ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Άρθρο 1ον

Ιδρυτική Διακήρυξη

Σήμερα (Ημέρα)  (Αριθμός)  (Μήνας)  2011 εις το προαύλιο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα,  οι υπογράφοντες  Έλληνες πατριώτες,  διακηρύσσουμε τα ακόλουθα :

 

  1. Ιδρύουμε μέτωπο με το όνομα Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση (ΕΛ.ΛΑ.Σ) με έμβλημα την Ελληνική σημαία.
  2. Σκοπός του μετώπου είναι η συσπείρωση του Ελληνικού λαού σύμφωνα με τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας  για την ανάληψη της εξουσίας του υπό οικονομική, πολιτική, εθνική και πνευματική κατοχή ευρισκομένου Ελληνικού κράτους.
  3. Καλούνται  όλοι οι εκ γενετής Έλληνες , άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως οργανώσεως και κόμματος να υποστηρίξουν και να πλαισιώσουν το μέτωπο, σύμφωνα με το καταστατικό για να επιτύχουν τους ακόλουθους στόχους οι οποίοι αποτελούν τη διακήρυξη (μανιφέστο) του μετώπου:

3.α Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που εκτρέφει την υπάρχουσα κομματική δικτατορία , υπό τη μορφή μιας προσχηματικής δημοκρατίας.

3.β Τιμωρία των ενόχων της οικονομικής και εθνικής υποταγής.

3.γ Προσωρινή στάση πληρωμών του χρέους και αναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής του με τους δανειστές .

3.δ Οικονομική διαχείριση της χώρας βασισμένη σε εθνική δημοσιονομική, νομισματική και αναπτυξιακή πολιτική.

3.ε Επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία  μίας Ευρώπης κοινής δημοσιονομικής πολιτικής και αλληλεγγύης αντί της υπάρχουσας Ευρώπης της αγοράς και του άνισου ανταγωνισμού.

3.στ Σύσταση Εθνοσυνέλευσης με σκοπό τη σύνταξη καταστατικού χάρτη , με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, υπόδειγμα της οποίας αποτελεί το παρόν καταστατικό, και τους κατωτέρω περιορισμούς:

  • Ανεξαρτητοποίηση των εξουσιών του κράτους ,  Εκτελεστικής , Νομοθετικής και Δικαστικής
  • Το ασυμβίβαστο της σύγχρονης συμμετοχής μέλους σε περισσότερες της μιας Εξουσίας
  1. Επίβλεψη της διαδικασίας επαναφοράς της  λειτουργίας του πολιτεύματος σύμφωνα με το νέο καταστατικό χάρτη και διάλυση του μετώπου με την παράδοση της εξουσίας στους νομίμως εκλεγέντας άρχοντες.

Ο Θεός χρησιμοποιεί  τα δικά μας χέρια

εμείς πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα

 Άρθρο 2ον

Οργάνωση του μετώπου

Το μέτωπο οργανώνεται σε τέσσερα πολιτικά επίπεδα Οργάνωσης:

Ενοριακό ή της Γειτονιάς: Ο όρος προέρχεται από το επίθετο ενόριος που σημαίνει τον χώρο εντός ορισμένων ορίων, μία καθορισμένη περιοχή, μία γειτονιά ή περιφέρεια (territorium). Εδώ εννοείται ως  το σύνολο των κατοίκων  γύρω από ένα Ι. Ναό και από τον οποίο παίρνει το όνομα. Οι ενορίες αντιστοιχούν στις  κοινότητες  που αποτελούσαν πυρήνες δημοκρατικής λειτουργίας αντίστοιχης με αυτή των Εκκλησιών του Δήμου της αρχαίας Ελλάδος ή των Σοβιέτ στην πρόσφατη ιστορία.  Το Πολιτικό Ενοριακό Συμβούλιο συνιστά  την ολομέλεια της τοπικής οργάνωσης  και αποτελείται από κάθε Έλληνα ή Ελληνίδα της ενορίας που αποδέχεται τις αρχές του μετώπου (άρθρο 3).

Δημοτικό: Ή Δημοτική Οργάνωση αποτελείται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, μέλη των διαφόρων Πολιτικών Ενοριακών Συμβουλίων του Δήμου και η ολομέλεια αυτών  των αντιπροσώπων συνιστά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Νομαρχιακό ή Εκλογικής Περιφέρειας: Η Νομαρχιακή Οργάνωση  αποτελείται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, μέλη των διαφόρων Δημοτικών Συμβουλίων της Νομαρχίας ή εκλογικής περιφέρειας και η ολομέλεια αυτών των αντιπροσώπων  συνιστά  το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Εθνικό : Η Εθνική Οργάνωση αποτελείται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, μέλη των διαφόρων Νομαρχιακών Συμβουλίων της Ελληνικής Επικράτειας και η  ολομέλεια αυτών των αντιπροσώπων συνιστά το  Εθνικό Συμβούλιο. Το Εθνικό Συμβούλιο είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει με ποίο τρόπο το μέτωπο θα διεκδικήσει την ανάληψη της εξουσίας του Ελληνικού Κράτους και οι κατώτερες οργανώσεις υποχρεούνται να το ακολουθήσουν ανεπιφύλακτα.

Άρθρο 3ον

Αρχές του μετώπου

Οι αρχές που διέπουν τη λειτουργία του μετώπου είναι οι ακόλουθες:

  1. H αυτοδημιουργία , αυτοδυναμία και αυτοδιοίκηση των Συμβουλίων των τεσσάρων βαθμίδων.
  2. H δυνατότητα συμμετοχής στα Συμβούλια όλων των Ελλήνων ιθαγενών και της ανάδειξης τους σε όλα τα Διοικητικά Όργανα, αντιπροσωπείες και επιτροπές, σύμφωνα με τους κανόνες του καταστατικού.
  3. Προϋπόθεση για την εκλογή κάποιου με ψηφοφορία είναι η γνώση της ποιότητας του από τους ψηφοφόρους του μέσω της καθημερινότητας και αυτό επιτυγχάνεται σε μικρές κοινότητες, ενορίες  και γειτονιές και όχι με λίστα που υποδεικνύει κάποιο κόμμα με ιδιοτελεί κριτήρια
  4. H λειτουργία των Διοικητικών Οργάνων, αντιπροσωπειών και επιτροπών σύμφωνα με την αρχή της πλειοψηφίας.
  5. Η ιεράρχηση και συμμόρφωση προς τις  αρχές είναι η ακόλουθη: α) αρχές της φύσης, β) αρχές του κοινού αισθήματος δικαίου και γ) οι διατάξεις του καταστατικού, μέχρι δημιουργίας νέου καταστατικού χάρτη από την εθνοσυνέλευση που θα προκύψει από την ανάληψη της εξουσίας εκ μέρους του μετώπου.

