το 2001 που έκλεισε η ΠΡΩΙΝΗ, για να γυρίσω σε αυτό που σου ανέλυα φίλε αναγνώστη, μάλλον την έκλεισαν τα λάθη των κακών  διοικήσεων, της κακοδιαχείρισης και η  εγκατάλειψη –ακόμα υπάρχουν χρέη προς την εφημερίδα  που δεν έχουν εισπραχθεί ποτέ- και φυσικά ο υποχθόνιος σχεδιασμός της Οικογένειας Μητσοτάκη(λέγε με  Αντώνη Διαματάρη) που έβαλε τον Μπόμπολα και αγόρασε την ΠΡΩΙΝΗ για να την κλείσει λίγο μετά την ρευστοποίηση, όταν μπήκε και στο χρηματιστήριο…   Ήθελα να ξέρα τον διαμεσολαβητή που έκανε τότε το προξενιό… Έθνους και ΠΡΩΙΝΗΣ…. Ας είναι στην ώρα του και αυτό. Έχουμε καιρό. Καλά να είμαστε. Και εμείς και αυτοί. Να γιατί είναι «επικίνδυνος ο Στεφανόπουλος». Γιατί σκαλίζει το παρελθόν… και το παρελθόν εδώ αρκετών βρομάει και ζέχνει… πολύ! Πάρα πολύ…

Ναι το παιχνίδι θα αγριέψει πολύ το προσεχές διάστημα. Και το γιατί όπως είπα δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής… Βλέπει ο αναγνώστης σκεπτόμενος έλληνας ομογενής πολίτης τα δρώμενα στην ελληνική κοινότητα. Διαβάζει εμάς αλλά διαβάζει και τους άλλους. Τον κήρυκα. Την Greek News και ότι άλλο περιφέρεται στο διαδίκτυο ή στον έντυπο ομογενειακό Τύπο και βγάζει τα δικά του ασφαλή  συμπεράσματα …

Ο αναγνώστης- έλληνας ανυποψίαστος   πολίτης ομογενής  βλέπει ότι όλες οι μεγάλες ειδήσεις βγαίνουν εδώ. Όλα τα μεγάλα γεγονότα βγαίνουν εδώ. Που το διάβασε σου λέει και ακούς «στον Στεφανόπουλο, (ή στον Ασβό όπως με λένε χαιδευτικά τα φιλαράκια μου τα καλά) ή στο GreekaAericanNewsAgewncy” λένε όλοι και τρελαίνονται μερικοί. Δε φταίμε εμείς. Ναι είναι αλήθεια επιλέγουμε πολύ και προσέχουμε για να έχουμε τι δημοσιεύουμε και τι αναδεικνύουμε αλλά αυτό τελικά είναι που γίνεται και είδηση.  Μια προσεχτική έρευνα στο διαδίκτυο μας έδωσε πολλά στοιχεία την οποία μετά τον Σεπτέμβριο θα δημοσιεύσουμε. Εκεί θα φανούν πολλά. Όλες οι μεγάλες ειδήσεις λοιπόν –πάντα στο τομέα της ομογένειας των ΗΠΑ –βγαίνουν από εδώ και οι άλλοι απλώς ακολουθούν. Καλώς ή κακώς αυτό συμβαίνει για αυτό και έχουμε αυτόν τον πόλεμο λάσπης και κατασυκοφάντησης. Όλα   περνάνε από εδώ. Τις διαβάζει πρώτα εδώ και μετά όπου δήποτε αλλού.

