Του Δημοσθένη Μαρίνου, ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Σε σημαντικό πόλο ισορροπίας στο εσωτερικό του συστήματος εξουσίας της Κυβέρνησης, φαίνεται να εξελίσσεται ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος μετράει μόνο μερικές μέρες παρουσίας στο briefing, και έχει ήδη προκαλέσει θόρυβο γύρω από το όνομά του. Δεν είναι προφανώς τυχαίο το γεγονός ότι έχει εμφανιστεί στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ άξιο αναφοράς είναι το σημερινό σημείωμα του «Μικροπολιτικού» στα «Νέα», που τον παρομοιάζει με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

 

Υπογραμμίζοντας ότι στο ξεκίνημα της θητείας του δίπλα στον Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ισχυρός Υπουργός Επικρατείας, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είχε συμμετοχή στην πολιτική διαχείριση της καθημερινότητας, με προσωπικές παρεμβάσεις, προωθητικού χαρακτήρα προς τους υπουργούς.

Σύμφωνα μάλιστα με τα «Νέα», ο Ηλίας Μόσιαλος κινείται και στην κατεύθυνση της συνεπικουρίας των υπουργών, τους οποίους παρακινεί να βγαίνουν στα ΜΜΕ, προκειμένου να προβάλλουν τις θέσεις της Κυβέρνησης. Τους παρουσιάζει μάλιστα κάποιες κοινές γενικές αρχές επικοινωνίας, ώστε το μήνυμα που εκπέμπουν να είναι ομοιογενές, εκτιμώντας ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα συνολικά για την Κυβέρνηση.