Tο παραμύθι με τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Μια διήγηση βγαλμένη από την φαντασία

Σωστά το αθηναϊκό ΒΗΜΑ (αλλά και άλλα έντυπα του εξωτερικού) αναρωτιέται πως έγινε και προέκυψαν τόσα σκοτεινά σημεία με την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Έδωσαν φωτογραφίες που τις… ανακαλέσαν, τον…. πέταξαν στη θάλασσα ! γιατί οπουδήποτε και να τον έθαβαν θα μπορούσαν να σκάψουν και να ανακαλύψουν μέσω του DNA ότι δεν ήταν αυτός, απαγόρευσαν τις φωτογραφίες ενώ με άλλους διάσημους που εκτέλεσαν έδωσαν κάθε λεπτομέρεια, δεν ήταν οπλισμένος αλλά τον πυροβόλησαν γιατί… πρόβαλε αντίσταση [μάχη σώμα με σώμα] κρατώντας τα σωληνάκια της αιμοκάθαρσης, κτλ κτλ.

Σίγουρα κάποιοι θέλησαν να μας παραμυθιάσουν, αλλά τόσο εξώφθαλμα και άκομψα αυτή τη φορά, που με προκάλεσαν να σας δώσω το δικό μου παραμύθι όλης αυτής της… σκοτεινής ιστορίας.

 

Στην πραγματικότητα ο Οσάμα πέθανε στις επιχειρήσεις που έκαναν πριν από χρόνια οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν, δεν ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία.

Ήταν άρρωστος, ήταν σε αιμοκάθαρση και πέθανε από την κακουχία, κυνηγημένος τότε από σπηλιά σε σπηλιά. Ποιος θα άντεχε άλλωστε? Οι τελευταίες φωτογραφίες του ήταν με άσπρα μαλλιά και άσπρα γένια. Η φωτογραφία που τον παρουσίασε σαν σκοτωμένο τώρα ήταν με κατάμαυρα γένια, προφανώς τα… είχε βάψει σε κάποιο κουρείο τελευταία.

Οι πολύ έμπιστοι άνθρωποί του τον έθαψαν με μεγάλη μυστικότητα θέλοντας να αφήσουν το θρύλο να υπάρχει για τον “φόβο των Ιουδαίων”. Φαντάζεστε τι θα συμβεί τώρα εάν αποκαλύψουν και το μέρος που τον έχουν θάψει?

Οι Αμερικανοί, εκείνη την εποχή του πολέμου, άφησαν το γεγονός του θανάτου του ασχολίαστο, παρότι είχαν πληροφορίες ότι είχε πεθάνει, αλλά κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να το επιβεβαιώσει. Οι μεν Αφγανοί γιατί δεν ήθελαν, οι δε Αμερικανοί γιατί δεν ήσαν βέβαιοι.

Ωστόσο οι Αμερικανοί κατάλαβαν ότι μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός της άγνοιας του θανάτου του Οσάμα και να τον “πεθάνουν” όταν και όπου θα τους ήταν χρήσιμο. Θα πούμε παρακάτω γιατί το έκαναν τώρα.

Οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν όπως και η CIA γνώριζαν ότι μερικοί συγγενείς του Οσάμα (τουλάχιστον μία από τις γυναίκες του με την κόρη της) έμεναν σε ένα κτίριο κοντά στην… στρατιωτική βάση του Ναβαλπιντι στο Πακιστάν.

Έτσι αποφασίσθηκε από τα ανωτέρα κλιμάκια των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι ήλθε η ώρα να εκμεταλλευτούν το γεγονός της “μη διάρρευσης της είδησης του θανάτου ” του Οσάμα εδώ και πολλά χρόνια, για τους εξής λόγους:

Εδώ και τέσσερα χρόνια το Ισραήλ πιέζει να πάρει τη συναίνεση ή και την άδεια της Αμερικής να επιτεθεί στο Ιράν και να καταστρέψει τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Η Αμερική δεν συμφωνούσε, επικαλούμενη την διεθνή κατακραυγή που θα προκαλούσε μια τέτοια αυθαίρετη κίνηση και το ντόμινο συρράξεων που θα μπορούσε να προκαλέσει. H Αμερική εκτιμούσε ότι η διεθνής κοινή γνώμη δεν ήταν έτοιμη να δεχθεί αδιαμαρτύρητα ένα τέτοιο εγχείρημα. Το Ισραήλ ανησυχούσε ωστόσο ότι, όσο περνούσε ο καιρός, το πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν εξελισσόταν και σύντομα θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνικές κεφαλές.