Άρθρο 4ον

Αυτοδημιουργία του Μετώπου

Το Μέτωπο είναι αυτοδημιούργητο και δεν εξαρτάται από “Προσωπικότητες και Σωτήρες που υποδεικνύει το Σύστημα” το μόνο που χρειάζεται είναι πολίτες που αποφασίζουν να μετατρέψουν την αγανάκτηση τους σε ενεργό δημιουργική δύναμη. Σύμφωνα με το καταστατικό προϋπόθεση δημιουργίας του μετώπου είναι η Ιδρυτική Διακήρυξη που γίνεται από τα Ιδρυτικά Μέλη και τα οποία δεν πρέπει να είναι τυχαία αλλά ούτε και να τα υποδείξει το σύστημα  παρά η αναγνώριση τους από ανθρώπους που τα γνωρίζουν στην καθημερινή τους ζωή σύμφωνα με τις αρχές του Μετώπου (άρθρο 3,3).

Ένα πρόσωπο μπορεί να υπογράψει την Ιδρυτική Διακήρυξη και να θεωρηθεί Ιδρυτικό Μέλος του Μετώπου εάν συγκεντρώσει  δώδεκα τουλάχιστον ονόματα προσώπων της γειτονιάς  ή της ενορίας που έχουν τοπικό γεωγραφικό προσδιορισμό τον Ι.Ναό της ενορίας του, τα οποία το προτείνουν και δέχονται να δημιουργήσουν μαζί του Πολιτική Ενοριακή Οργάνωση του Μετώπου σύμφωνα με το καταστατικό υπογράφοντας την αντίστοιχη έντυπο δήλωση του παραρτήματος.

Οι κατέχοντες τις ανωτέρω δηλώσεις  επικοινωνούν μεταξύ τους με κέντρο επικοινωνίας  τον εθελοντή Συντονιστή  (ονοματεπώνυμο) ………………………… τηλ ……………… , …………………., Syntonistis@otenet.gr . Τα προταθέντα ιδρυτικά Μέλη μετά την μεταξύ τους επικοινωνία συνέρχονται σε σώμα και ανακοινώνουν δημοσίως την Ιδρυτική Διακήρυξη δυνάμει της οποίας  μπορούν επισήμως να δημιουργούνται οι πρωτοβάθμιες Πολιτικές Ενοριακές Οργανώσεις και στη συνέχεια όλη η δομή του Μετώπου. Η συμμετοχή στα ιδρυτικά μέλη δεν θεωρείται διοικητική θέση διότι αυτά δεν έχουν καμία άλλη δικαιοδοσία και επομένως μπορούν να είναι μέλη κάποιας διοικητικής επιτροπής ή αντιπροσωπίας. 

Άρθρο 5ον

Μέλη

Μέλος του μετώπου μπορεί να γίνει κάθε Έλληνας πολίτης, εξ Ελληνικής καταγωγής ανεξαρτήτως φύλου που, έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και διατηρεί τα πολιτικά του δικαιώματα, γνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα το καταστατικό του μετώπου με τις αρχές που το διέπουν και υποστηρίζει τους σκοπούς του.

Διακρίνονται τρείς κατηγορίες μελών ανάλογα με την πρόθεση τους να συμμετέχουν στα Διοικητικά Όργανα ή αντιπροσωπείες, καθώς και του τρόπου με τον οποίο επιθυμούν να εκλεγούν σε αυτά ήτοι: α) Μέλη (απλά), β) Μέλη Κληρούμενα  και γ) Μέλη Ψηφιζόμενα.

Μέλη (απλά): Τα απλά  Μέλη συμμετέχουν ισότιμα στα Πολιτικά Ενοριακά Συμβούλια και έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου αλλά δεν επιθυμούν να εκλέγονται και να συμμετέχουν σε Διοικητικά Όργανα και Αντιπροσωπείες αλλά δηλώνουν πρόθυμα να συμμετέχουν σε επικουρικές επιτροπές και να βοηθούν στις προκύπτουσες ανάγκες.

Μέλη Κληρούμενα: Έχουν όλα τα δικαιώματα μέλους και επί πλέον μπορούν να εκλέγονται δια κληρώσεως σε Διοικητικά Όργανα και Αντιπροσωπείες.

Μέλη Ψηφιζόμενα: Έχουν όλα τα δικαιώματα μέλους και επί πλέον μπορούν να εκλέγονται δια ψηφοφορίας ή και κληρώσεως σε Διοικητικά Όργανα και Αντιπροσωπείες.

Όσα από τα κληρούμενα ή ψηφιζόμενα μέλη εκλεγούν σε διοικητικά όργανα και αντιπροσωπείες έχουν υποχρέωση να αναλάβουν και να εκτελέσουν επιμελώς τα καθήκοντα που αναλογούν στην αντίστοιχη θέση ειδάλλως εκπίπτουν σε απλά μέλη χωρίς δικαίωμα μελλοντικής επανεκλογής ή  και διαγράφονται από το μέτωπο κατά περίπτωση.

Άρθρο 6ον

Διαδικασία εγγραφής και κατηγοριοποίησης των μελών

Η εγγραφή μέλους στο μέτωπο γίνεται με την υποβολή τυποποιημένου εγγράφου αιτήσεως του ενδιαφερομένου προς το αρμόδιο Πολιτικό Ενοριακό Συμβούλιο, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό της συνδρομής του. Στην πρώτη του συνεδρίαση μετά την υποβολή της αίτησης το Πολιτικό Ενοριακό Συμβούλιο αποφαίνεται για την αποδοχή η οποία είναι υποχρεωτική εφόσον πληρούνται οι όροι του καταστατικού και δεν αμφισβητηθεί η ορθότητα των υποβαλλομένων στοιχείων. Με την εγγραφή τους τα μέλη λαμβάνουν αριθμό μητρώου της οικείας Πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης και η αρίθμηση είναι ανεξάρτητη για κάθε Ενοριακή Οργάνωση.

Όσα εκ των μελών επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατηγορία των κληρουμένων μελών, αναλαμβάνοντας τις αντίστοιχες υποχρεώσεις σε περίπτωση επιλογής τους με κλήρωση, υποβάλλουν αίτηση σε τυποποιημένο έγγραφο προς το αρμόδιο Πολιτικό Ενοριακό Συμβούλιο εφόσον, δεν είναι μέλη μυστικών οργανώσεων και υποστηρίζονται από τρία άλλα μέλη της ίδιας Ενοριακής Οργάνωσης. Η συνολική ετήσια συνδρομή των κληρουμένων μελών, ασχέτως εάν εκλεγούν ή όχι, είναι διπλάσια αυτής των απλών μελών.