Ε! αυτό δεν συγχωρείται! Αφενός από το σινάφι που κυκλοφορεί εδώ, γιατί  πολύ απλά ο Στεφανόπουλος χαλά την πιάτσα. Αυτό το βλέπει ο αναγνώστης πολίτης έλληνας ομογενής. Δεν είναι ανόητος. Ούτε και είναι εύκολο σήμερα να τον υποτιμήσεις.  Ξέρει ποιος έχει πηγές. Βλέπει.  Καταλαβαίνει ποιος κάνει παιχνίδι που λένε και ποιος ακολουθεί…

Αυτή η καθημερινή διαπίστωση στην αγορά και στον δημόσιο βίο της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ –και ας σφίγγουν τα δόντια κάποιοι όψιμοι φίλοι και αντίπαλοι μας –είναι δυστυχώς  μια πραγματικότητα.

Η επιρροή και η δύναμη που μας δίνει  και  χιλιάδες (χτυπήματα) αναγνώστες μας είναι εργαλείο στα χέρια μεγάλων επιχειρήσεων που μας εμπιστεύονται για την παροχή υπηρεσιών σε οποιοδήποτε τομέα.  Αυτό είναι εν ολίγοις το πρόβλημα. Για αυτό είναι επικίνδυνος ο Στεφανόπουλος.

Εσείς λέτε ότι θα είχα κάνει  βρομιές ή όλα όσα με συκοφαντεί ο μυθομανής βρόμικος και χυδαίος  –  όπως οι περισσότεροι εδώ που ασχολούνται με τα ομογενειακά και μερικοί εξ αυτών και δήθεν δημοσιογράφοι ( για να μην αναφέρω και ονόματα και έχουμε άλλα  πάλι με τόνους λάσπης) που έχουν όχι απλά μουτζουρωμένο  ποινικό μητρώο, όχι για  αδικήματα Τύπου,  συκοφαντική δυσφήμιση που θα το καταλάβαινα) αλλά μιλάμε για βαρύτατα ποινικά αδικήματα,  ή θα είχα λερωμένο ποινικό μητρώο και δεν θα το είχε κάνει σημαία ο κατάδικος και υπόδικος ακόμα; Μη γελιόμαστε. Απλά πράγματα σας λέω. Δεν έχουν τίποτα και κατασκευάζουν ιστορίες. Μυθεύματα. Και λάσπη. Πολλή λάσπη. Αν είχαν, τώρα ούτε εγώ θα ήμουν εδώ, ούτε εσείς θα με διαβάζατε τώρα, εδώ και επτά χρόνια μέσα από αυτό το ανοιχτό, ανεξάρτητο και αδέσμευτο βήμα.

Τον άλλον  τον απέλασαν με χειροπέδες το 2001 πήγε Ελλάδα και τώρα την έκανε και από εκεί για Καναδά…  Για τον βαρυποινίτη εκτελεστή αρχιμαφιόζο δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Τον ξέρετε τον έχετε μάθει μετά τις αποκαλύψεις μας. Υπάρχουν όμως και άλλα φυντάνια… Κάτι άλλα καλά παιδιά που είναι μέλη σε συλλόγους και ομοσπονδίες  που τους δίνει ο κόσμος χρήματα για δωρεές και εκείνοι τις τσεπώνουν… Καλύτερα να μη το ανοίξω αυτό το κεφάλαιο. Ακόμα. Αυτό είναι όλο το παιχνίδι. Η δύναμη που δίνει η εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη που δημιουργεί η επιρροή στις μάζες. Για μας είστε όλοι πρόσωπα και υπεύθυνοι πολίτες στους οποίους απευθυνόμαστε όχι μάζες. Όχι καταναλωτές. Πρόσωπα και εικόνα Θεού. Για μένα όταν όμως σέβεται κάποιος τον εαυτό του. Για να εξηγούμαι μη παρεξηγηθώ πάλι.

Δεν πάτε να πετάτε λάσπη ένα και το αυτό κάνει στον επαγγελματία που θα δει τα συγκριτικά στατιστικά αναγνωσιμότητας τα δικά μας και  των άλλων εδώ στην ντόπια αγορά. Όσο περισσότερο βάζετε λάσπη στον ανεμιστήρα τόσο περισσότερο  φεύγει μακριά μας η λάσπη. Όσες περισσότερες οι ύβρεις, και  οι συκοφαντίες, τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μας δείχνει ο κόσμος.

