Του Μάνου Οικονομίδη, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Η «Τρίτη του μεγάλου απεγκλωβισμού» θα είναι πιθανότατα το αυριανό 24ωρο, καθώς σε έκτακτη Σύνοδο του Eurogroup αναμένεται να επιβεβαιωθεί η πολιτική απόφαση για την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, μέσω επέκτασης της οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας.

Η Σύνοδος του Eurogroup είναι έκτακτη, θα ακολουθήσει εκείνη του Eco/Fin, και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι το ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα είναι το «κλειδί» για να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση της 5ης δόσης της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ζητήσει να δεσμευτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη «βιωσιμότητα» της ελληνικής χρηματοδότησης για το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αναιρέσει το ΔΝΤ τις εντάσεις του, και να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.

Από τη στιγμή που οι αποφάσεις του Eurogroup θα κινηθούν στο παραπάνω, αισιόδοξο σενάριο, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του μήνα, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα επισφραγίσουν τον τερματισμό του θρίλερ, ανακοινώνοντας την πολιτική απόφαση στήριξη της Ελλάδας, μέχρι το 2014.