Όσα εκ των μελών επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατηγορία των ψηφιζομένων μελών, αναλαμβάνοντας τις αντίστοιχες υποχρεώσεις σε περίπτωση εκλογής τους με ψηφοφορία, υποβάλλουν αίτηση σε τυποποιημένο έγγραφο προς το αρμόδιο Πολιτικό Ενοριακό Συμβούλιο εφόσον, δεν είναι μέλη μυστικών οργανώσεων και υποστηρίζονται από πέντε άλλα μέλη της ιδίας ενοριακής οργάνωσης. Η συνολική ετήσια συνδρομή των ψηφιζομένων μελών, ασχέτως εάν εκλεγούν ή όχι, είναι τριπλάσια των απλών μελών.

Τα ιδρυτικά μέλη του Μετώπου καθώς και ιδρυτικά μέλη της ίδιας Ενοριακής Οργάνωσης   πρέπει να εγγραφούν στην Ενοριακή Οργάνωση που το κάθε ένα ανήκει, να πάρουν αριθμό μητρώου και να δηλώσουν βάσει του καταστατικού σε ποία κατηγορία μελών επιθυμούν να ενταχθούν.

Άρθρο 7ον

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των μελών

Όλα τα μέλη της Πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης συνιστούν την ολομέλεια του  Πολιτικού Ενοριακού Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν ισότιμα, έχουν λόγο και δικαίωμα ψήφου επί όλων των θεμάτων αρμοδιότητας του Πολιτικού Ενοριακού Συμβουλίου.

Μέλη που δεν έχουν ζητήσει αλλαγή κατηγορίας δεν εκλέγονται σε Διοικητικά Όργανα και αντιπροσωπείες αλλά συμμετέχουν οικειοθελώς σε επικουρικές επιτροπές.

Όλα τα μέλη ανεξαρτήτως κατηγορίας υποχρεούνται να υπερασπίζονται τους σκοπούς του μετώπου έναντι τρίτων και να τις διαδίδουν προσελκύοντας νέα μέλη.

Όσα μέλη εκλεγούν σε Διοικητικά Όργανα και Αντιπροσωπείες, με κλήρο ή ψηφοφορία, υποχρεούνται να εκτελούν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που τους ανατίθενται. Σε αντίθετη περίπτωση μεταπίπτουν στην κατηγορία των απλών μελών χωρίς επιστροφή της επιπλέον συνδρομής. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η μη εκτέλεση των καθηκόντων ή ο τρόπος εκτέλεσης τους αποτελεί υστερόβουλη πράξη εις βάρος του μετώπου διαγράφονται με απόφαση του αρμόδιου Πολιτικού Ενοριακού Συμβουλίου.

Το  αντίστοιχο Πολιτικό Ενοριακό Συμβούλιο ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανακαλέσει και αντικαταστήσει αντιπρόσωπο του σε όποια βαθμίδα και αν ευρίσκεται εάν συντρέχουν λόγοι απιστίας και είναι το μόνο αρμόδιο προς τούτο βάσει της αρχής του αυτοδιοικήτου των τοπικών οργανώσεων. Το δικαίωμα ανάκλησης και αντικατάστασης έχουν  και τα ανώτερα Συμβούλια αλλά δεν μπορούν να απορρίψουν κάποιον από την ιδιότητα μέλους των χωρίς την έγκριση του κατώτερου Συμβουλίου από το οποίο προέρχεται

Κανένα μέλος δεν μπορεί να συμμετέχει συγχρόνως σε περισσότερα του ενός  Διοικητικά Συμβούλια ανεξάρτητα από το επίπεδο οργάνωσης. Κάθε μέλος τοπικού Συμβουλίου εκλεγμένος αντιπρόσωπος σε ανώτερο επίπεδο οργάνωσης μπορεί να συμμετέχει  σε όλες τις συνελεύσεις  των Συμβούλιων ολομέλειας  που έχει εκλεγεί.

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίσει να κατέβει σε εκλογές με βάση το υπάρχον  Σύνταγμα και το μέτωπο σχηματίσει ή συμμετέχει σε κυβέρνηση τα μέλη του που θα συμμετέχουν σε αυτή θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα του Βουλευτή και να τη δώσουν στους αντικαταστάτες τους. Το ίδιο θα απαιτηθεί και από τους άλλους συνδυασμούς, που συμμετέχουν σε μία τέτοια κυβέρνηση, ειδάλλως απαγορεύεται η συνεργασία.

Όσα εκλεγμένα μέλη είναι μέλη Συμβουλίων ολομέλειας σε διαφορετικά επίπεδα δικαιούνται να συμμετέχουν ισότιμα σε όλα και για το λόγο αυτό προτείνεται όπου υπάρχουν τέτοια μέλη οι συνεδριάσεις των αντίστοιχων Συμβουλίων να μην γίνονται την ίδια ώρα. 

Άρθρο 8ον

Σύσταση και λειτουργία Πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης

(Κοινωνικό Κύτταρο,  Εκκλησία του Λαού, Σοβιέτ)

Η Πολιτική Ενοριακή Οργάνωση είναι η αρχική και θεμελιώδης Οργάνωση του Μετώπου. Αυτοδημιουργείται δυνάμει της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Μετώπου και του καταστατικού αυτού, τα οποία αποτελούν προσφορά των ιδρυτικών μελών του Μετώπου.

Για να δημιουργηθεί μία Ενοριακή Οργάνωση απαιτείται η σύνταξη επί χάρτου συστατικής πράξης, υπόδειγμα της οποίας παρέχεται στο παράρτημα υπογεγραμμένη από δώδεκα τουλάχιστον ιδρυτικά μέλη τα οποία αναλαμβάνουν να αναγγείλουν  την ίδρυση της Πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης μέσω του τοπικού τύπου, ραδιοφώνου, τηλεοράσεως και προσωπικών επαφών στη γειτονιά και να καλούν όλους να εγγραφούν στο μέτωπο. Συγχρόνως γνωστοποιούν την  ημερομηνία της πρώτης γενικής συνέλευσης του Πολιτικού Ενοριακού Συμβουλίου το οποίο συνίσταται από όλα τα μέλη που θα έχουν εγγραφεί μέχρι και την ημέρα αυτή που δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από ένα μήνα κατά το δυνατόν  μετά την ιδρυτική πράξη σύστασης της Πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης.

Η γενική συνέλευση του Πολιτικού Ενοριακού Συμβουλίου καθώς και οι συναντήσεις των διαφόρων διοικητικών οργανώσεων, επιτροπών και αντιπροσωπειών που ήθελαν προκύψει θα γίνονται Σάββατο ή Κυριακή στο Ενοριακό κέντρο του αντίστοιχου Ι. Ναού, εάν υπάρχει, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Ιερέα ώστε να μην παρακωλύονται οι εκκλησιαστικές  δραστηριότητες.  Σε περίπτωση άρνησης εκ μέρους του, αναζητείται άλλος δημόσιος ή συλλογικός χώρος και σε περίπτωση μη εύρεσης προτείνεται η κατάληψη του ενοριακού κέντρου εν ονόματι του Εθνικού χαρακτήρα του Μετώπου.

