Της συνεργάτιδάς μας Θωμαϊδος Παριανού
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου ‘ΚΙΜΩΝ ΜΠΟΛΑΝΟΣ’, ένας από τους ομιλητές, ο κ. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ, έκανε τις εξής καταγγελίες και σχόλια.
YΠOYΡΓEIO Α-ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ.Αθανάσιος Κόρμαλης αναφέρθηκε στο πως το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να ‘θάψει’ την Ελληνική Ιστορία, και ειδικά τις ενδοξότερες σελίδες της. Στο Λύκειο έχει αφαιρεθεί τελείως το μάθημα της Ιστορίας. Ο κ. Σαρ. Καργάκος σχολίασε ως εξής.:
“Καλύτερα, γιατί αν είναι να μαθαίνουν την Ιστορία, όπως την θέλει το Υπουργείο Παιδείας, καλύτερα να μην διδάσκεται. Εάν τα μάθεις τα πράγματα στραβά, από εκεί και πέρα είναι δύσκολο να μάθεις τα σωστά. Καλύτερα να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από το να διδάσκεται με τον τρόπο που διδάσκεται»
Εδώ ο κ.Κόρμαλης πρόσθεσε ότι ΟΛΑ τα ‘Μηδικά’ σε βιβλίο του Γυμνασίου αναφέρονται μέσα σε 5 ½ γραμμές.
ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ‘SKY’
Εμφανώς ταραγμένος, ο κ.Καργάκος περιέγραψε την εις βάρος του αλητεία του διαβόητου σταθμού ‘SKY’, ως εξής :
«Επειδή ζούμε σε συνθήκες πολλαπλής κακοποίησης, θα ήθελα, εις πείσμα του κ.ΚΑΜΙΝΗ και των καμινέτων του, να σας ευχηθώ με την παραδοσιακή μας ευχή, ‘ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ’, επειδή αυτό έχει τεθεί υπό απαγόρευση. Ας κάνουμε αυτήν την ευχή ένα σύνθημα πολιτικό, όπως το είχαν οι πρόγονοί μας στα χρόνια της σκλαβιάς, τα οποία έχουν επανέλθει με άλλη μορφή.
Θέλω να συγχωρέσετε την μικρή μου ταραχή και, πιθανώς, και μία διαταραχή του λόγου μου. Διότι, ερχόμενος με ταξί εδώ, άκουσα την φωνή μου στο ραδιόφωνο. Ο ληστρικός σταθμός του ‘SΚY’ παίζει από το πρωί 6.30 και πιθανώς, μέχρι τώρα [περίπου 9.00 μμ] εκπομπές δικές μου, οι οποίες εγράφησαν το 2008, με την δέσμευση ότι θα μεταδίδονται κάθε βράδυ μεταξύ 10 και 11, αρχής γενομένης από την 28η Οκτωβρίου, και ουδέποτε επαίχθησαν. Και τώρα παίζονται 10, 12 ώρες την ημέρα, χωρίς την συναίνεσή μου, χωρίς την εποπτεία και την επίβλεψή μου και, φυσικά, χωρίς την πληρωμή μου. Και γιατί? Διότι, αφού βουτήχτηκαν στα ακάθαρτα νερά των βούρκων και ακόμα πιο βαθιά, όπως λέει ο Παλαμάς, χρησιμοποιούν τώρα τον λόγο τον δικό μου, ως απολυμαντικό, ως απορρυπαντικό. Για να λένε ότι «Έχουμε και τον Καργάκο» για να με χρησιμοποιήσουν. Θέλω να ξέρετε, και το ξέρετε αυτό, ότι εγώ δεν έχω καμία σχέση με τον σταθμό αυτό, ουδεμία σχέση έχω με την Βερέμικη Ιστορία, την οποίαν συνθέσανε.
Και ακόμη να σας πω ένα πράγμα. Εάν πληροφορηθείτε ότι έπαθα βαρύτατο εγκεφαλικό ή κάποιο έμφραγμα, να ξέρετε ότι υπεύθυνοι είναι αυτοί. Σας μιλώ αυτή την στιγμή με υψηλότατη πίεση, με έχουν φέρει οι άνθρωποι αυτοί σε μία κατάσταση που, ουσιαστικά, είναι σαν να επιζητούν με έμμεσο τρόπο την θανάτωσή μου, και τους καταγγέλλω. Πρόκειται για δημοσιογραφική και πνευματική αλητεία και αγυρτεία».
Κάποιος από τους παριστάμενους είπε στον κ.Σ.Καργάκο, να τους στείλει εξώδικο και ο κ. Σ. Καργάκος απήντησε:
« Έχουν διαπράξει σοβαρότατα εγκλήματα αλλά ουδέποτε οδηγήθηκαν ενώπιον του κριτηρίου (ενν.Δικαστηρίου), γιατί έχουν ολόκληρο νομικό σώμα, όπως ακριβώς έχουν και οι μαφίες στην Αμερική, ενώ εγώ δεν έχω τίποτα, μόνο ένα λόγο τιμής, που τον κρατώ. Αυτοί όμως έχουν ένα λόγο ΑΤΙΜΙΑΣ, την οποίαν ξέρουν να θωρακίζουν, μέσω ενός νομικού συστήματος.
ΓΙΑ ΘΑΝΟ ΒΕΡΕΜΗ
(Απαντώντας σε ερώτηση του κοινού για τον ΘΑΝΟ ΒΕΡΕΜΗ, ο κ.Σαράντος Καργάκος είπε τα εξής.)
Οι διπλωμάτες χρησιμοποιούν την έκφραση ‘ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ’. Διότι, ο κύριος αυτός, χωρίς να είναι τίποτε, έχει την δυνατότητα να αναδεικνύεται παράγοντας τιποτένιο έργο. Και επειδή ξέρει ότι βαθύτατα τον περιφρονώ και δεν του αναγνωρίζω ιδιότητα επιστήμονος ιστορικού, γι’αυτό έχει τέτοιο μίσος. Δεν έχει έργο πνευματικό που να μπορεί να ζητήσει και να υπολογίσει και θα έχει αξία, εφόσον κρατάει θέση, αλλά, όταν θα χάσει την θέση τότε ο άνθρωπος θα βυθισθεί στην αφάνεια. Ποιος τον ήξερε αυτόν τον άνθρωπο? Ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, διότι πάντοτε ήξερε να κρύβεται πίσω από τις πλάτες των ισχυρών ή να βρίσκεται πάνω σε πλάτες ισχυρών για να κάνει και αυτός ότι κάτι είναι. Εγώ δεν λιμπίστηκα να πάρω καμία θέση. …Αντίθετα, ο άνθρωπος αυτός ήθελε να πάρει κάποια θέση έναντι οιουδήποτε τιμήματος. Δεν θα φθάσω στο επίπεδό του, ώστε να του δώσω την ικανοποίηση να κάνει διάλογο μαζί μου Ο Ιμμάνουελ Καντ [Γερμανός φιλόσοφος, 1724 – 1804] είχε πει μία φράση καταπελτική « Κανείς δεν ανοίγει διάλογο με τα σκουλήκια. Τα πατάει ».
ΘΩΜΑ’Ι’Σ ΠΑΡΙΑΝΟΥ