Του Εμμανουήλ Ζερβού, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Αυστηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, να μην εμπλέξει τους θεσμούς σε πολιτικά παιχνίδια και στρατηγικές στοχεύσεις, έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο έχει αναθέσει ο Αντώνης Σαμαράς την ευθύνη της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στην εισήγησή του προς τα μέλη της Επιτροπής, με αφορμή την 5η συνεδρίασή της, δεν άφησε περιθώρια στο ΠΑΣΟΚ.

«Η Κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα και την Αναθεώρησή του, την κορυφαία διαδικασία πολιτειακής μας αυτοεπιβεβαίωσης, ως μέσο για τη νομιμοποίηση της πολιτικής της ατζέντας. Επιλογή που, και τη διαδικασία απαξιώνει, αλλά και το ενδιαφέρον για τις πραγματικές στοχεύσεις της Αναθεώρησης αποπροσανατολίζει. Δεν επιτρέπουμε παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία πάντως, έσπευσε σήμερα από την πρώτη στιγμή να καλέσει την Κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να αποφύγει τους εντυπωσιασμούς και τα «πυροτεχνήματα», με αφορμή τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.