Η γενική Συνέλευση του Πολιτικού Ενοριακού Συμβουλίου εκλέγει Ενοριακό Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από τρία μέλη δύο εκλεγμένα με ψηφοφορία  και ένα με κλήρωση.  Σε περίπτωση που η Ενοριακή οργάνωση αριθμεί πάνω από τριάντα μέλη το Διοικητικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από πέντε μέλη, τρία εκλεγμένα με ψηφοφορία και δύο με κλήρο.

Η γενική Συνέλευση του Πολιτικού Ενοριακού Συμβουλίου εκλέγει επίσης τρείς αντιπροσώπους, που θα το εκπροσωπούν στην  ανώτερη Δημοτική Οργάνωση, δύο με ψηφοφορία και έναν με κλήρωση. Θα εκλέγει ακόμη δύο αναπληρωματικούς αντιπροσώπους, έναν με κλήρωση και έναν με ψηφοφορία, οι οποίοι θα αποστέλλονται στο Δημοτικό Συμβούλιο εφόσον αυτό τους ζητήσει.

Άρθρο 9ον

Καθήκοντα της Διοικητικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων

της Ενοριακής Οργάνωσης

Η Διοικητική Ενοριακή Επιτροπή τηρεί το βιβλίο μελών όπου καταγράφεται ο αριθμός μητρώου, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, η διεύθυνση με τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, εάν υπάρχει και υπογραφή κάθε  μέλους. Τηρείται ακόμη βιβλίο εκλεγμένων αντιπροσώπων, με ψήφο ή με κλήρο, στο ανώτερο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Διοικητική Ενοριακή Επιτροπή φροντίζει για το κάλεσμα των μελών σε γενική συνέλευση, την καταγραφή και δημοσίευση τυχόν αποφάσεων, την διατήρηση της καθαριότητας και ακεραιότητας της αίθουσας συνεδριάσεων και αναθέτει καθήκοντα σε μέλη ή επιτροπές των μελών με βάση την αρχή της οικειοθελούς προσφοράς και όλα τα μέλη πρέπει να είναι πρόθυμα..

Η Διοικητική Ενοριακή Επιτροπή αυτό-οργανώνεται με πλειοψηφική αρχή και αναθέτει καθήκοντα Προέδρου, Γραμματέως και Ταμία σε αντίστοιχα μέλη της.

Οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στη Δημοτική Οργάνωση φροντίζουν να έλθουν σε επαφή με τους αντιπροσώπους των υπολοίπων Πολιτικών Ενοριακών Συμβουλίων του αντίστοιχου Δήμου  με τη βοήθεια και τον συντονισμό των Ιδρυτικών Μελών του Μετώπου μέχρι ανάδειξης των εκλεγμένων μελών του  Εθνικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Άρθρο 10ον

Σύσταση και λειτουργία της Δημοτικής  Οργάνωσης

Η Δημοτική Οργάνωση αυτοδικαίως συνίσταται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Πολιτικών Ενοριακών Συμβουλίων του οικείου Δήμου. Τα μέλη της Δημοτικής Οργάνωσης έρχονται σε επαφή μεταξύ των ή με τη βοήθεια των Ιδρυτικών Μελών του Μετώπου που προσωρινά εκτελούν χρέη του Εθνικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ολομέλεια των Ενοριακών Αντιπροσώπων στη Δημοτική Οργάνωση συνιστά το Πολιτικό Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο με πρωτοβουλία των μελών του, σε συνεργασία με τα Ιδρυτικά Μέλη του Μετώπου καλεί γενική Συνέλευση με τα ακόλουθα θέματα:

Αποφασίζει εάν ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε Ενοριακού Συμβουλίου θα είναι τρείς ή πέντε και θα χρειασθεί να κληθούν και οι αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εάν το Δημοτικό Συμβούλιο αριθμεί λιγότερα από είκοσι μέλη.

Σε περίπτωση που χρειασθεί να συμμετέχουν και οι αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι καλεί  γενική συνέλευση της νέας ολομέλειας εντός μίας εβδομάδος στην οποία αποφασίζει τα ακόλουθα:

Η γενική Συνέλευση του Πολιτικού Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγει εκ των μελών της τριμελή Δημοτική Διοικητική Επιτροπή, δύο με ψήφο και έναν με κλήρο και σε περίπτωση που αριθμεί πάνω από τριάντα μέλη εκλέγει πενταμελή  Δημοτική Διοικητική Επιτροπή, τρεις με ψήφο και δύο με κλήρο.

Η γενική Συνέλευση του Πολιτικού Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγει επίσης τρείς αντιπροσώπους, που θα το εκπροσωπούν στην  ανώτερη Νομαρχιακή Οργάνωση, δύο με ψηφοφορία και έναν με κλήρωση. Θα εκλέγει ακόμη δύο αναπληρωματικούς αντιπροσώπους, έναν με κλήρωση και έναν με ψηφοφορία, οι οποίοι θα αποστέλλονται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο εφόσον αυτό τους ζητήσει.

Η γενική συνέλευση του Πολιτικού Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και οι συναντήσεις των διαφόρων διοικητικών οργανώσεων, επιτροπών και αντιπροσωπειών που ήθελαν προκύψει θα γίνονται Σάββατο ή Κυριακή στην αίθουσα συσκέψεων του αντίστοιχου Δήμου κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δήμαρχο ώστε να μην παρακωλύονται οι δημοτικές δραστηριότητες.  Σε περίπτωση άρνησης εκ μέρους του, αναζητείται άλλος δημόσιος ή συλλογικός χώρος και σε περίπτωση μη εύρεσης προτείνεται η κατάληψη του Δημαρχείου εν ονόματι του Εθνικού χαρακτήρα του Μετώπου.

Άρθρο 11ον

Καθήκοντα της Διοικητικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων

της Δημοτικής Οργάνωσης

Η Διοικητική Δημοτική Επιτροπή τηρεί το βιβλίο μελών όπου καταγράφεται ο αριθμός μητρώου, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, η διεύθυνση με τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, εάν υπάρχει και υπογραφή κάθε  μέλους. Η αρίθμηση είναι ανεξάρτητη για κάθε Διοικητική Δημοτική Επιτροπή αλλά στον αριθμό μητρώου προστίθεται με κάθετο γραμμή και ο αριθμός μητρώου που το μέλος έχει από την οικεία Ενοριακή οργάνωση.

Τηρείται ακόμη βιβλίο εκλεγμένων αντιπροσώπων, με ψήφο ή με κλήρο, στο ανώτερο Νομαρχιακό  Συμβούλιο.