Η γενική εξέγερση τελευταία των αραβικών κρατών με εσωτερικές διαμάχες και αδελφοκτόνους πολέμους έδειξαν ότι η μεγάλη ευκαιρία για το μεγάλο βήμα, να επιτεθούν οι Ισραηλινοί στο Ιράν, έχει φτάσει εφόσον ο αράβικος κόσμος είναι απασχολημένος με εσωτερικά προβλήματα και φαίνεται σαν την πιο καλή συγκυρία.

Αλλά αυτό που απέμενε ήταν να προετοιμασθεί κατάλληλα η κοινή γνώμη στο δυτικό κόσμο ώστε οι περισσότεροι να φοβηθούν πως το Ιράν αποτελεί πράγματι κίνδυνο για την Δύση και το δυτικό πολιτισμό.

Τι θα ξεσήκωνε περισσότερο τους φανατικούς Άραβες από ένα τέτοιο γεγονός όπως αυτό της εν ψυχρώ εκτέλεσης του αρχηγού τους ο οποίος ήταν άοπλος όπως δήλωσαν αλλά ….αντιστάθηκε και γι’ αυτό τον σκότωσαν!

Ποιο θα ήταν το περισσότερο πιθανό σενάριο μετά από μια τέτοια είδηση σαν αντίδραση από τους πιστούς του? Προφανώς μια εντυπωσιακά τρομοκρατική ενέργεια που θα έδινε την αίσθηση αφενός ότι ο δυτικός κόσμος εξακολουθει να κινδυνεύει από την τρομοκρατία και αφετέρου ότι πίσω από αυτή την τρομοκρατία κρύβεται το Ιράν που θα μπορούσε τώρα μάλιστα να χρησιμοποιήσει και το πυρηνικό του οπλοστάσιο!

Επομένως όλες οι συγκυρίες τείνουν στο συμπέρασμα ότι τώρα έπρεπε να ετοιμαστεί η κοινή γνώμη και σύντομα θα πρέπει να γίνει το χτύπημα εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

Εκείνο βέβαια που μέλλει να εξηγηθεί είναι η απροκάλυπτη εμπλοκή του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα στο όλο εγχείρημα. Ήταν πράγματι ενήμερος ότι το χτύπημα θα ήταν “μαϊμού”?? και απλώς συνέπραξε με τον κίνδυνο να θεωρηθεί κάποια στιγμή αργότερα ότι διέπραξε γκάφα εφόσον τα γεγονότα θα απεκάλυπταν σύντομα ότι δεν υπήρχε πτώμα. Ότι όλα έγιναν τόσο πολύ εξ απαλών ονύχων που μόνο η συμμετοχή της μυστικής υπηρεσίας του Πακιστάν με τις αμερικάνικες υπηρεσίες θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας με τόσο “απαλό” τρόπο ένα τέτοιο εγχείρημα στο οποίο προφανώς δεν σκοτώθηκε κανένας και ούτε βέβαια ο Οσάμα. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για αυτές τις λεπτομέρειες.

Αλλά τι γίνεται με την φήμη του πρόεδρου της Αμερικής που βγήκε με τόσο επίσημο ύφος να ανακοινώσει μια πράξη “μαϊμού” που έγινε μόνο και μόνο για να προκαλέσει αντιδράσεις και τρομοκρατικά χτυπήματα από Άραβες? Εάν νόμισε ότι η επιχείρηση ήταν πραγματική, ενεπλάκη εν άγνοια του?

