Ξεκίνησε σήμερα(09 Ιουνίου) η ετήσια συνάντηση της «μυστιής» λέσχης των ισχυρών της γης γνωστή ως Bilderberg. Οι κλειστές συνεδριάσεις γίνονται  στο Grand Hotel Kempinski στο St Moritz της Ελβετίας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αν και φέτος δεν φαίνεται να «απειλούνται» και τόσο πολύ από τους ενοχλητικούς ακτιβιστές και φωτορεπόρτερ. Νωρίτερα, στο διαδίκτυο και σε όσους ασχολούνται με το να παρακολουθούν την δραστηριότητα της λέσχης,  υπήρξε μεγάλη συζήτηση για το ακριβές μέρος που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Λέσχης για το 2011. Ο Guardian πρόσφατα ανέφερε ότι η συνάντηση θα γίνει στο ξενοδοχείο Suvretta House στο St. Moritz. Κάποιες άλλες πηγές ανέφεραν ότι θα υπάρχει παράλληλα με το St Moritz, ταυτόχρονη συνάντηση στην Γενεύη. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής συνεδρίασης είναι ότι συνέρχονται οι πολιτικά και οικονομικά ισχυροί του πλανήτη σε κοινή συνεδρίαση με τη λεγόμενη τριμερή επιτροπή, επινόησης του κZbigniew Brzezinski. Τον κύριο αυτό συναντάμε σε όλα τα διεθνή αμερικάνικα και εβραϊκά ινστιτούτα και thin tank αν αυτό λέει κάτι καθώς επίσης και ως μυστικό σύμβουλο αρκετών αμερικανών προέδρων και υπουργών εξωτερικών των ΗΠΑ…

 

 


Η συνάντηση των πιο πλούσιων αλλά και πιο σημαντικών ως προς την άσκηση πολιτικής και οικονομικής  επιρροής προσωπικοτήτων του πλανήτη κάθε χρόνο αποτελεί αφορμή για κριτική, αλλά παράλληλα ένα πεδίο, όπου ξετυλίγονται και αρκετές  θεωρίες συνωμοσίας περί των συναντήσεων αυτών καθ’ εαυτών και των στόχων τους.

 

Στην φετινή agenda περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

  1. Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στον πλανήτη(οικονομία, πολιτική, κλίμα, ενέργεια, εκμετάλλευση γήινων φυσικών πόρων κτλ)
  2. Η διεθνής οικονομική κρίση σε δύση και ανατολή
  3. Η παγκόσμια επιρροή της κίνας στην οικονομία των αγορών
  4. Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και οι παρενέργειες της κρίσης
  5. Οι Γεωπολιτικές  αλλαγές στην Μέση Ανατολή (θα τεθεί και ο ρόλος του Ισραήλ…)
  6. Οι αλλαγές(σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο) στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια
  7. Οι νέες σταθερές της παγκόσμιας πολιτικής
  8. Η εκμεττάλευση των υδάτινων πόρων και το μεγάλο πρόβλημα της ξηρασίας που έρχεται( οι επόμενοι πόλεμοι θα είναι για το νερό)
  9. Αν και δεν είναι ποτέ στην επίσημη αντζέντα πάντα συζητείται και ο ρόλος των νέων αναδυομένων πολιτικών και θρησκευτικών δυνάμεων, και εν προκειμένω της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας, και το Ισλάμ κτλ  

O James Corbett, από το The Corbett Report, σε δεκάλεπτο βίντεο για λογαριασμό του εναλλακτικού Global research προσπαθεί να δώσει την δική του ερμηνευτική προσέγγιση στο πολιτικό και οικονομικό αυτό κλειστό forum ισχυρών και ανίσχυρων της γης…

Η ετήσια συνάντηση των 130 ισχυρών της Ευρώπης και της Βόρειου Αμερικής, από τον David Rockefeller μέχρι και το Josef Ackermann και την βασίλισσα Βεατρίκη.

Η Λέσχη πήρε το όνομά της από το όνομα του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποιήθηκε το 1954 η πρώτη συνάντηση, με σαφή και ξεκάθαρη θέση να μένει πάντα μακριά από την δημοσιογραφική κάλυψη,  ενώ όσο δημοσιογράφοι θα παρακολουθήσουν έχουν ήδη εκ των προτέρων συμφωνήσει ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο των συναντήσεων.

