Τα ονόματα των εταιρειών είναι ελληνικά: Αρμονία η μια, Κόσμος η άλλη. Η στρατηγική ιδέα και η εκτέλεση, όμως, είναι τουρκική και κατευθύνεται από την Τουρκία και φαίνεται να έχει πάρει στοιχεία, αν όχι όλη την ιδέα, από ανάλογα προγράμματα της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.Αναφερόμαστε στο εκτενέστατο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ – έρευνα της εφημερίδας «Νew Υork Τimes», της χθεσινής της έκδοσης, στο οποίο αποκαλύπτει ότι η Τουρκία ίδρυσε 33 σχολεία τσάρτερ στο Τέξας, που χρηματοδοτούνται από τον Αμερικανό φορολογούμενο με το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων ετησίως. Μάλιστα.Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το ίδρυμα «Κόσμος» ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια από ομάδα καθηγητών και επιχειρηματιών στην Τουρκία.
Ολες οι εργασίες στα σχολεία, από την κατασκευή τους μέχρι και το φαγητό που σερβίρουν στα παιδιά, είναι στα χέρια Τούρκων μεταναστών στις ΗΠΑ.Πίσω από αυτή τη στρατηγική κίνηση βρίσκεται ο Τούρκος ιεροκήρυκας Φεθουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gulen) τον οποίο η «ΝΥΤ» χαρακτηρίζει ως «χαρισματικό και εκπρόσωπο του μετριοπαθούς ισλαμισμού».Αυτός είναι και το σημείο αναφοράς όλου του σχεδίου και ασφαλώς με το να είναι σε θέση να μοιράζει χρήματα αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την επιρροή του.Σημειώστε ότι ο κύριος αυτός ζει σε περιοχή της Πενσιλβάνιας, αλλά επηρεάζει σημαντικά και την ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν λόγω της μεγάλης απήχησής του στους οπαδούς του κόμματός του.Ταπεινή μας γνώμη είναι ότι πρόκειται για ένα σατανικής εμπνεύσεως σχέδιο, μιας ατομικής βόμβας αμέτρητων μεγατόνων στα θεμέλια των ΗΠΑ και του Ελληνισμού.
Των ΗΠΑ, γιατί θα προωθήσει ενεργά το είδος του ισλαμισμού που προσηλυτίζει, του επεκτατικού είδους του ισλαμισμού, με κάθε θυσία.Και στα θεμέλια του Ελληνισμού γιατί η επιρροή του Γκιουλέν θα υπερβεί κατά πολύ την επιρροή που ασκεί ο Ελληνισμός στην αμερικανική κοινωνία, με καταλυτικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.Μην ανησυχείτε, δεν βλέπουμε παντού εχθρούς και σενάρια καταστροφικά για το Εθνος μας. Αλλά να τι εννοούμε:H Τουρκία θα χτίσει μέσα από αυτά τα σχολεία, όσο κι αν απαγορεύεται από το καταστατικό τους, γερά θεμέλια μακροχρόνιας επιρροής στην αμερικανική κοινωνία και μάλιστα την πιο «αμερικανική» κοινωνία του Νότου.Σε μερικά χρόνια, η πολιτική επιρροή που θα ασκεί η Τουρκία στο Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο θα είναι ασύλληπτα πιο μεγάλη από τη δική μας γιατί αφενός θα είναι μαζικότερη και αφετέρου θα προέρχεται από Αμερικανούς και όχι εθνικές ομάδες όπως οι δικές μας.
Κι από πάνω, η Τουρκία θα τους εφοδιάζει με άφθονο χρήμα που θα αυξάνει ακόμα περισσότερο την επιρροή τους.Κάτι ανάλογο έχουν κάνει οι Εβραίοι με τους χριστιανούς του Νότου. Οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις, ερμηνεύοντας την Παλαιά Διαθήκη κατά γράμμα, είναι πιο ανένδοτοι σε όποια γεωγραφικής φύσεως υπαναχώρηση των Εβραίων από ό,τι είναι οι ίδιοι.Ομως, η κίνηση αυτή των Τούρκων πρέπει να προβληματίζει και τους Αμερικανοεβραίους γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα χρειάζονται τη δύναμη του δικού της λόμπι για να υποστηρίζουν τα θέματά τους.Απίστευτο, αν όχι εφιαλτικό.