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν γνώριζε ότι η επιχείρηση ήταν “μαϊμού” (όπως ακριβώς είχε γίνει και με το Ιράκ, όταν η CIA είχε δηλώσει ότι παραπλάνησε τον Μπους πως ο Σαντάμ απειλούσε την ανθρωπότητα με όπλα μαζικής καταστροφής). Επειδή όμως ο Ομπάμα είχε πάρει αποφάσεις τελευταία που δεν ευχαριστούσαν το εβραϊκό λόμπι και επειδή είχε δηλώσει ότι προτίθεται να πάει για δεύτερη θητεία, ένας κακός χειρισμός του, που θα τον γελοιοποιούσε εάν γινόταν γνωστό ότι η επιχείρηση ήταν “μαϊμού”, δεν θα ήταν άσχημος σαν προειδοποίηση ότι δεν θα περάσει καλά εάν επιμένει στην υποψηφιότητα του για δεύτερη θητεία.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια όπως λέμε, αλλά αυτό είναι αποκλειστικά το δικό μου “παραμύθι” για να σας ακονίζω την… φαντασία.

Π.ΧΑΣΑΠΗΣ

ΗΠΑ: Κορυφαίος δημοσιογράφος αμφισβητεί την κυβέρνηση για τον Μπιν Λάντεν

Ο Λευκός Οίκος έχασε έναν από τους πιο αντικειμενικούς δημοσιογράφους του καναλιού FOX και για πολλούς της ιδιωτικής αμερικανικής τηλεόρασης συνολικά, τον Shep Smith, ο οποίος δήλωσε πως δεν πιστεύει λέξη της αμερικανικής κυβέρνησης για όσα είπε σχετικά με τη σύλληψη και τον τρόπο που σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν.

“Μόνο ακούσαμε αλλά δε μάθαμε τίποτα”, είπε ο δημοσιογράφος ο οποίος σημειώνει πως για παράδειγμα αρχικά ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε δηλώσει επακριβώς πως ‘αιχμαλωτίσαμε και σκοτώσαμε τον Μπιν Λάντεν’ κάτι που συνεπάγεται πως έγινε πρώτα σύλληψη του και έτσι πιθανώς και ανάκριση.

 

Η Υπέρτατη Μούφα;

Μάρτυρες για την επιδρομή κατά Bin Laden: «Δεν έγινε τίποτα!»

Ένας γείτονας, σε απόσταση μόνο μερικών λεπτών με τα πόδια από το υποτιθέμενο σπίτι του Osama Bin Laden όπου βρήκε το θάνατο από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ο Jagandir Khan μίλησε στο δίκτυο Al-Jazeera παρουσιάζοντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη των υπόλοιπων ΜΜΕ.

Σίγουρα εάν οι ΗΠΑ είχαν εξαπολύσει επίθεση με ελικόπτερα που προσγειώνονταν…. στον περίβολο του σπιτιού του bin Laden και εν μέσω πυροβολισμών κατάφεραν να σκοτώσουν τον Νο1 καταζητούμενο τρομοκράτη στη Δύση, κάποιοι από τους γείτονες του σπιτιού αυτού θα θυμούνταν το γεγονός.

Όμως σύμφωνα με τον Khan και κάποιους άλλους αυτόπτες μάρτυρες οι μόνες μαρτυρίες αφορούν για ένα ελικόπτερο που πέταξε το βράδυ της Κυριακής πάνω από την περιοχή. Κάποια λεπτά αργότερα ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη. Όταν ο ίδιος και μερικοί φίλοι του πήγαν στον τόπο που ακούστηκε η έκρηξη δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο κάποια συντρίμμια και μια φωτιά. Καμία ανταλλαγή πυροβολισμών, καθόλου φωνές, κανένα πτώμα, μόνο κάποιες σκόρπιες φωτιές και αρκετοί ζαλισμένοι γείτονες. Έτσι όταν ο Jagandir Khan πήγε την άλλη ημέρα το πρωί, μαθαίνοντας από τα τηλεοπτικά κανάλια ότι μετά από επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε ο αρχηγός της al-Qaeda έμεινε άφωνος.

«Τα ελικόπτερα» εξηγεί ο Khan άρχισαν τα πυρά για μερικά λεπτά, μετά ήρθαν ξανά και για μερικά λεπτά άρχισαν πάλι τα πυρά και γύρω στις 1:15 ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Έτσι τρέξαμε προς το σημείο, εγώ ο αδελφός μου και μερικοί άλλοι, αλλά όταν φτάσαμε εκεί υπήρχε μόνο φωτιά. Τίποτα άλλο». Επιπρόσθετα ο ίδιος σημείωσε «Ζω σε αυτή την περιοχή σχεδόν όλη μου τη ζωή. Ξέρετε εάν έρθει κάποιος νέος γείτονας στην περιοχή σου στο δρόμο σου θα το καταλάβαινες».