Ωστόσο από το 1954, οπότε και ιδρύθηκε η Λέσχη, κάποιοι-λίγοι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και ερευνητές προσπάθησαν να ρίξουν φως στις συναντήσεις, κάτι που τελικά φαίνεται να επετεύχθη μόνο μέσω της εναλλακτικής ενημέρωσης στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι συναντήσεις της Λέσχης να προσελκύουν την προσοχή αναγνωστών.

Τα τελευταία χρόνια, η λέσχη έχει γίνει πιο «ανοιχτή» και αρκετά πιο ανεκτική… για παράδειγμα άρχισε να λειτουργεί ο επίσημος δικτυακός τόπος, BilderbergMeetings.org, όπου περιέχονται τα πρόσωπα-αλλά όχι όλα-  που απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή της Λέσχης, καθώς και τα ονόματα- επίσης όχι όλα- όσων συμμετείχαν στην επιτροπή τα προηγούμενα χρόνια, η ημερήσια διάταξη των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς και δελτία τύπου, με την υπογράμμιση και επαναλαμβάνοντας την επίσημη θέση της Λέσχης για την διατήρηση του απόρρητου χαρακτήρα των συναντήσεων.

 

Η επίσημη ανακοίνωση από την συνέντευξη τύπου το 2010, αναφέρει ότι η “Bilderberg είναι ένα μικρό, ευέλικτο, ανεπίσημο και off-the-record διεθνές forum, στο οποίο μπορούν να διατυπωθούν διαφορετικές απόψεις και να ενισχυθεί η αμοιβαία κατανόηση», τονίζοντας στην συνέχεια ότι “Κατά τις συναντήσεις, δεν υπάρχουν ψηφίσματα, δεν γίνονται ψηφοφορίες, ούτε πολιτικές δηλώσεις… Όλοι οι συμμετέχοντες παραβρίσκονται στις συναντήσεις της Bilderberg, ως ιδιώτες και όχι υπό την ιδιότητά τους”.

Καθώς η ετήσια συνάντηση της Λέσχης αποτελεί την αφορμή να συναντηθούν αρχηγοί κρατών, υπουργών άμυνας και οικονομικών, και άλλων κυβερνητικών στελεχών, μεγιστάνων και επιχειρηματιών, οι παρευρισκόμενοι γενικώς παραβιάζουν τους νόμους των κρατών από τις οποίες προέρχονται, προκειμένου να παρευρεθούν στην συνάντηση. Για παράδειγμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον νόμο Logan Act, αποτελεί έγκλημα για κάποιον αμερικανό πολίτη να διαπραγματεύεται για λογαριασμό των ΗΠΑ με κάποιο ξένος κράτος και όμως αυτό γίνεται κατά κόρον από όλους τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ προέδρους και υπουργούς εξωτερικών.

 

 

Δυο δημοσιογράφοι, ο  Jim Tucker και ο Daniel Estulin έχουν  κατά κόρον ασχοληθεί με την Λέσχη, έχοντας καταφέρει να έχουν, εδώ και πολλά χρόνια  αποκλειστική πληροφόρηση, δημοσιεύοντας πολλές πληροφορίες για τις συναντήσεις των ισχυρών του κόσμου. Πριν  από αυτούς τους δυο ο κορυφαίος δημοσιογράφος που ξεσκέπασε και έσπασε κάθε πρωτόκολλο σιωπής  ήταν ο ισπανός Gonzales Mata ο οποίος με το βιβλίο του, «οι αληθινοί αφέντες του κόσμου»  την 10ετια του 1989 στην πραγματικότητα μύησε στον μυστικό κόσμο της λέσχης των ισχυρών Bilderberg και της τριμερούς όλους τους επόμενους ερευνητές και δημοσιογράφους. Στην Ελλάδα το βιβλίο του εκδόθηκε αρκετές φορές από έναν μικρό σχετικά  εκδοτικό οίκο τις «εκδόσεις ΛΟΓΟΘΕΤΗ». Το 1998 επανεκδίδεται με στην συνδρομή και τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως η πολύχρονη  δημοσιογραφική έρευνα του νεαρού τότε δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου. Ακολούθησε το βιβλίο του Τάσου Δαρβέρη και εν συνεχεία εκείνα των Κώστα Τσαρουχά και άλλες νεότερες εκδόσεις που εν τω μεταξύ είδα το φως της δημοσιότητας μέσα στην δεκαετία του 2000. Οι δυο, Jim Tucker και  Daniel Estulin  κατάφεραν στο πρόσφατο  παρελθόν,  βασιζόμενοι στις πληροφορίες από πηγές τους που παρακολούθησαν τις συναντήσεις, να προβλέψουν μια σειρά από γεγονότα που θα λάμβαναν χώρα τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα πάντα με όσα αποφασίζονταν εντός των κλειστών  συνεδριάσεων.  