Η Διοικητική Δημοτική Επιτροπή φροντίζει για το κάλεσμα των μελών σε γενική συνέλευση, την καταγραφή και  δημοσίευση τυχόν αποφάσεων, την διατήρηση της καθαριότητας και ακεραιότητας της αίθουσας συνεδριάσεων και αναθέτει καθήκοντα σε μέλη ή επιτροπές των μελών με βάση την αρχή της οικειοθελούς προσφοράς και όλα τα μέλη πρέπει να είναι πρόθυμα..

Η Διοικητική Δημοτική Επιτροπή αυτό-οργανώνεται με πλειοψηφική αρχή και αναθέτει καθήκοντα Προέδρου, Γραμματέως και Ταμία σε αντίστοιχα μέλη της.  Φροντίζει για την διάδοση των σκοπών του Μετώπου μέσω του Δημοτικού τύπου, ραδιοφώνου, τηλεοράσεως και εκδηλώσεων.

Οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στην ανώτερη  Νομαρχιακή Οργάνωση φροντίζουν να έλθουν σε επαφή με τους αντιπροσώπους των υπολοίπων Πολιτικών Δημοτικών Συμβουλίων της αντίστοιχης Νομαρχίας  με τη βοήθεια και τον συντονισμό των Ιδρυτικών Μελών του Μετώπου μέχρι ανάδειξης των εκλεγμένων μελών του  Εθνικού Διοικητικού Συμβουλίου. 

Άρθρο 12ον

Σύσταση και λειτουργία της  Νομαρχιακής Οργάνωσης

Η Νομαρχιακή Οργάνωση αυτοδικαίως συνίσταται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Πολιτικών Δημοτικών Συμβουλίων της  οικείας  Νομαρχίας ή Εκλογικής Περιφέρειας. Τα μέλη της Νομαρχιακής  Οργάνωσης έρχονται σε επαφή μεταξύ των ή με τη βοήθεια των Ιδρυτικών Μελών του Μετώπου που προσωρινά εκτελούν χρέη του Εθνικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ολομέλεια των Δημοτικών  Αντιπροσώπων στη Νομαρχιακή  Οργάνωση συνιστά το Πολιτικό Νομαρχιακό  Συμβούλιο το οποίο με πρωτοβουλία των μελών του, σε συνεργασία με τα Ιδρυτικά Μέλη του Μετώπου καλεί γενική Συνέλευση με τα ακόλουθα θέματα:

Αποφασίζει εάν ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε Δημοτικού  Συμβουλίου θα είναι τρείς ή πέντε και θα χρειασθεί να κληθούν και οι αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εάν το Νομαρχιακό Συμβούλιο αριθμεί λιγότερα από είκοσι μέλη.

Σε περίπτωση που χρειασθεί να συμμετέχουν και οι αναπληρωματικοί καλεί  γενική συνέλευση της νέας ολομέλειας εντός μίας εβδομάδος στην οποία αποφασίζει τα ακόλουθα:

Η γενική Συνέλευση του Πολιτικού Νομαρχιακού  Συμβουλίου εκλέγει εκ των μελών της τριμελή Νομαρχιακή Διοικητική Επιτροπή, δύο με ψήφο και έναν με κλήρο και σε περίπτωση που αριθμεί πάνω από εκατό μέλη εκλέγει πενταμελή  Νομαρχιακή  Διοικητική Επιτροπή, τρεις με ψήφο και δύο με κλήρο.

Η γενική Συνέλευση του Πολιτικού Νομαρχιακού Συμβουλίου εκλέγει επίσης τρείς αντιπροσώπους, που θα το εκπροσωπούν στην  ανώτερη Εθνική  Οργάνωση, δύο με ψηφοφορία και έναν με κλήρωση. Θα εκλέγει ακόμη δύο αναπληρωματικούς αντιπροσώπους, έναν με κλήρωση και έναν με ψηφοφορία, οι οποίοι θα αποστέλλονται στο Εθνικό  Συμβούλιο εφόσον αυτό τους ζητήσει.

Η γενική συνέλευση του Πολιτικού Νομαρχιακού  Συμβουλίου καθώς και οι συναντήσεις των διαφόρων διοικητικών οργανώσεων, επιτροπών και αντιπροσωπειών που ήθελαν προκύψει θα γίνονται Σάββατο ή Κυριακή στην αίθουσα συσκέψεων της αντίστοιχης  Νομαρχίας  κατόπιν συνεννοήσεως με τον Νομάρχη ώστε να μην παρακωλύονται οι Νομαρχιακές  δραστηριότητες.  Σε περίπτωση άρνησης εκ μέρους του, αναζητείται άλλος δημόσιος ή συλλογικός χώρος και σε περίπτωση μη εύρεσης προτείνεται η κατάληψη της Νομαρχίας  εν ονόματι του Εθνικού χαρακτήρα του Μετώπου.

Άρθρο 13ον

Καθήκοντα της Διοικητικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων

της Νομαρχιακής Οργάνωσης

Η Διοικητική Νομαρχιακή Επιτροπή τηρεί το βιβλίο μελών όπου καταγράφεται ο αριθμός μητρώου, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, η διεύθυνση με τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, εάν υπάρχει και υπογραφή κάθε  μέλους. Η αρίθμηση είναι ανεξάρτητη για κάθε Νομαρχιακή Διοικητική Επιτροπή αλλά στον αριθμό μητρώου προστίθεται με κάθετο γραμμή και ο αριθμός μητρώου που το μέλος έχει από την οικεία Δημοτική  Οργάνωση.

Τηρείται ακόμη βιβλίο εκλεγμένων αντιπροσώπων, με ψήφο ή με κλήρο, στο ανώτερο Εθνικό  Συμβούλιο.

Η Νομαρχιακή Διοικητική  Επιτροπή φροντίζει για το κάλεσμα των μελών της σε γενική συνέλευση, την καταγραφή και δημοσίευση τυχόν αποφάσεων, την διατήρηση της καθαριότητας και ακεραιότητας της αίθουσας συνεδριάσεων και αναθέτει καθήκοντα σε μέλη ή επιτροπές των μελών με βάση την αρχή της οικειοθελούς προσφοράς και όλα τα μέλη πρέπει να είναι πρόθυμα..

Η Νομαρχιακή Διοικητική Επιτροπή αυτό-οργανώνεται με πλειοψηφική αρχή και αναθέτει καθήκοντα προέδρου, γραμματέως και ταμία. Φροντίζει για την διάδοση των σκοπών του Μετώπου μέσω του Νομαρχιακού  τύπου, ραδιοφώνου, τηλεοράσεως και εκδηλώσεων.

Οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στην Εθνική Οργάνωση φροντίζουν να έλθουν σε επαφή με τους αντιπροσώπους των υπολοίπων Πολιτικών Νομαρχιακών Συμβουλίων της Επικράτειας  με τη βοήθεια και τον συντονισμό των Ιδρυτικών Μελών του Μετώπου μέχρι ανάδειξης των εκλεγμένων μελών του  Εθνικού Διοικητικού Συμβουλίου.