Σύμφωνα επομένως με την αφήγηση του Jagandir Khan όλη η ιστορία κράτησε μόνο μερικά λεπτά και όχι 38 που εξήγησε ο αμερικανός πρόεδρος Obama. Από την άλλη και η αφήγηση του Khan εμπεριέχει κενά. Δεν είναι δυνατό να ακούγονται εκρήξεις και πτήσεις ελικοπτέρων σχεδόν δίπλα από το σπίτι του και να βλέπει φωτιές και αυτός στη συνέχεια να πηγαίνει απλά για ύπνο χωρίς να περιμένει για να δει τι ήταν όλα αυτά. Από την άλλη οι πυροβολισμοί είναι κάτι που πιθανά εξηγείται, καθώς οι ειδικές δυνάμεις χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα σιγαστήρες.

Όπως και να έχει πάντως το θέμα σίγουρα η αφήγηση αυτή περιπλέκει ακόμη πιο πολύ την υπόθεση της επιδρομής και του θανάτου ενός Osama Bin Laden το πτώμα του οποίου δεν έχει εμφανιστεί πουθενά και μια κηδεία η οποία κανείς δεν γνωρίζει πως πότε και που έγινε, εάν έγινε.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν άοπλος αλλά προέβαλε αντίσταση (σ.σ. δηλαδή τους … κλώτσησε;), όταν οι Αμερικανοί κομάντος εισέβαλαν στην έπαυλη όπου διέμενε στο Πακιστάν, σύμφωνα με τη νέα εκδοχή των γεγονότων που παρουσίασε ο Λευκός Οίκος ανασκευάζοντας παλαιότερες πληροφορίες που έκαναν λόγο για «ανταλλαγή πυροβολισμών».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κάρνεϊ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχικές πληροφορίες για την επιχείρηση στην έπαυλη του Αμποταμπάντ δημοσιοποιήθηκαν «με μεγάλη βιασύνη».

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο Μπιν Λάντεν είχε εμπλακεί σε «ανταλλαγή πυροβολισμών» και υπήρχε η υπόνοια ότι μία ή περισσότερες γυναίκες στην έπαυλη είχαν χρησιμοποιηθεί ως ανθρώπινες ασπίδες. Σύμφωνα με την νεότερη εκδοχή, η γυναίκα που έχασε τη ζωή της βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά. Επίσης, σύμφωνα με την εκδοχή των γεγονότων που ανακοίνωσε ο Κάρνεϊ, η σύζυγος του Μπιν Λάντεν έτρεξε προς τον Αμερικανό κομάντο που είχε απομονώσει το σύζυγό της και δέχθηκε σφαίρα στο πόδι πριν σκοτωθεί ο Μπιν Λάντεν.

Ο Κάρνεϊ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Αλ Κάιντα ούτε λεπτομέρειες για τον τρόπο που αντιστάθηκε. «Η αντίσταση δεν απαιτεί όπλο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες και θα τις δημοσιοποιήσουμε», όπως είπε.

Επικαλούμενοι αξιωματούχους, οι New York Times αναφέρουν επίσης ότι οι κομάντος δεν γνώριζαν αν ο Μπιν Λάντεν ή άλλοι ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Η ομάδα κρούσης άνοιξε πυρ ανταποκρινόμενη σε «απειλητικές κινήσεις» καθώς ανέβαιαν προς τον τρίτο όροφο όπου εντόπισαν τον Μπιν Λάντεν, δήλωσε ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα μιλώντας στο PBS.

«Υπήρχε εξουσιοδότηση να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν. Και προφανώς, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, είχε παραδοθεί και δεν φαινόταν να αποτελεί κανενός είδους απειλή, τότε θα τον αιχμαλώτιζαν. Αλλά είχαν πλήρη εξουσιοδότηση να τον σκοτώσουν», είπε ο Πανέτα.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο Reuters, ο Μπιν Λάντεν θα είχε αιχμαλωτιστεί ζωντανός αν είχε παραδοθεί, αλλιώς επρόκειτο για μία «αποστολή εκτέλεσης».

