Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση για την στυγερή δολοφονία του 44χρονου χθες στο κέντρο της Αθήνας 

Η Ελλάδα, η χώρα που πονάμε όσο τίποτα άλλο, έχει μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Τα ξημερώματα της 10ης Μαίου 2011, στην καρδία της Αθήνας, εκτυλίχθηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα απόρροια της κατευθυνόμενης και προδοτικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου.Συγκεκριμένα, συμμορία λαθρομεταναστών μαχαίρωσαν και δολοφόνησαν οικογενειάρχη,που θέλησε να πάρει το αυτοκίνητο του από το πάρκινγκ για να μεταφέρει γρήγορα την γυναίκα του στο μαιευτήριο, όπου θα γεννούσε το δεύτερο παιδί του. Ο λόγος της δολοφονίας ήταν μια κάμερα, μια τσάντα με ρούχα για το νεογέννητο και λίγα λεφτά που έφερε επάνω του.

Η Μητέρα Πατρίδα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο, χωρίς οποιαδήποτε ελπίδα να βγει από αυτό. Μια πατρίδα παραδομένη στα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα, δέσμια των ξένων δυνάμεων, με μια κυβέρνηση ανήμπορη να προστατεύσει τα σύνορα και τα εθνικά της κυριαρχικά δικαιώματα και με πολίτες που υποφέρουν από την φτώχεια, την πείνα, τηνεξαθλίωση, τους εξευτελιστικούς μισθούς που απαιτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, που έχουν αλλοιώσει  τον δημογραφικό χαρακτήρα της Αθήνας μετατρέποντας το ιστορικό της κέντρο σε ένα τεράστιο κέντρο εμπορίας ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας.

Η στυγερή δολοφονία από συμμορία λαθρομεταναστών μόνο λύπη, θλίψη, αγανάκτηση και οργή μπορεί να φέρει. Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου εκφράζει την λύπη και την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Έλληνα πολίτη. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έχει καταντήσει μάστιγα για την ελληνική κοινωνία, όπως τείνει να συμβεί και στην Κύπρο. Η ευθύνη, όμως, βαραίνει πρώτα τους κάθε λογής δουλεμπόρους, που εκμεταλλεύονται την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση ανθρώπων που ζουν σε τριτοκοσμικές χώρες, και τους νταβατζήδες πολιτικούς, οι οποίοι τους κάνουν πλάτες έχοντας βαλθεί να καταστρέψουν την Ελλάδα και νααποσταθεροποιήσουν την ελληνική κοινωνία βάζοντας την σε μακροχρόνια «κατάθλιψη». Ηανεργία, τα γκέτο, τα άθλια κοινόβια στο κέντρο της Αθήνας και η προβληματική τους ένταξη στην ελληνική κοινωνία, λόγω της απαράδεκτης και τεράστιας αριθμητικής εισδοχής λαθρομεταναστών στην χώρα, φέρνει, αναπόφευκτα, την «ανάγκη» για κλοπές, πλιάτσικα και δολοφονίες με σκοπό να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Ο Έλληνας δεν υπήρξε ποτέ ρατσιστής. Όμως, η αδικία που υφίσταται και γίνεται εις βάρος του, τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει τον έξωθεν κίνδυνο που προέρχεται από τα διεθνή κέντρα αποφάσεων με εσωστρέφεια. Η «ανθελληνική» πολιτική, που ακολουθείται από την κυβέρνηση της Ελλάδας και προωθείται από τα ΜΜΕ, προσπαθεί να μας εμπεδώσει ότιοποιεσδήποτε δυνάμεις, είτε αυτοί είναι απλοί πολίτες, κάτοικοι της Αθήνας, είτε οργανωμένα σύνολα, που αντιστέκονται στην πολιτική τους, είναι «ακροδεξιές» με σκοπό την εξόντωση των ξένων. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας έχει κουραστεί να είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας στην ίδια του την χώρα. Έχει κουραστεί να βρίσκεται, καθημερινά, στα πρόθυρα της απελπισίας. Έχει κουραστεί να ζει με τον κίνδυνο της απόλυσης. Έχει κουραστεί να ζει με τον φόβο ότι για πολύ λίγα χρήματα είναι δυνατόν να βρεθεί στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτος.

Εν τέλει, το αγγελούδι γεννήθηκε. Τα «γιατί» και τα «πως» θα τον κυριεύσουν όταν αρχίσει να καταλαβαίνει και να διερωτάται πως χάθηκε ο πατέρας του.