Άρθρο 14ον

Σύσταση και λειτουργία της  Εθνικής Οργάνωσης

Η Εθνική Οργάνωση αυτοδικαίως συνίσταται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Πολιτικών Νομαρχιακών  Συμβουλίων της  επικράτειας. Τα μέλη της Εθνικής   Οργάνωσης έρχονται σε επαφή μεταξύ των ή με τη βοήθεια των Ιδρυτικών Μελών του Μετώπου που προσωρινά εκτελούν χρέη του Εθνικού Διοικητικού Συμβουλίου. και αυτοδικαίως  μετατρέπονται σε μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Η ολομέλεια των Νομαρχιακών  Αντιπροσώπων στην Εθνική  Οργάνωση συνιστούν  το Πολιτικό Εθνικό  Συμβούλιο το οποίο με πρωτοβουλία των μελών του καλεί γενική Συνέλευση με τα ακόλουθα θέματα:

Αποφασίζει εάν ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε Νομαρχιακού  Συμβουλίου θα είναι τρείς ή πέντε και θα χρειασθεί να κληθούν και οι αναπληρωματικοί Νομαρχιακοί αντιπρόσωποι εάν ο αριθμός μελών του Εθνικού Συμβουλίου είναι μικρότερος από εκατό.

Σε περίπτωση που χρειασθεί να συμμετέχουν και οι αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι καλεί  γενική συνέλευση της νέας ολομέλειας εντός μίας εβδομάδος στην οποία αποφασίζει τα ακόλουθα:

Η γενική Συνέλευση του Πολιτικού Εθνικού Συμβουλίου εκλέγει εκ των μελών της Δεκαπενταμελή  Εθνική  Διοικητική Επιτροπή,  όλους  με ψήφο.

Η γενική συνέλευση του Πολιτικού Εθνικού Συμβουλίου καθώς και οι συναντήσεις των διαφόρων διοικητικών οργανώσεων, επιτροπών και αντιπροσωπειών που ήθελαν προκύψει θα γίνονται Σάββατο ή Κυριακή, αλλά και άλλη ημέρα σε έκτακτη περίσταση, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής   κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρμόδιο Υπουργό. Σε περίπτωση άρνησης εκ μέρους του, αναζητείται άλλος δημόσιος ή συλλογικός χώρος και σε περίπτωση μη εύρεσης προτείνεται η κατάληψη της Παλαιάς Βουλής  εν ονόματι του Εθνικού χαρακτήρα του Μετώπου.

Το  Εθνικό  Συμβούλιο αυτό-οργανώνεται, φροντίζει για το κάλεσμα των μελών σε γενική συνέλευση, την καταγραφή και δημοσίευση τυχόν αποφάσεων, τη συντήρηση της αίθουσας συνεδριάσεων σε καλή κατάσταση και αναθέτει καθήκοντα σε μέλη ή επιτροπές των μελών του μετώπου με βάση την αρχή της οικειοθελούς προσφοράς από όλα τα μέλη του μετώπου, που πρέπει να είναι πρόθυμα..

Το Εθνικό Συμβούλιο αποτελεί το ανώτατο όργανο του Μετώπου  και αποφασίζει τον τρόπο ανάληψης της εξουσίας του Ελληνικού Κράτους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες

Άρθρο 15ον

Καθήκοντα της Εθνικής Διοικητικής Επιτροπής

Η Εθνική Διοικητική Επιτροπή τηρεί το βιβλίο μελών όπου καταγράφεται ο αριθμός μητρώου, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, η διεύθυνση με τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, εάν υπάρχει και υπογραφή κάθε  μέλους της.

Η Εθνική Διοικητική Επιτροπή φροντίζει για το κάλεσμα των μελών της σε συνεδριάσεις , την καταγραφή και δημοσίευση τυχόν αποφάσεων και αναθέτει καθήκοντα σε μέλη ή επιτροπές των μελών με βάση την αρχή της οικειοθελούς προσφοράς και όλα τα μέλη πρέπει να είναι πρόθυμα.

Η Εθνική Διοικητική Επιτροπή αποτελεί το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του μετώπου και υπόκειται στις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.  Η Εθνική Διοικητική Επιτροπή αυτό-οργανώνεται με πλειοψηφική αρχή και αναθέτει καθήκοντα Προέδρου, Αντιπροέδρου και αρμοδίων για θέματα Οικονομίας, Ανάπτυξης,  Άμυνας, Εξωτερικών, Ασφαλείας, Συντονισμού, Παιδείας, Ναυτιλίας, Εκπροσώπησης  του Μετώπου και άλλων που το ίδιο κρίνει.

Η Εθνική Διοικητική Επιτροπή αποφασίζει να αναθέσει καθήκοντα ή να ζητήσει τη συνεργασία προσώπων εκτός μετώπου τα οποία εφόσον δεχθούν τη συνεργασία θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής τους ως μέλη σε μία ενοριακή οργάνωση.

Η Εθνική Διοικητική Επιτροπή φροντίζει ακόμη για τη διάδοση των σκοπών του Μετώπου μέσω του Εθνικού  τύπου, ραδιοφώνου, τηλεοράσεως και εκδηλώσεων. Τέλος  οργανώνει την μέθοδο που το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίζει για την ανάληψη της εξουσίας.

Άρθρο 16ον

Οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού

Έλληνες στην καταγωγή που κατοικούν  στο Εξωτερικό, ανεξαρτήτως  προς την υπηκοότητα τους μπορούν να δημιουργούν ανεξάρτητες και αυτοδύναμες  οργανώσεις εφόσον τα μέλη τους γνωρίζουν και αποδέχονται ανεπιφύλακτα τις αρχές και τους σκοπούς του μετώπου.

Έργο των οργανώσεων του Εξωτερικού είναι η προβολή και στήριξη των Εθνικών θεμάτων και η διάδοση των αρχών και σκοπών του Μετώπου στην περιοχή δραστηριότητας τους. Εάν θέλουν μπορούν να υποστηρίζουν το Μέτωπο με οικονομική βοήθεια προς την Διοικητική Εθνική Επιτροπή. 

Άρθρο 17ον

Τρόπος επιλογής των μελών  

των Διοικητικών Επιτροπών και των Αντιπροσώπων

Για την επιλογή των προσώπων προς ανάληψη συγκεκριμένης υπηρεσίας ή καθήκοντος  προηγείται ψηφοφορία μεταξύ των ενδιαφερομένων που υποβάλουν υποψηφιότητα και είναι ψηφιζόμενα μέλη. Με ψηφοφορία του αντίστοιχου Συμβουλίου επιλέγονται όσοι έχουν τους περισσότερους ψήφους. Σύμφωνα με το καταστατικό για την ίδια υπηρεσία ή καθήκον θα πρέπει να εκλεγεί και ένας αριθμός προσώπων με κλήρωση  στην οποία υποβάλλουν συμμετοχή  όσοι από τα κληρούμενα μέλη επιθυμούν. Στην ίδια κλήρωση συμμετέχουν ισότιμα και όσα ψηφιζόμενα μέλη είχαν υποβάλλει συμμετοχή αλλά δεν επελέγησαν.