Έχει στείλει 100αδες χιλιάδες email εις βάρος μου ο Γιώργος  Λυκομήτρος τον οποίο  φιλοξένησα  σπίτι μου το 2006 σχεδόν δυο μήνες και δεν το μετανιώνω το έχω πει και θα το ξανά πω άλλο το ένα και άλλο το άλλο είχε ανάγκη βοήθειας όταν κανείς δεν του άνοιγε την πόρτα –μετά κατάλαβα το γιατί αλλά ευτυχώς το κατάλαβα-και μετά τι έκανε έφτιαξε βρόμικες ιστορίες ως απάντηση, όταν άρχισα  να τον ερευνώ και το τι βγήκε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ τα ήξεραν εγώ όμως όχι! Όχι πως το άτομο έχει σημασία ή επηρεάζει ή πολύ περισσότερο του δίνει κάποιος σημασία ή τον πιστεύει για τις ανοησίες και τις ύβρεις σε όλα τα ζητήματα, αλλά επειδή ακριβώς δεν έχουμε να κρύψουμε ή πολύ περισσότερο να φοβηθούμε κάτι για αυτό και αναφέρομαι από καιρού εις καιρόν στο άτομο του. Όλα αυτά τα χρόνια,  τι έχει καταφέρει; Τίποτα! Στέλνει και θα στέλνει. Γράφει και θα γράφει ιστορίες  που επινοεί το αρρωστημένο κεφάλι του –για αυτό και εμείς δεν έχουμε πρόβλημα όταν παραπέμπουμε σε αυτό το άτομο δεν θα μας κλέψει ούτε αναγνώστες ούτε χτυπήματα – εκείνος θα βρίζει και εμείς θα βγάζουμε ένα χαρτί από τον βαρύτατο φάκελο από  το ποινικό μητρώο του, τις απάτες, τις εξαπατήσεις τους εκβιασμούς τα νταβατζηλίκια και τις άλλες έκνομες πράξεις που εξακολουθεί και κάνει για να ζήσει γιατί έτσι μόνο έχει μάθει να ζει με απάτες και κλεψιές,  και θα γίνεται παπαρούνα!  Θα τρέχει και θα αφρίζει. θα βρίζει. Θα συκοφαντεί και θα βράζει στο ζουμί της αποτυχημένης ζωής τους.  Ας είναι καλά κάποιοι φίλοι μας στην πολιτεία της Φλόριδας που τους έχει εξαπατήσει και μας έχουν στείλει ουκ ολίγα  στοιχεία για την πάρτη του. Τώρα πια κανείς δεν τον φοβάται ούτε και μπορεί να απειλεί. Το γιατί το ξέρει εκείνος καλύτερα. Είπαμε δυο ηχογραφημένα ντοκουμέντα για την βραδιά του φίνου του John Apocotou και ξέρει που θα βρεθεί μια για πάντα. Βλέπεις όσα δεν μπόρεσαν να βρουν οι δικαστές που απειλούσε, ακόμα και μέσα στο δικαστήριο για την πλαστή διαθήκη, τα βρήκε η δημοσιογραφική έρευνα. Να εύχεται μόνο να μη τα βγάλουμε στο φως γιατί και το 2007 προκαλούσε αν έχω στοιχεία για όσα του καταλόγιζα και όταν τα έβγαλα ξέρασε οχετούς με ύβρεις και συκοφαντίες λάσπη και βρομιές. Απλά υποτιμά τον κάθε παραλήπτη –επί τη ευκαιρία ότι σας στέλνει στέλνετε το μας χρειάζεται στην έρευνα μας  για το άτομο του…