Το 2002, ο Jim Tucker, με βάση την συνάντηση της Λέσχης, είχε προβλέψει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα αρχίσει το Μάρτιο του 2003.

Μετά από την διάσκεψη του 2006, ο   Daniel Estulin on-camera είχε αποκαλύψει  από τη διάσκεψη του 2006 ότι τα μέλη της Bilderberg είχαν σχεδιάσει να σκάσει η φούσκα των ακινήτων αργότερα την ίδια χρονιά για να προκαλέσει τον γενικευμένη κρίση των τραπεζών όπως και έγινε τον Οκτώβριο του 2008 με την υπόθεση της Lehman Breather και ως συνέπεια ήρθαν όλα τα άλλα στην παγκόσμια οικονομία.

Το 2009 πάλι ο Jim Tucker, είχε προβλέψει ότι η Bilderberg επρόκειτο να χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση, προκειμένου παρασκηνιακά να δουλεύεται το σχέδιο για την δημιουργία μιας βορειοατλαντικής ένωσης, (σχετικό με το πρότυπο της ΕΕ), γεγονός που επιβεβαίωσαν τα πρόσφατα αποκαλυφθέντα διπλωματικά έγγραφα από το Wikileaks, τα οποία και περιείχαν λεπτομέρειες για τον τρόπο που γίνονταν οι μυστικές διεργασίες προς μια τέτοια κατεύθυνση

 

 

Το 1991, ο άγνωστος μέχρι τότε κυβερνήτης του Αρκάνσας, ο Bill Clinton κλήθηκε να παραστεί στην ετήσια συνάντηση της Bilderberg. Ένα χρόνο μετά έγινε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1993, ο Τόνι Μπλερ παρέστη στη συνεδρίαση της Bilderberg στην Αθήνα, και την επόμενη χρονιά έγινε αρχηγός του Εργατικού Κόμματος.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2008, οι Χίλαρι Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα διαπιστώθηκε ότι είχαν «εξαφανιστεί» για μια μυστική συνάντηση κοντά στην Ουάσινγκτον. Οι λιμουζίνες τους είχαν γίνει αντιληπτές να εισέρχονται

 

 

εισέρχονται στο ξενοδοχείο Chantilly της Βιρτζίνια, στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείτο η συνάντηση της Bilderberg, την ίδια εκείνη μέρα.

Τα τελευταία χρόνια τα Mainstream media, έχουν αναγκαστεί να αναφέρονται στις συναντήσεις των ισχυρών της Bilderberg, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σημασία των συναντήσεων με την επισήμανση ότι ούτε λαμβάνονται αποφάσεις, ούτε πολιτικές καθορίζονται.

 

Φέτος, το σουηδικό  TheLocal.se ήταν το πρώτο από τα Mainstream Media που αναφέρθηκε στην συνάντηση των ισχυρών της Bilderberg. Σε άρθρο με τίτλο «Απομυθοποιώντας την γοητεία της Λέσχης Bilderberg,” το δημοσίευμα παραθέτει τις απόψεις του Σουηδού ακαδημαϊκού Dr. Ian Richardson, ο οποίος στο βιβλίο του «Bilderberg People: Elite Power and Consensus in World Affairs» προσπαθεί να απορρίψει την ιδέα ότι πίσω από κεκλεισμένες πόρτες συζητείται κάτι σημαντικό.

 

Κατά την άποψη του σουηδού καθηγητή, είναι λάθος να θεωρείται ότι τα μέλη της Bilderberg συνεδριάζουν για να συμφωνήσουν στους στόχους για να αλλάξουν τον κόσμο.  

Χωρίς αμφιβολία ο ισχυρισμός του σουηδού καθηγητή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, δεδομένης της επανειλημμένες παραδοχής αλλά και των αποκαλύψεων ότι η Λέσχη αποδεδειγμένα εργάζεται συνειδητά με στόχο την διαμόρφωση της διεθνούς πολιτικής, χρησιμοποιώντας την επιρροή των μελών τους στην υλοποίηση των στόχων της πολιτικής τους.