Για την κλήρωση χρησιμοποιούνται δέκα μπαλάκια ισομεγέθη και ισοβαρή από το ίδιο υλικό (μπάλες πινκ-πον) και σε κάθε ένα σημειώνεται ευκρινώς ένας αριθμός από μηδέν έως εννέα με διακριτή τη διαφορά μεταξύ 6 και 9. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν έναν αριθμό κλήρωσης αρχίζοντας από το ένα με αύξουσα κλίμακα ανάλογα με τον αριθμό μητρώου τους. Ο αριθμός έχει τόσα ψηφία όσα και η τάξη μεγέθους του συνολικού αριθμού των υποψηφίων. Εάν ο αριθμός υποψηφίων είναι μεταξύ ένα και εννέα  (1-9) έχουν ένα ψηφίο και ο αριθμός οκτώ π.χ. γράφεται  (8). Εάν ο αριθμός υποψηφίων είναι μεταξύ ένα και ενενήντα εννέα (1-99) έχουν δύο ψηφία  και στην περίπτωση αυτή ο αριθμός οκτώ γράφεται (08). Η ίδια λογική ακολουθείται για μεγαλύτερο πλήθος υποψηφίων.  Ό έχων τον μικρότερο αριθμό μητρώου λαμβάνει τον αριθμό ένα με τόσα μηδενικά μπροστά όσα απαιτείται.

Για την εκλογή κάθε ενός υποψηφίου που πρέπει να εκλεγεί κληρώνεται πρώτα ο αριθμός των δεκάδων, με τόσα μπαλάκια όσα ο αριθμός των δεκάδων συν το μπαλάκι με αριθμό μηδέν. Στη συνέχεια  γίνεται η κλήρωση του αριθμού των μονάδων με όλα τα μπαλάκια συν το μηδέν. Εάν ο επιλεγείς αριθμός είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των υποψηφίων η κλήρωση των μονάδων επαναλαμβάνεται. Δια κάθε πρόσωπο που πρέπει να εκλεγεί γίνονται τόσες κληρώσεις όσο και το πλήθος των ψηφίων των αριθμών για την αρίθμηση των υποψηφίων.

Άρθρο 18ον

Τρόπος λειτουργίας  των Πολιτικών Συμβουλίων και 

των Διοικητικών Επιτροπών

Τα Πολιτικά Συμβούλια και οι Διοικητικές Επιτροπές όλων των οργανώσεων είναι συλλογικά όργανα  που λειτουργούν και λαμβάνουν αποφάσεις με την αρχή της πλειοψηφίας.  Οποιαδήποτε απόφαση συλλογικού οργάνου που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τους σκοπούς του μετώπου θεωρείται ανυπόστατη.

Τα Πολιτικά Συμβούλια συνεδριάζουν με απόφαση της  αντίστοιχης  Διοικητικής Επιτροπής ή μετά από αίτημα του ¼ των  μελών τους . Οι Διοικητικές Επιτροπές συνεδριάζουν με απόφαση του Γραμματέως ή μετά από απόφαση της πλειοψηφίας τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις η απόφαση σύγκλισης γενικής συνέλευσης Συμβουλίου αυτή ανακοινώνεται έγκαιρα στα μέλη με ανάρτηση στο χώρο συνεδριάσεων  και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Στην περίπτωση των συνεδριάσεων των Διοικητικών Επιτροπών τα μέλη ειδοποιούνται και προσωπικά.

Η ημέρα συνεδριάσεων και γενικών συνελεύσεων κατά προτίμηση είναι Σάββατο ή Κυριακή  ενώ η  Εθνική Διοικητική Επιτροπή σε έκτακτη περίπτωση  μπορεί να συνεδριάσει και  άλλη ημέρα με ειδοποίηση τουλάχιστον 24 ωρών.

Οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Επιτροπών και των πολιτικών Συμβουλίων έχουν απαρτία όταν είναι παρόντα τα μισά μέλη τους. Σε περίπτωση μη απαρτίας  αναβάλλονται και επαναλαμβάνονται στην επόμενη ημέρα εάν η πρώτη συνεδρίαση γίνεται Σάββατο ειδάλλως το επόμενο Σάββατο με όσα μέλη είναι παρόντα.

Άρθρο 19ον

Οικονομικοί Πόροι του Μετώπου

Βασικοί οικονομικοί πόροι του Μετώπου αποτελούν οι συνδρομές των μελών του κάθε επιπέδου διοίκησης ανάλογα την οικονομική κατάσταση των μελών του. Ενδεικτικά στο Ενοριακό επίπεδο  προτείνεται δύο (2) € ανά έτος. Τα απλά μέλη πληρώνουν μία συνδρομή, τα κληρούμενα το διπλάσιο και τα ψηφιζόμενα το τριπλάσιο ασχέτως εάν επιλεγούν σε κάποια διοικητική θέση ή αντιπροσωπεία. Στο Δημοτικό επίπεδο Τα μέλη εκτός της συνδρομής που πλήρωσαν στην Ενοριακή οργάνωση προέλευσης πληρώνουν επιπλέον ενδεικτικά  πέντε (5) €. Στο Νομαρχιακό επίπεδο ενδεικτικά δέκα  (10) € επί πλέον και στο εθνικό είκοσι (20) € επί πλέον . Ένα ψηφιζόμενο μέλος  που ευρίσκεται στο εθνικό επίπεδο θα πληρώνει 2χ3+5+10+20=41 € ετησίως.

Άλλοι πόροι του μετώπου είναι η ανακατανομή στα διάφορα επίπεδα με απόφαση του Εθνικού συμβουλίου μετά από πρόταση της Εθνικής Διοικητικής Επιτροπής. Πόροι μπορεί να προέρχονται από διάφορες εκδηλώσεις καθώς και από δωρεές μελών, φίλων και οργανώσεων του εξωτερικού.

 

Τα Ιδρυτικά Μέλη της Ελληνικής Λαϊκής Συσπείρωσης

α/α

Επώνυμο

Όνομα

Υπογραφή

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

Παράρτημα

Δήλωση Υποστήριξης Ιδρυτικού Μέλους

της Ελληνικής Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, κάτοικοι της Ενορίας του Ι. Ναού (όνομα ναού) …………….. Του Δήμου……………………… της Νομαρχίας …………………….έχοντας λάβει γνώση των αρχών και σκοπών του μετώπου ‘Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση’ και του καταστατικού του δηλώνουμε ότι συναινούμε στη δημιουργία Πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης του μετώπου στην Ενορία μας και προτείνουμε και υποστηρίζουμε τον/την (Επώνυμο)………………………… (όνομα)………………. του (πατρώνυμο)…………………  να  συμμετέχει στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Μετώπου ως Ιδρυτικό μέλος αυτού.

