Απάντηση στην άποψη του Βασίλη Μπόνιου

Του Στυλιανού Σφακιανάκη, 

H ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΛΙ ΦΑΥΛΟΙ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ :

ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, Π.Χ. ως κατωτέρω:

Στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ (tee.gr, portal, Aναζήτηση ΕΔ ,ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΕΕ, Νο 2619 της 07/2/11, σελίδα 59) κάτω από τον τίτλο της Παράταξης , παρ. (2) δημοσιεύτηκε η ΔΗΛΩΣΗ  του 2008 του Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ότι: “Μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας το δημοψήφισμα” όταν αναφερόμενος  στο τότε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ  είπε: «Το δημοψήφισμα είναι πράξη αντίστασης απέναντι σε μια ληστρική πολιτική, που αδικεί τα μεσαία και χαμηλά στρώματα και λοιδορεί την κοινωνία». Ρωτήθηκε: Τώρα ποία είναι η γνώμη του στη πρότασή μας  για δημοψήφισμα για την Ελληνική Ιθαγένεια, για το Μνημόνιο, για την Κάρτα του Πολίτη, για την μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στην πΓΔΜ, για τη μη παράδοση του μισού Αιγαίου μας στην Τουρκία, για την κατάργηση της Ασυλίας των Βουλευτών, για τη μήποτε παραγραφή των κακουργημάτων των καταχραστών δημοσίου χρήματος κλπ για να αφήσει ένα όνομα, αντί μίας καταισχύνης;

Στα επόμενα Δελτία Νο 2622/21-3-11, 2623/28-3-11 δημοσιεύτηκε ότι: <<Το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ προτείνει ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ που θα προταθεί από μία ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με πρόβλεψη την εκλογή καλών κ΄αγαθών πολιτών ως ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ από τις κοινωνίες που αυτοί ζουν και κατόπιν την εκλογή Υπουργών και Πρωθυπουργού από τους  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.>> και την 11-4-11 το ΕΔ 2625 κατέληγε στο ΕΡΩΤΗΜΑ: <<Δεν έφθασε λοιπόν ο καιρός να προταθεί ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ, που θα προταθεί από μία ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με πρόβλεψη την εκλογή καλών κ΄αγαθών πολιτών ως ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, με απλή αναλογική,  από τις κοινωνίες που αυτοί ζουν και κατόπιν να γίνεται η  εκλογή Υπουργών και Πρωθυπουργού ή Προέδρου της Δημοκρατίας από τους  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που θα ψηφίζουν κατά συνείδηση, ώστε να πάψει επιτέλους η υποταγή στο κόμμα ή στο αρχηγιλίκι;>>

Την επόμενη 12-4-11 ο Συνταγματολόγος κ.  Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ και άλλοι 17 στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ διακή-ρυξαν  τεκμηριωμένα ότι η ΥΠΟΓΡΑΦΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία  ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Στο ΠΑΡΟΝ δε της ΚΥ17/4/11, σελ.28, ο κ. Δαμωνίδης αναφερόμενος στους ομιλητές της 12-4-11  περί του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ζήτησε ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τη σωτηρία της χώρας, που απαιτεί όμως, κατά το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ, την έγκριση ενός νέου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, με πρόταση  ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΕΠΕΙΔΗ γίνεται ΔΕΚΤΟ ότι ο Πρωθυπουργός μας δεν θα μπορεί να αναιρέσει τον ισχυρισμό του (του 2008) περί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ είναι δυνατή η άμεση  ΛΑΪΚΗ πρόταση υπόδειξης εκείνων που θα οριστούν εκπρόσωποι στην ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα συντάξει το ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.  Αυτό θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναληφθεί από τους ΑΞΙΟΥΣ πρωτεργάτες και από όλους όσους επιθυμούν και  μπορούν να βοηθήσουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, δεδομένου και του ότι το ΠΑΡΟΝ της ΛΑΜΠΡΗΣ,24/4/11,σελ.9 &10, δημοσίευσε ότι η ΕΛΛΑΔΑ, με τις συμβάσεις δανεισμού, που είναι εκτός Συντάγματος, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ και κατά συνέπεια πρόωρες ΕΚΛΟΓΕΣ ή και κανονικές δεν ενδείκνυνται πλέον, διότι οι  πλείστοι βουλευτές είναι φαύλοι και ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΕΘΝΟΥΣ μας με τους ίδιους δεν θα ΥΠΑΡΞΕΙ.

Το ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με πλειοψηφικό Δημοψήφισμα επί του αριθμού των εκάστοτε εγκύρων ψηφοδελτίων των προηγουμένων ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ θα πρέπει να συμπεριλάβει το υποχρεωτικό Δημοψήφισμα για ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΑ και ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. π.χ. για την μη εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στην πΓΔΜ, για τη μη παράδοση του μισού Αιγαίου μας στην Τουρκία, για το Μνημόνιο, για την Κάρτα του Πολίτη, για την κατάργηση της Ασυλίας των Βουλευτών, για τη μήποτε παραγραφή των κακουργημάτων των καταχραστών δημοσίου χρήματος, κλεπτών ενίοτε, όπως και τον περιορισμό της θητείας των βουλευτών στις 2 ή 3 το πολύ συνόδους της Βουλής με ετήσιες βουλευτικές αποζημιώσεις τις διπλάσιες από εκείνες που ελάμβαναν από την εργασία τους πριν από τις εκλογές και οι οποίες δεν θα ήσαν ποτέ ανώτερες ετησίως από τον 1,2 ετήσιο συνολικό μισθό ενός ανωτάτου δημοσίου υπαλλήλου ή δικαστικού. Αυτά και όσα άλλα θα προστεθούν από τους Συνταγματολόγους μας.