Από τον Ευρυπίδη Μπίλλη, Τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές της Ελλάδας,

Αν τα κατωτέρω αναφερόμενα από τον Πρόεδρο της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβη Θ. Δασκαρόλλη είναι ακριβή και είναι, είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να συνεχίζει να είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας;; Δεν παρέβη τον όρκον που έδωσε;; Δεν είναι επικίνδυνος για τον Ελληνισμό;; Στη δημοκρατία λένε, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Εξ άλλου και ο ίδιος είπε, χωρίς οι πράξεις του να το επιβεβαιώνουν, «οτι υπεράνω όλων είναι η πατρίς» και όχι οποιοδήποτε αξίωμα.

Η κατωτέρω κραυγή του προέδρου της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβη Θ. Δασκαρόλλη, δείχνει ότι επίκειται μη αναστρέψιμη απώλεια εθνικής κυριαρχίας αν ΑΜΕΣΑ ο κ Παπανδρέου, που θεωρεί τον εαυτόν τιου κάποιο είδος «Πριγγηπα» με τσιφλίκι του την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες κατώτερους απατεώνες, δεν υποχρεωθεί να σταματήσει την πολιτική του που προδιέγραψε με τα κατωτέρω 1 έως 6.

Για το κατωτέρω άρθρο της Ελευθεροτυπίας (που κατά τη γνώμην μου, και χάριν στη Κύρα Αδάμ έγινε μία από τις δύο οάσεις σωστής πληροφόρησης των Ελλήνων, η άλλη πάλιν κατά τη γνώμη μου είναι το περιοδικό Επίκαιρα) που αναφέρεται στην επιστολή-καταπέλτη, που απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης,

με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο» με αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων», παρατηρώ τα εξής:

Ο Ανανιακός ΥΠΕΞ υπό τις οδηγίες προφανώς του ΓΑΠ, αφού υπήρξε συν-συντάκτης με τον λόρδο Χάνευ του διαβόητου σχεδιου ΑΝΑΝ, εκχώρησης της Κυπρου στην τουρκία, είναι ικανός για όλα.

 

Ο ΓΑΠ όμως που επίσης υπήρξε διάπυρος υποστηρικτής του σχεδίου ΑΝΑΝ,  ως Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος υπεύθυνος.

Υπενθυμίζω ότι ο ΓΑΠ δεν απέκρυψε ποτέ τις προθέσεις του (δεν γνωρίζω για το «αζημίωτο» που αναφέρει ο πρέσβης  Θ. Δασκαρόλλης) αφού:

1.    Είναι συνυπεύθυνος για την απεμπόληση ζωτικών εθνικών μας συμφερόντων μὲ τὸ κοινὸν Ελληνοτουρκικὸν ἀνακοινωθὲν της Μαδρίτης τῆς 8ης Ἰουλίου 1997. Διαβάστε τί λέει μο Πρόεδρος Σαρτζετάκης τόσο γι αυτό όσον και για το κείμενο Συμπερασμάτων του Εὐρωπαϊκου Συμβουλίου του Ελσίνκι της 10.12.1999  

2.    Είπε σύμφωνα σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πατρίδες» του Καναδά του δημοσιογράφου Θωμά Σάρα και συνημμένο το, Λίγα στρέμματα γης λιγότερο, σημειώνω από τα «κτήματα του», για να κοιμόμαστε ήσυχοι. TO  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ! Ο ΘΩΜΑΣ ΣΑΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΞΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ! ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ!

Διαβάστε επίσης και αυτά

3.    Είπε το εθνικά απαράδεκτο, αντί να προχωρήσει στην κατακύρωση των Ελληνικών δικαιωμάτων στην Ελληνική ΑΟΖ, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ότι θα «συζητούσε», δηλαδή θα συζητούσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με τον κουμπάρο μας σουλτάνο Ερτογάν.

4.      Έχει ως άμεσους συνεργάτες ανθρώπους που δεν σέβονται τα ελληνικά σύνορα που διαμορφώθηκαν με με αίμα το 1912-1913, τότε που απελευθερώθηκε ο Ελληνισμός της Μακεδονίας και της Θράκης μας (δεύτερο συνημμένο).

5.    Είπε το αχαρακτήριστο για Έλληνα Πρωθυπουργό, ότι υπεράνω των εθνικών θεμάτων βάζει την «διεθνή αλληλεγγύη» 

6.    Είπε επίσης, κατά τον Αμερικανό τέως πρέσβη στην Αθήνα, το αχαρακτήριστο για Έλληνα πρωθυπουργό, που αποτελεί εσχάτη προδοσία αν ελέχθη, ότι επιτρέπει στη Τουρκία «να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα όπως η τουρκία τα θεωρεί τα χωρικά μας ύδατα, στον εναέριο μας χώρο, στην υφαλοκρηπίδα μας  και τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές».  «Αυστηρός» υπήρξε, κατά τη γνώμην μου σε πρώτη φάση, να μην δώσει νησί!!! 

Υπάρχουν ως γνωστόν και πολλά άλλα, πέραν της πρόσφατης οικονομικής εξόντωσης που προκάλεσε στον Ελληνισμό υβρίζοντας τον, που χάριν στην εποχή της πληροφόρησης που ζουμε ευτυχώς δεν μπορούν να ασποκρυβούν.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας για την επιστολή Δασκαρόλλη

Καταπέλτης για τον Δρούτσα