Το αραβικό δίκτυο Al Arabiya μεταδίδει στον ιστότοπό του ότι, σύμφωνα με υψηλόβαθμους Πακιστανούς αξιωματούχους, η 12χρονη κόρη του ηγέτη της Αλ Κάντα, που ήταν ανάμεσα στα έξι παιδιά που απομακρύνθηκαν από τη σημείο της επιχείρησης, οι Αμερικανοί κομάντος αιχμαλώτισαν ζωντανό τον πατέρα της και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας.

«Εμπρηστική» φωτογραφία

Την ίδια στιγμή ο Μπαράκ Ομπάμα και οι σύμβουλοί του εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης φωτογραφίας της σορού του Μπιν Λάντεν. Ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα δήλωσε την Τρίτη 3/5/11 στο δίκτυο NBC ότι περιμένει ότι η κυβέρνηση θα δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Αλ-Κάϊντα.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι, οπωσδήποτε κάποια φωτογραφία θα δημοσιοποιηθεί», αναφέρει ο Πανέτα σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC.

Από την πλευρά του, ο Κάρνεϊ δήλωσε ότι η φωτογραφία του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι «φρικιαστική» και ότι η Αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα την δώσει στη δημοσιότητα ή όχι. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία φρικιαστική φωτογραφία. Υπάρχουν ευαισθησίες εδώ σχετικά με το τι είναι πρέπον», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η φωτογραφία μπορεί να αποδειχθεί «εμπρηστική».

Η Αλ Κάιντα “επιβεβαίωσε” το θάνατο του ηγέτη της, Oσάμα Μπιν Λάντεν

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και με το οποίο απειλεί ότι θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, μεταξύ αυτών και το Πακιστάν, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

«Η Αλ Κάιντα εξέδωσε την 6η Μαΐου 2011 μία ανακοίνωση σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους με την οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν», ανέφερε το SITE.

«Ο μαχητής σεΐχης Άμπου Αμπντάλα Οσάμα Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τις σφαίρες της προδοσίας και της αποστασίας», επισημαίνει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, το τρομοκρατικό δίκτυο δεσμεύθηκε να μην αποκλίνει από το δρόμο του ένοπλου αγώνα και πρόσθεσε ότι το αίμα του Μπιν Λάντεν «είναι πολύ πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο για να χύνεται μάταια».

«Αυτό (το αίμα του Μπιν Λάντεν) θα παραμείνει, με την άδεια του Αλλάχ, μία κατάρα θα κατατρέχει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους και θα τους κυνηγά μέσα και έξω από τις χώρες τους», αναφέρει στο μήνυμά της η Αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη μετάφραση του SITE.

«Η ευτυχία τους θα μετατραπεί σε λύπη και το αίμα τους θα αναμειχθεί με τα δάκρυά τους», προσθέτει.

«Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε ο σεΐχης Οσάμα, να εξεγερθούν και να εξαγνίσουν τη ντροπή που έχει επιφέρει στη χώρα μία συμμορία προδοτών και κλεφτών και γενικά να εξαγνίσουν τη χώρα τους από τη βρώμα των Αμερικανών που έσπειραν τη διαφθορά», επισημαίνει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Εξάλλου η Αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι «σύντομα» θα μεταδώσει ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο ηχογράφησε ο Μπιν Λάντεν μία εβδομάδα πριν το θάνατό του.

 

Πυροβολούσαν μόνο Αμερικανοί

Αλλάζει πάλι η εκδοχή της εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επιβεβαιώνοντας σταθερά την εν ψυχρώ δολοφονία, εικόνα που προφανώς θέλει να ενισχύσει η Ουάσιγκτον, η οποία τροφοδοτεί τις αλλαγές με επίσημες διαρροές, ενώ το Πακιστάν εξεγείρεται για την απροκάλυπτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του σε ξηρά και αέρα.

Οπως έγραψαν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν, αλλά ζήτησαν ανωνυμία, ότι η μάχη στη βίλα ήταν μάλλον μονομερής. Πυροβολούσαν μόνο οι Αμερικανοί. Αρχισαν να πυροβολούν όταν δέχτηκαν πυρά από τον ταχυδρόμο του Μπιν Λάντεν, ο οποίος ήταν σε παρακείμενο κτίριο. Μετά κανείς δεν πυροβόλησε, παρά μόνον οι Αμερικανοί. Οι βατραχάνθρωποι, μετά τους πρώτους πυροβολισμούς που δέχτηκαν, εκτίμησαν ότι θα τους πυροβολούν συνεχώς και έτσι πυροβολούσαν εκείνοι ό,τι έβλεπαν μπροστά τους, ανεβαίνοντας έναν έναν τους ορόφους, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους. Στον τελευταίο όροφο της βίλας βρήκαν τον Μπιν Λάντεν και τη γυναίκα του. Σκότωσαν τον πρώτο και τραυμάτισαν τη δεύτερη.

