Το GreekAmericanNewsAgency.com αποκαλύπτει σήμερα, για την ακρίβεια αναδεικνύει στην ερύτερη δημοσιότητα αφού τα πλήρως ελεγχόμενα κρατικοδιαίτα ΜΜΕ την έθαψαν, την επιστολή συμπαράστασης για τον διασυρμό,όπως υποστηρίζει,του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρο Σκαν του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Κανελάκη(παλαιού γνώριμου στην Νέα Υόρκη μιας και πέρασε από εδώ κάτι φεγγάρια..). Την επιστολή, που προκάλεσε αίσθηση στην Γαλλική πρεσβεία όταν την παρέλαβε,    έστειλε ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης, μέσω της Γαλλικής πρεσβείας, στην οικογένεια και στους συνηγόρους του πρώην ισχυρού άνδρα του διεθνούς νομισματικού ταμείου.Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του πολίτη,και προσφέρεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Καν. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας είπε ότι “αν χρειαστεί θα έρθω να καταθέσω και να μείνω όσο πρέπει αν η δίκη κρατήσει”ενώ άφησε να εννοηθεί πως διαθέτει και κάποια στοιχεία που ίσως να βοηθήσουν ή και να ανατρέψουν πολλά…

Ο κ. Κανελλάκης, σημείωσε ότι συμπαρίσταται στη δοκιμασία και στη περιπέτεια της οικογένειας του Στρος Καν, ως ελεύθερος πολίτης, δημοσιογράφος και άνθρωπος που πιστεύει ότι ο αιφνιδιασμός για τη σύλληψη του κ. Στρος Καν στην οικογένεια, προφανώς αποτελεί ένα δείγμα πως οι μηχανισμοί των υπερδυνάμεων μπορούν να καταρακώσουν και να εξευτελίσουν έναν άνθρωπο που ακόμα δεν έχει αποδειχθεί η ενοχή του.

΄΄Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ!΄΄

 j_kanelakis_stros_skan_en-001Μεταξύ άλλων στην επιστολή του που ήδη έχει διαβιβαστεί προς την οικογένεια αναφέρει ότι  “… συμπαρίσταμαι στη περιπέτεια της ανώνυμης καμαριέρας αλλά ως άνθρωπος και ως πολίτης που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να εμφανιστεί ενώπιων των αρχών και να μιλήσει για την ίδια της περιπέτεια, όπως η ίδια κατείγγειλε στις αρμόδες αρχές και να εμφναστεί ενώπιων της διεθνούς κοινής γνώμης να  αναλάβει τις ευθύνες της”.

Ο συνάδελφος Γιάννης Κανελλάκης, με μακρά θητεία στην δημοσιογραφία δεν είναι από τους ανθρώπους που “μασάνε τα λόγια τους”. Δεν διστάζει να συγκρουστεί, να υψώσει την φωνή του, για να ακουστεί και μια άλλη διαφορετική άποψη, πολλές φορές με προσωπικό κόστος. 

 

Η επιστολή ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του κ. Γιάννη Κανελλάκη στην Οικογένεια του Στρος Καν.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