Προς    Κάθε ελεύθερο και δημοκρατικό πολίτη

 

Ανοιχτή επιστολή

Παρακολούθησα χθες βράδυ την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από ελεύθερους, αδέσμευτους, ασυμβίβαστους και ανεξάρτητους πολίτες αυτής της χώρας.

Ήταν μια συγκέντρωση γεμάτη παλμό, γεμάτη δύναμη, γεμάτη αποφασιστικότητα, γεμάτη όνειρα, γεμάτη ελπίδες , γεμάτη οράματα από νέους και νέες αλλά και από πολίτες όλων των ηλικιών. Αυτός ο ποταμός ανθρώπων που βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος ήταν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τους πολιτικούς, ότι οι έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να καταδικάσουν για πάντα όλους αυτούς τους τσαρλατάνους τυχοδιώκτες, διαπλεκόμενους, καιροσκόπους και απατεώνες της πολιτικής που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κρίση.
Ήταν μια συγκέντρωση που ξεκίνησε από την ψυχή, την καρδιά και την σπίθα αυτού του λαού για δικαίωση και καταδίκη αυτών των βαρόνων της πλουτοκρατίας και των καρδινάλιων της διαπλοκής που έφαγαν τα λεφτά του κόσμου και τον οδήγησαν στην μιζέρια.

Ήταν μια συγκέντρωση χωρίς κομματικές σημαίες, χωρίς κομματικά χρώματα , χωρίς κομματικές ταμπέλες, και χωρίς κομματικά και πολιτικά πάθη. Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι ήθελαν απλά να στείλουν το μήνυμα ακόμα και στους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα αντιστέκεται και δεν χαρίζεται σε κανέναν.

 

Η Ελλάδα είναι χώρα της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της ελευθερίας και έχει σταθεί όρθια σε πολλές δοκιμασίες στο παρελθόν, αλλά και σε δεινά που της προκάλεσαν οι δήθεν σύμμαχοί της και φίλοι της και είναι καταχωρημένα στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία.

 

Για άλλη μια φορά είμαστε εδώ έτοιμοι να αντισταθούμε στις επιθέσεις των διεθνών οικονομικών συμμοριών, κεφαλαιοκρατών, τοκογλύφων αλλά και διεθνών τραπεζών που θέλουν να μας κατασπαράξουν και να μας οδηγήσουν σε συμφορές που τους βολεύουν και τους εξυπηρετούν. Δεν θα το πετύχουν γιατί εμείς οι έλληνες είμαστε περήφανοι και ενωμένοι. Εμείς οι ίδιοι θα καταδικάσουμε τα λαμόγια της πολιτικής, τους κλέφτες και απατεώνες που έκαναν περιουσία τους τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

 

 

Τα σύνθηματά μας «ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ» και «ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» θα είναι πάντοτε διαχρονικά και δεν θα σβήσουν από την σκέψη και το μυαλό μας ώσπου να δικαιωθούμε.

Στην χθεσινή συγκέντρωση υπήρξαν και τα ευτράπελα. Ακούσθηκε έντονα ( και μάλιστα καταδικάστηκε η συμπεριφορά αυτή) από πολλούς συγκεντρωμένους πολίτες ότι κάποιοι τσαρλατάνοι , καιροσκόποι και αδίστακτοι δημοσιογραφίσκοι και πολιτικοί, φερέφωνα ύποπτων πολιτικών και κοινωνικών στοιχείων, επιχείρησαν να καπηλευθούν την αυθόρμητη αυτή πετυχημένη συγκέντρωση των ελλήνων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, παριστάνοντας τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες» που δεν έχουν…να φάνε.

 

 

Είναι ντροπή τα τσιράκια και τρωκτικά αυτά που εμφανίζονται και ως τηλεκοράκια να διεκδικούν …μισθό από τέτοιες συγκεντρώσεις.
Από όλους τους συγκεντρωμένους τους ταιριάζει ένα αίσχος.

Γιάννης Κανελλάκης
Δημοσιογράφος
και ομάδα ελεύθερων και δημοκρατικών πολιτών