Αλλος, «ανώτερος αξιωματούχος» κατά το «Ασοσιέιτεντ Πρες», επιβεβαίωσε ότι μόνον ένας από τους πέντε που σκοτώθηκαν είχε όπλο και πυροβόλησε μία φορά στην αρχή της επιχείρησης. Ο ίδιος είπε ότι όλοι όσοι συναντήθηκαν μετά με τους καταδρομείς ήταν άοπλοι και εξουδετερώθηκαν γρήγορα. Είναι προφανές ότι οι νέες λεπτομέρειες και οι αλλαγές που επιφέρουν στην εικόνα τού τι έγινε, όπως λένε όλες οι επίσημες πλέον αλλά ανώνυμες πηγές, οφείλονται στην ενημέρωση που έκαναν οι βατραχάνθρωποι μετά την επιχείρηση, στους διοικητές τους, οι οποίοι τη διαβίβασαν στην Ουάσιγκτον.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν, ανωνύμως, ότι οι κομάντο δέχτηκαν πυρά από τον ταχυδρόμο, ο οποίος όμως ήταν σε παρακείμενο κτίριο. «Οταν λέμε πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, το εννοούμε», δηλώνει από το «Σημείο Μηδέν» ο Μπαράκ Ομπάμα, στέλνοντας το «μήνυμα»

«Μήνυμα» Ομπάμα

Το γιατί η Ουάσιγκτον την αφήνει να διαρρεύσει εξηγείται από τη δήλωση που έκανε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επισκεπτόμενος πυροσβεστικό σταθμό της Νέας Υόρκης, 15 άνδρες του οποίου σκοτώθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου. Είπε ότι η εκτέλεση του Οσάμα στέλνει μήνυμα στον κόσμο και στη χώρα ότι «όταν λέμε πως δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, το εννοούμε».

Στο πλαίσιο αυτό εξηγούνται εύκολα τα μηνύματα που γράφουν πια οι Αμερικανοί στα μπλουζάκια τους «Τον πετύχαμε» και «Ε! Οσάμα, δώσε χαιρετίσματα στο Χίτλερ». Η ύπατη αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Νάβι Πιλάι, ζήτησε να αποκαλυφθούν πλήρως τα ακριβή γεγονότα.

 

Οι πρώτες φωτό από το μακελειό της επιχείρησης για τον Bin Laden

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιδρομή στο σπίτι του Osama Bin Laden των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κυκλοφόρησαν την 5η Μαϊου από το Reuters και δείχνουν τρεις άνδρες νεκρούς από τη συμπλοκή της νύχτας 1ης προς 2 Μαίου. Σε καμία από αυτές δεν φαίνεται πάντως ο ίδιος ο Bin Laden και εικάζεται πως οι τρεις άνδρες ήταν άμεσοι συνεργάτες του.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters οι φωτογραφίες ελήφθησαν από άνδρα των πακιστανικών αρχών ασφαλείας ο οποίος εισήλθε μέσα στο οίκημα νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Ο Πακιστανός ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του πούλησε τις φωτογραφίες στο Reuters. Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρουν οι φωτογραφίες η πρώτη τραβήχτηκε στις 2:30 το πρωί της Δευτέρας μια ώρα δηλαδή μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.

Οι υπόλοιπες έχουν ληφθεί μερικές ώρες αργότερα μεταξύ 5:21 πμ και 6:42 πμ και δείχνουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε βαριά προσγείωση στον περίβολο του σπιτιού και αργότερα οι αμερικανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να καταστρέψουν. Όπως επισημαίνεται από το Reuters οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου ειδησιογραφικού πρακτορείου είναι πεπεισμένοι για την αυθεντικότητα των φωτογραφιών αυτών.

Τα Νέα του Λονδίνου