«Ελλάδα: οι εξαντλητικές περικοπές δεν συνιστούν λύση», υποστηρίζει ο σχολιαστής της Tagesspiegel του Βερολίνου Κάρστεν Κλοτ: «Τα κοινωνικά κράτη δεν μπορούν να διασωθούν με ευρωπακέτα. Αντίθετα η μείωση των εσόδων και οι ιδιωτικοποιήσεις συρρικνώνουν τις κοινωνικές ευκαιρίες και οδηγούν, όπως ακριβώς στην Ελλάδα, σε επιδείνωση της κατάστασης. Χαμηλότερος μισθός σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας και λιγότερη ανάπτυξη. Οι εξαντλητικές περικοπές δεν συνιστούν λύση. Οι Έλληνες έχουν κάθε δικαίωμα να κατέβουν στους δρόμους, εφ’ όσον οι τεχνοκράτες της οικονομίας παρεμβαίνουν με αυτό τον τρόπο στη ζωή τους.»

«Φαίνεται όμως ότι η αναδιάρθρωση είναι για την Ελλάδα αναπόφευκτη. Θα ήταν δίκαιο εάν ‘πλήρωναν’ και οι ιδιώτες-πιστωτές, πόσο μάλλον που το δημόσιο χρέος της Ελλάδας οφείλεται εν μέρει σε προηγούμενες διασώσεις τραπεζών.

Οι συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης θα είναι επώδυνες, γι’ αυτό ακριβώς είναι σημαντικά τα μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης, όπως π.χ. η εισαγωγή κοινού ευρωπαϊκού φόρου για πλούσιους και ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Τα κοινά ευρωομόλογα θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην ανακατανομή των επιβαρύνσεων, ενώ μια αλληλέγγυα ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.»

Διαβάστε επίσης στο xrimanews.gr

‘Εκτακτα μέτρα για να μην πτωχεύσουν οι ΗΠΑ ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση

Βόμβα: Ο Στρος Καν έχει ακλόνητο άλλοθι – λέει ο δικηγόρος του

Γ. Πεταλωτής: δε θα απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους

Όχι Μέρκελ στα σχέδια ΗΠΑ για μη Ευρωπαίο διεθυντή του ΔΝΤ

Τα πάντα πέφτουν .. εκτός από τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων 

Handelsblatt:«Αυτό το σκάνδαλο ήρθε στην πιο ακατάλληλη στιγμή»

Ο αντίκτυπος της ελληνικής κρίσης στα Βαλκάνια 

Μαραντόνα: στο Ντουμπάι για $2 εκ το χρόνο

Κερδίζει έδαφος ο Τούρκος Κεμάλ Ντερβίς για τη θέση του διευθυντή του ΔΝΤ

Με μήνυση για απόπειρα βιασμού απειλεί και η δημοσιογράφος του βίντεο 

MARIANNE: Η Ελλάδα στραγγαλίζεται από την Ευρώπη