Επιστρέφω σε αυτά που σας ανέλυα για το «παιχνίδι» που γίνεται στον εδώ εγχώριο ομογενειακό τύπο. Αν και εμείς εδώ δεν κατατάσσουμε την δουλειά μας στην κατηγορία του ομογενειακού Τύπου, απλά βρισκόμαστε στην Νέα Υόρκη και αυτομάτως γίνεται η σύνδεση και η ταύτιση.  Αυτό που  ένοιαζε, εξ αρχής-τους πολέμιους και εν δυνάμει αντιπάλους μας- από τότε που ήρθα και κυρίως από τότε που ανοίξαμε το Blog και εν συνεχεία  αυτό το Portal-Site και έχουν προσπαθήσει 10αδες φορές να το κλείσουν αλλά εις μάτην, και αυτό που τους κόπτει είναι άλλο.  Το είπα και θα το ξανά πω σήμερα αρκετές φορές για να εμπεδωθεί και να περάσει το μήνυμα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι άλλο.  Είναι η μανέστρα. Το χρήμα.  Το παραδάκι. Ο μπερντές, όπως λέγεται. Γιατί  όποιος έχει δύναμη-της επιρροής των μαζών και της κοινής γνώμης – έχει και το χρήμα λέγανε ορθώς  οι σοφοί.

Στα ΜΜΕ όποιος έχει την δύναμη της επιρροής της κοινής γνώμης, πολύ δε περισσότερο την επιρροή στην όποιας μορφής εξουσίας, έχει και το χρήμα! Αυτό είναι που φοβόταν όλοι εδώ .

Δόξα τω Θεώ 21 Απριλίου κλείσαμε την πρώτη μας 5ετια ως εταιρία(2006-2011). Ναι την εταιρία GreekAmericanNewsAgency,inc την συστήσαμε επίσημα και με την βούλα της πολιτείας,  η άδεια μας δόθηκε 21 Απριλίου 2006. Νωρίτερα από τα τέλη του 2004 είχαμε ανοίξει το πρώτο BLOG, και μετά  αρχές Ιανουαρίου  το 2005 ανοίξαμε και το site.  Όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε χωρίς ποτέ να ενοχλήσουμε κανέναν. Χωρίς να μπούμε στο χωράφι κανενός. Υπάρχει χώρος για όλους. Αυτό πίστευα και ας έλεγε ο Ζουπανιώτης «το χωριό είναι μικρό, Αλέξανδρε, δεν μας χωρά» που πάει να πει “φύγε άδειασε μας την γωνιά”. Όχι κύριοι δεν είναι έτσι. Υπάρχει χώρος για όλους. Το αποδείξαμε. Στην πράξη.

Ουδέποτε ενοχλήσαμε κάποιον. Ούτε από την πίτα της διαφήμισης πήραμε κάτι έστω ψίχουλα, από την  εδώ  ντόπια εγχώρια  αγορά αγγίξαμε κάτι. Και όμως ενοχλούσαμε  εξ αρχής. Γιατί όσοι μας ήξεραν από τα χρόνια που ήμασταν  στην Ελλάδα,  γνώριζαν πολύ καλά ότι εδώ που ήρθαμε θα δημιουργήσουμε. Θα χτίσουμε κάτι νέο.  Και το χτίσαμε με την βοήθεια την δική σας. Με την δική σας εμπιστοσύνη. Για αυτό επειδή γνώριζαν τι μέλει γενέσθαι  για αυτό και  προσπάθησαν να μας αποθαρρύνουν να φύγουμε, κάποτε ο φίλτατος –σήμερα έχει την τιμητική του –Ζουπανιώτης μου είχε πει «το χωριό είναι μικρό Αλέξανδρε..» Να που το χωριό μεγάλωσε Απόστολε… Το μεγαλώσαμε εμείς…