 

Οι υποστηρίζοντες το Ιδρυτικό μέλος του μετώπου

α/α

Επώνυμο

Όνομα

Υπογραφή

Α.Τ.

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

6

 

 

 

 

7

 

 

 

 

8

 

 

 

 

9

 

 

 

 

10

 

 

 

 

11

 

 

 

 

12

 

 

 

 

  

ΠΡΑΞΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Οι υπογράφοντες την παρούσα ,  έχοντες όλα τα τυπικά προσόντα των μελών για συμμετοχή στην Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση ΕΛ.ΛΑ.Σ (άρθρο 3), συναντηθήκαμε

σήμερα  …… /…… / 201…

στ…  Χωριό/Πόλη ……………….

του Δήμου …………………….

του Νομού …………………

και αποφασίζουμε τη σύσταση πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης, η οποία εντάσσεται αυτοδικαίως στο Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Σ. (άρθρο 3) με το όνομα Πολιτική Ενοριακή Οργάνωση  (όνομα Ι.Ναού)…………………………………..

Δηλώνουμε ότι γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε ανεπιφύλακτα το καταστατικό του μετώπου και αναλαμβάνουμε να το υποστηρίζουμε και να το πλαισιώνουμε

 

Τα ιδρυτικά μέλη της Πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης

α/α

Επώνυμο

Όνομα

Υπογραφή

Α.Τ.

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 

4

 

 

 

 

5

 

 

 

 

6

 

 

 

 

7

 

 

 

 

8

 

 

 

 

9

 

 

 

 

10

 

 

 

 

11

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΜΕΛΟΥΣ

Επώνυμο …………………………

 

Όνομα ……………………………

 

Πατρώνυμο…………………………

 

Υπηκοότητα…………………………

 

Αριθ. Ταυτ…………………………..

 

Επάγγελμα…………………………

 

Γραμμ. Γνώσεις…………………..

 

Διεύθυνση κατοικίας………………

 

………………………………………

 

Τηλ………………………………….

 

e-mail………………………………

 

 

Ημερομηνία   …. / …. / 201…
Προς την Πολιτική Ενοριακή Οργάνωση ΕΛ.ΛΑ.Σ

 

Ι. Ναού………………………………

Δήμου………………………………

Νομού………………………………

Παρακαλώ να με εγγράψετε ως μέλος της Πολιτικής Ενοριακής Οργάνωσης του (όνομα Ι. Ναού)

Δηλώνω ότι :

α) Είμαι Έλλην εκ γενετής, έχω πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και διατηρώ τα πολιτικά μου δικαιώματα.

β) Γνωρίζω και αποδέχομαι ανεπιφύλακτα το καταστατικό του μετώπου και αναλαμβάνω να το υποστηρίζω και να το πλαισιώνω

Ο/Η      Αιτ……….


ΑΙΤΗΣΗ  ΑΛΛΑΓΗΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΜΕΛΟΥΣ  ΣΕ  ΚΛΗΡΟΥΜΕΝΟ

 

Επώνυμο ……………………………

 

Όνομα ………………………………

 

Πατρώνυμο…………………………

 

Υπηκοότητα …………………………..………..

 

Αριθ. Ταυτ…………………………..

 

Επάγγελμα…………………………

 

Γραμμ. Γνώσεις……………………

 

Διεύθυνση κατοικίας………………

 

……………………………………

 

Τηλ…………………………………

 

e-mail……………………………

 

 

Ημερομηνία   …. / …. / 201…

 

Ονοματεπώνυμο

 

1.

2.

 

3.
Προς την Πολιτική Ενοριακή Οργάνωση ΕΛ.ΛΑ.Σ

 

Ι. Ναού……………………………

Δήμου……………………………

Νομού………………………………

Παρακαλώ όπως με κατατάξετε  στην κατηγορία των κληρουμένων μελών της Ενοριακής Οργάνωσης του (όνομα Ι. Ναού)

Δηλώνω ότι :

α) Είμαι ήδη μέλος της Οργάνωσης. A.M………………

β) Καταβάλω την οικονομική μου συνδρομή, ως κληρούμενο μέλος

γ) Δεν είμαι μέλος μυστικής  οργάνωσης

δ) Αναλαμβάνω την υποχρέωση να εκπληρώνω πλήρως τα καθήκοντα που ήθελαν μου ανατεθεί  ως αποτέλεσμα της εκλογής  μου διά κληρώσεως σε διοικητικό όργανο, επιτροπή ή αντιπροσωπεία

ε) Το αίτημα μου υποστηρίζεται από τα υπογράφοντα τρία μέλη.

 

Ο/Η      Αιτ……….

 

Αριθ. Μέλους                 Υπογραφή 
ΑΙΤΗΣΗ  ΑΛΛΑΓΗΣ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 

ΜΕΛΟΥΣ  ΣΕ  ΨΗΦΙΖΟΜΕΝΟ

 

Επώνυμο …………………………

 

Όνομα ……………………………

 

Πατρώνυμο…………………………

 

Υπηκοότητα ………………………

 

Αριθ. Ταυτ………………………

 

Επάγγελμα………………………

 

Γραμμ. Γνώσεις……………………

 

Διεύθυνση κατοικίας……………

 

……………………………………

 

Τηλ………………………………

 

e-mail………………………………

Ημερομηνία   …. / …. / 201…

 

Ονοματεπώνυμο

1.

2.

3.

4.

 

5.
Προς την Πολιτική Ενοριακή Οργάνωση ΕΛ.ΛΑ.Σ

 

Ι. Ναού………………………………

Δήμου………………………………

Νομού………………………………

Παρακαλώ όπως με κατατάξετε  στην κατηγορία των ψηφιζομένων μελών της Ενοριακής Οργάνωσης του (όνομα Ι. Ναού)

Δηλώνω ότι :

α) Είμαι ήδη μέλος της Οργάνωσης. A.M……………..

β) Καταβάλω την οικονομική μου συνδρομή ως ψηφιζόμενο μέλος

γ) Δεν είμαι μέλος μυστικής  οργάνωσης

δ) Αναλαμβάνω την υποχρέωση να εκπληρώνω πλήρως τα καθήκοντα που ήθελαν μου ανατεθεί  ως αποτέλεσμα της εκλογής μου δια ψηφοφορίας σε διοικητικό όργανο, επιτροπή, ή αντιπροσωπεία.

ε) Το αίτημα μου υποστηρίζεται από τα υπογράφοντα τρία μέλη.

 

Ο/Η      Αιτ……….

 

Αριθ. Μέλους                 Υπογραφή