 

Τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει (κωδικός πρόσβασης: “dynbase”) από τη δεύτερη στην ιστορία της Λέσχης συνάντησης το 1955 αποκαλύπτουν ότι την δεδομένη χρονική στιγμή η Bilderberg επεδίωκε την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Δύο χρόνια αργότερα η Συνθήκη της Ρώμης, αυτή που σήμερα θεωρείται επίσημα ως η γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεγράφη από, μεταξύ άλλων, τον συμμετέχοντα στην συνάντηση της Bilderberg Paul-Henri Spaak.

 


Τον Μάρτιο του 2009, ο πρώην επίτροπος της ΕΕ και τωρινό μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Λέσχης Etienne Davignon, παραδέχτηκε στο EU Observer ότι η Bilderberg είχε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του ευρώ στη δεκαετία του 1990.

 

 

Μόλις πέρυσι, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και δύο φορές συμμετέχοντας στις συναντήσεις της Λέσχης, Willy Claes παραδέχθηκε σε συνέντευξή του σε βελγικό ραδιόφωνο ότι οι συμμετέχοντες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τις αναφορές-αποτελέσματα των συναντήσεων  της Λέσχης για να καθορίσουν πολιτικές στις χώρες τους.
Η φετινή συνεδρίαση για αυτούς που γνωρίζουν περισσότερα από τα άδυτα της λέσχης των ισχυρών λέγεται πως θα είναι καθοριστική για πολλές από τις επερχόμενες εξελίξεις στον πλανήτη


 

Διαβάστε όλα τα σχετικά άρθρα, αναλύσεις, αφιερώματα και έρευνες του GreekAmericanNewsAgency.com

 


 

 


 

4. Φάκελος “ΠΟΡΟΣ”: Η πραγματική (παρα)κυβέρνηση της Ελλάδας

.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

 


 

15. Bilderberg: Συνεδριάζει στην Αθήνα τον Μάιο

 

 


 

 


 

18. Στο Orient Express της Κωνσταντινούπολης οι ισχυροί της BILDERBERG

 

19. ΛΕΣΧΗ BILDERBERG : Η διεθνής των ισχυρών της γης – οι Έλληνες προσκεκλημένοι,

 

20. Το γύρο της Ελλάδας κάνει η είδηση για τη λέσχη BILDERBERG μέσω PRESS.GR

 

 

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, ημέρα λήξηw των “εργασιών” της μυστικής λέσχης των ισχυρών της γης, μη χάσετε μια έρευνα που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ελληνικό και παγκόσμιο διαδίκτυο.  Μια μεγάλη μοναδική προσφορά. Μη την χάσετε! Χρήσιμη για κάθε έναν που κρατά αρχείο. Θα μάθετε πολλά. Και κυρίως όσα δεν έχουν γραφεί μέχρι σήμερα. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τον Μάιο του 1996. Που; Πότε και από ποιον;  Την Κυριακή 12 Ιουνίου δίδονται όλες οι απαντήσεις για την έρευνα σταθμό στην ελληνική δημοσιογραφία! Να είστε εδώ! Θα διατίθεται δωρεάν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μόνο για λίγα 24ωρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες αναφορές στο παγκόσμιο διαδίκτυο για την συνεδρίαση της Bilderberg

Bilderberg: The Uber Powerful Global Elite Meet Behind Closed Doors In St. Moritz

Bilderberg 2011: The polished blue line

World’s most powerful group meets in St Moritz

MPs Call for Arrests of Kissinger, Cheney, Bush at 2011 Bilderberg Conference

A massive Shower Curtain Erected to hide the Bilderberg Group?

Friends in High Places: Bilderberg 2011 Kicks Off

Plutocratic Puppeteers Meet In Switzerland For Annual Bilderberg Conference.

Elite Bilderberg 2011 Meeting Draws Scrutiny

Bilderberg Group meeting to be held June 9-12 in Switzerland

Prominent Swiss Politician Calls For Arrest of Kissinger at Bilderberg

‘Shadow world government’ Bilderberg to meet in Switzerland

Why Do People Still Believe In Secret Society Conspiracies?

“Bilderberg mystery: Why do people believe in cabals?”