Ένας άλλος μεγάλος έξυπνος πράγματι εκδότης αφού από λογιστής κατάφερε και αγόρασε μια ιστορική εφημερίδα, μου είχε προτείνει να με προσλάβει να με στείλει… Σικάγο… δηλαδή εξορία. Αν και εκεί κάτι θα δημιουργούσαμε.  Έξυπνο εκ μέρους του Αντώνη Διαματάρη, αλλά αρνήθηκα και τον ευχαρίστησα έτσι και αλλιώς για την πρόταση αλλά  δεν θα  δούλευα ποτέ στον Εθνικό Κήρυκα όπως έχει γίνει επί ημερών Διαματάρη, έστω και αν πείναγα και χρειάζονταν να ζητιανέψω! Ποτέ στον Εθνικό Κήρυκα του Αντώνη Διαματάρη, έχοντας την τιμή να έχω δουλέψει για την ΠΡΩΙΝΗ και  γνωρίζοντας κάποια πράγματα παραπάνω για το θολό και βρόμικο παρασκήνιο της πώλησης της, όπως μου τα έχει εκμυστηρευτεί η Φανή Πεταλίδου, η ιδρύτρια και ιστορική εκδότρια της ΠΡΩΙΝΗΣ…

Έτσι τράβηξα το δικό μου μοναχικό δρόμο. Παλέψαμε. Ματώσαμε και θα ματώσουμε μόνοι μας χωρίς καμία απολύτως υποστήριξη από κανέναν  συνάδελφο! Και έχει την σημασία του αυτό, αν εξαιρέσω την Ιουστίνη Φραγκούλη την καλή συνάδελφο και φίλη ουδείς, εκ των λεγομένων συναδέλφων,  μας στάθηκε, τουλάχιστον δημοσίως γιατί τηλέφωνα κατά καιρούς όλοι παίρνουν με οποιαδήποτε αφορμή, και ας στηρίξαμε κατά το παρελθόν αρκετούς μεγάλους και μεγαλόσχημους σήμερα… Ας είναι. Καλά να είναι όλοι τους. Και τους εύχομαι τα καλύτερα. Σε όλους έναν προς έναν.

Σήμερα πέντε χρόνια μετά στεκόμαστε εδώ. Όρθιοι να μετράμε επιτυχίες δημοσιογραφικές και όχι μόνο. Αντιστεκόμαστε. Όσο πετάτε λάσπη εσείς τόσο μεγαλώνουμε εμείς. Όσο συκοφαντείτε, εσείς τόσο μεγαλώνει η εμπιστοσύνη του κόσμου στην δουλειά μας.

Ναι το παιχνίδι και ο πόλεμος θα αγριέψει πολύ! Τώρα αλλάζουν τα πράγματα και όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τι εννοώ… δεν χρειάζεται πολύ μυαλό. Και νουν έχετε και μάτια έχετε και αντίληψη έχετε για να καταλάβετε τι εννοώ και τι υπαινίσσομαι. Αν και εδώ που τα λέμε μια ματιά στους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα μας (slide show) λέει και δείχνει πολύ περισσότερα…

Δεν είναι τυχαία πολλά πράγματα. Ανοίγει η αγορά. Υπάρχει είπαμε χώρος για όλους με τους κατάλληλους χειρισμούς και προ πάντων με σεβασμό και ισορροπία.   Η πίτα μεγαλώνει αλλά δε φτάνει για όλους, να κάποιοι έχουν συνηθίσει να είναι μονοφαγάδες και καταπιόνες.

Δυστυχώς όμως θα πρέπει να ξέρουνε κάποιοι –και γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιους απευθύνομαι σε ποιους στέλνω μήνυμα -ότι  τώρα πια δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε παραχωρήσεις.  Καμία παραχώρηση και σε κανέναν!

