Από τον Δημήτρη Παπαχρήστο, Συγγραφέα

Μέσα στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει, όπου τα ηλεκτρονικά μέσα και οι παραθυράκηδες αυτοαναιρούνται και γελοιοποιούνται, προβάλλοντας τρομοκρατικά την πτώχευση, την επιστροφή στη δραχμή, την άρνηση της τρόικας να μας δώσει την 5η δόση.


Μέσα στο γενικότερο κλίμα της οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής κρίσης, όπου ο πρωθυπουργός σαν να μη ζει σε αυτήν τη χώρα και σαν να μην καταλαβαίνει τι γίνεται, αποδίδει το κατέβασμα του κόσμου στους δρόμους και στις πλατείες στην παγκοσμιοποίηση. Δηλαδή, η απαξίωση των κομμάτων και δυστυχώς και του Κοινοβουλίου είναι μόδα παγκόσμια;

Είναι αλήθεια, δεν συμβαίνουν όλα αυτά μόνο στη χώρα μας, συμβαίνουν και στη Λετονία και στην Πορτογαλία και σε λίγο θα συμβούν σε όλες τις χώρες που πλήττονται από την κρίση και τότε η κα Μέρκελ, αλλά και οι Γερμανοί θα καταλάβουν πως οι Ελληνες δεν δουλεύουν λιγότερο, ούτε η ζωή τους είναι μόνιμες διακοπές και μάλιστα με δανεικά.

Δεν φταίνε οι Ελληνες που και οι ίδιοι πληρώνουν την κρίση, φταίνε όμως γιατί αγοράζουν γερμανικά προϊόντα, οι εξαγωγές της Γερμανίας έχουν αυξηθεί, τα δάνεια τα πληρώνουμε ακριβά αγοράζοντας τα εξοπλιστικά τους προϊόντα και το χειρότερο οι Ελληνες δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως οι Γερμανοί μάς χρωστάνε περισσότερα από 163 δισ. από το κατοχικό δάνειο. Οι Ελληνες θα έπρεπε να είχαν ξεσηκωθεί και απαιτήσει, στο όνομα των χιλιάδων συμπατριωτών μας που σφαγιάστηκαν, που δολοφονήθηκαν και στο όνομα των πάνω από 95 πόλεων και χωριών της πατρίδας μας που έγιναν ολοκαύτωμα…

Θέλουν οι επικυρίαρχοι να χρωστάμε, θέλουν να μην ξοφλήσουμε ποτέ, για να μας ξεζουμίζουν και να μας τα παίρνουν πίσω με τόκους τοκογλυφικούς και να μας κρατάνε υπόδουλους. Ο,τι και να συμβεί με τις αυθόρμητες κινητοποιήσεις, ακόμα και η σταδιακή αποδυνάμωσή τους, αυτό που θα μείνει θα είναι το εφαλτήριο, καθότι εκχωρείται και η εθνική ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Η Τουρκία καραδοκεί, δεν έπαψε να δηλώνει εμπράκτως την επιθετική της πολιτική. Τον τελευταίο καιρό λέγονται και γράφονται πολλά και όχι γιατί είναι προεκλογική περίοδος.

Οσο και αν μας φαίνονται όλα αυτά αστεία και δηλώνει ο κ. Δρούτσας ανυποχώρητος κάθε φορά που ακούγονται λόγια του αέρα, όπως το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, τα καταλάβαμε το 2004, οσο και αν μας φαίνεται παράλογο πως το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, το έσπρωξαν τα κύματα στη Μεσόγειο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έγινε στην Κύπρο και σήμερα δεν μιλάνε για κατοχή. Τι έγινε στα Ιμια και σήμερα έχουμε γκρίζες ζώνες και κατά δήλωση του κ. Δρούτσα, η Ελλάδα δεν προχωρά στην ανακήρυξη Α.Ο.Ζ. στο Αιγαίο για να μη στεναχωρήσουμε τους γείτονες, αγάδες της Αγκυρας.

Ολα αυτά που συμβαίνουν τα σκεπάζει η κρίση. Κανένα κόμμα, ούτε τα ηλεκτρονικά μέσα ασχολούνται. Πρέπει να γνωρίζουμε όμως πως το ευρώ δεν είναι “ένα κολάρο που σφίγγει γύρω από τον λαιμό μας”. Δεν είναι όμως και η ασπίδα προστασίας για την ευημερία και την ανεξαρτησία μας. Είναι οι χειροπέδες που μας φόρεσε η δικτατορία του ευρώ και η χούντα της οικονομικής ελίτ που βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους και τις χώρες τους.