Ήμασταν οι πρώτοι που μπήκαμε δυναμικά στο διαδίκτυο όταν ούτε ο Διαματάρης, ούτε ο Ζουπανιώτης ούτε άλλος κανείς εδώ στην Ελληνική Κοινότητα είχε μπει στο διαδίκτυο ζώντας σα σε γκέτο στο δικό τους θαυμαστό κόσμο μέχρι που  ήρθε το GreekAmericanNewsAgency. Αυτό λένε τα γεγονότα και η ιστορία των πεπραγμένων του καθενός. Χρόνια πριν έβλεπα την δυναμική του διαδικτύου και την χρησιμότητα του.   Το ίδιο και στην Ελλάδα,  ως διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής των εκδόσεων του ΑΡΗ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ είχα βάλει τον οργανισμό με όλα του τα περιοδικά τότε μαζί με τον Άρη, δυναμικά στο διαδίκτυο όταν ούτε ο ΔΟΛ δεν είχε ιστοσελίδα.  Χρόνια πριν έβλεπα την δύναμη και την χρήση του διαδικτύου όταν απλά ερχόμουν επισκέπτης στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα το 1995 και το 1994 ούτε καν υπήρχε η έννοια του διαδικτύου.

Αυτό έκανα και εδώ όταν ήρθα στην Νέα Υόρκη το 2000 και εν συνεχεία όταν εγκαταστάθηκα  μαζί με την φίλη και σύντροφο της ζωής μου Δέσποινας Συριοπούλου φίλη, σύντροφο της ζωής μου και κυρίως   καλή  συνάδελφο  στην οποία οφείλω πολλά. Πάρα πολλά… Αν και δημόσια ποτέ δεν μιλώ για εκείνη, ούτε και εκείνη το θέλει,  εν τούτοις στα πρώτα μας γενέθλια της πρώτης μας 10ετιας εδώ και της πρώτης 5ετιας της εταιρίας της το οφείλω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στάθηκε δίπλα μου όσο κανείς άλλος και ας είχα βοηθήσει. Όλοι, και είναι ντροπή για εκείνους όχι για μένα, όσοι είχα βοηθήσει και μάλιστα σοβαρά με κάθε τρόπο σήμερα είναι μακριά. Ή καλύτερα απέναντι για να μη πω μερικοί εξ αυτών ύπουλοι αντίπαλοι…  Η Δέσποινα Συριοπούλου στάθηκε δίπλα μου επάξια. Στάθηκε  όρθια και άντεξε-και με αντέχει- στις περιπέτειες μου,  γιατί η αλήθεια είναι, ότι είναι  ένα χαμογελαστό πλάσμα που ποτέ δεν έχει  πειράξει κανένα στον χώρο μας. Μπήκε φοβισμένο και σήμερα κατατάσσεται στις καλύτερες δημοσιογραφικές  πένες.

Και όμως εξ αιτίας μου και εξ αιτίας των επιλογών μου στο ρεπορτάζ –εκείνη ουδέποτε ασχολήθηκε με το ρεπορτάζ και την εδώ λάσπη –φάει τόση  λάσπη και από ότι φαίνεται θα φάει και άλλη…  Θέλει να υπογράψει δημόσια σε συνεργασίες της που έχει και δεν το κάνει, για να μη τρέξουν πάλι κάποια λαμόγια να την διαβάλλουν στέλνοντας τις μπούρδες και τις συκοφαντίες του κατάδικου. Για να έχει το κεφάλι της ήσυχο…   Γιατί  όταν οι άνανδροι και βρόμικοι δεν μπορούν να χτυπήσουν εμένα χτυπούν σε ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία μου. Την Δέσποινα. Έχουν προσπαθήσει να την διώξουν από όπου και αν δούλευε και ακόμα –ευτυχώς που λίγοι ξέρουν και με ποια άλλα ΜΜΕ συνεργάζεται –για να μη αρχίσει ο βομβαρδισμός με emails που περιέχουν τις γνωστές ύβρεις εις βάρος μου τις συκοφαντίες, τις χυδαιολογίες και την βρομιά που ξεβράζει ο βόθρος όταν την δουλειά και τον τίμιο ιδρώτα μιας κοπέλας τον παρουσιάζει ως απάτη και ως εξαπάτηση, εξακολουθεί, αν και πάντα ήταν low profile , να υπογράφει με αρχικά ή με ψευδώνυμο. Εκεί φτάσαμε με τα λαμόγια και τα διάφορα κατακάθια που κυκλοφορούν όχι μόνο στην ελληνική  παροικία αλλά και στην δημοσιογραφία. Δυστυχώς. Αυτή είναι η αλήθεια που καταγράφει η ιστορία. Ντροπή για εσάς που θα σας πετάξει στα αζήτητα και στον κάλαθο των αχρήστων και τιμή για εμάς.

Θα έρθουμε όμως και σε αυτό το ζήτημα όταν ανοίξουμε τον φάκελο με την υπόθεση του συνεδρίου της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ το 2007. Μια αξιέπαινη προσπάθεια που τορπιλίστηκε από το γνωστό και βρόμικο κύκλωμα που σήμερα πλέον έχει ξεσκεπαστεί με ονόματα. Το μόνο που μένει είναι να τα βάλουμε σε μια χρονολογική σειρά και να σας δώσουμε τα ντοκουμέντα και τις αποδείξεις για την πιο τραγική ειρωνεία  των ολίγων και ανίκανων  που  έστησαν όλο αυτό τον λυσσαλέο μανιασμένο παρανοϊκό   πόλεμο.

Έναν λυσσαλέο  πόλεμο  για να μη γίνει το συνέδριο αυτό  ώστε μετά, όπως και έγινε εν συνεχεία να το παρουσιάζουν ως απάτη και εξαπάτηση! Θα έρθει η ώρα όμως. Κοντοζυγώνει που θα βγουν πολλά στην φόρα και να δω τότε που θα τρέχουν να κρυφθούν όλα αυτά τα άτομα που τότε –αλλά και σήμερα δυστυχώς μερικοί εξ αυτών –λειτουργούν με τους «νόμους τους κανόνες και τις αρχές»  της mafias.

Υπάρχει, ή μάλλον αυτό που επιχειρείται εδώ μια 10ατια, και ντρέπομαι για λογαριασμό τους, είναι  ένας ιδιότυπος αποκλεισμός από τα πιο απλά ζητήματα μέχρι τα πιο σύνθετα. Αν αποκαλύψουμε γεγονότα και καταστάσεις, τα οποία περιγράφω στο προσωπικό μου βιβλίο « όσα είδα και όσα έζησα στην Αμερική» και εκεί θα γελάσουμε όταν θα βγουν πολλά στην φόρα… Τότε θα πέσει πολύ γέλιο…

Αν και η λάσπη που μας  έχουν πετάξει εδώ, υπόγεια  ή φανερά,   «φίλοι»,  αντίπαλοι και «συνάδελφοι»  είναι βουνό ευτυχώς δεν έχει γίνει τσιμέντο γιατί οι μάνικες των αποκαλύψεων (μας) συνήθως ξεπλένουν ό, τι βρομιά και αν πετάνε. Οι μάνικες της αλήθειας με παράθεση στοιχείων, αποδείξεων,  και κυρίως   ντοκουμέντων ξεπλένουν και καθαρίζουν  τα πάντα. Ακόμα και τους πιο βρόμικους λεκέδες… και δυστυχώς εδώ η παροικία έχει πολλούς λεκέδες. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμα και πολλές  βρομιές να καθαρίσουμε.  Ας είναι…  Εδώ θα είμαστε!  Αυτοί θα πετάνε λάσπη και εμείς θα βγάζουμε τις μάνικες και θα ξεπλένουμε (με την αλήθεια μέσα από Παράθεση στοιχείων ντοκουμέντων και αποδείξεων)  τις βρομιές τα μίση και τα πάθη τους…  Και να θυμάστε πλέον  τα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ θα τα διαβάζετε στο BLOG.

Να είστε πολύ καλά. Καλή συνέχεια. Καλά να περνάτε.  Εις το επανιδείν.