Τις τελευταίες ημέρες  στην τοπική κοινωνία της Ελληνικής κοινότητας του Σικάγου επικρατεί έντονη ανησυχία λόγω των “καταγγελιών” εναντίον της  Ομοσπονδίας ΕλληνοΑμερικανικών Οργανώσεων του Ιλινόις ΕΝΩΣΙΣ που έγιναν  από τον γραμματέα κ. Γιάννη Αγγελόπουλο και την ταμία κ. Αγγελική Βέρου οι οποίοι ήδη διεγράφησαν από την οργάνωση. Χτες 5 Ιουλίου(11) το Δ.Σ. συνεδρίασε από το νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωϊνες ώρες και εξέδωσε για το θέμα σχετική ανακοίνωση την οποία δημοσιοποιεί πρώτο το πρακτορείο μας. 

   

 

Προς τα Μέλη της Ομοσπονδίας και την Ομογένεια,

 Αγαπητά Μέλη και Ομογενείς,

 Με μεγάλη μας λύπη παρατηρούμε κατά τις τελευταίες ημέρες τη συστηματική αποστολή δυσφημιστικών προς την «Ένωση» μηνυμάτων και επιστολών, σε μέλη και μη και φορείς της Ομογένειας, για παράτυπη μεταφορά χρημάτων και παραποίηση υπογραφών.Οι πληροφορίες αυτές είναι ανακριβείς και αναξιόπιστες. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με το ήθος που πρέπει να χαρακτηρίζει τα μέλη της «Ένωσης», βλάπτουν τα συμφέροντα της Ομογένειας και αντιβαίνουν προς τις βασικές αξίες που διέπουν κάθε ευνομούμενη κοινωνία. Σας πληροφορούμε ότι την υπόθεση έχει αναλάβει ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας και σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τα τεκτενόμενα με κάθε λεπτομέρεια.Μοναδική μας επιδίωξη είναι να αποκατασταθεί η αλήθεια και η υπόληψη της Ομοσπονδίας, να αποκαλυφθούν οι αυτουργοί, για τις αυθαίρετες και κακόβουλες πράξεις τους.Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για να ενημερωθείτε για όλα τα διοικητικά θέματα και θα δοθεί οικονομική αναφορά, όταν ολοκληρωθούν οι νομικές ενέργειες εκ μέρους του δικηγόρου. Επίσης σας γνωρίζουμε ότι έχουν αφαιρεθεί από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, χωρίς την άδεια του Δ.Σ. τα βιβλία επιταγών και όλα τα λογιστικά και οικονομικά αρχεία, και εξακολουθούν να κατακρατούνται αυθαίρετα και αντικανονικά.

Όσον αφορά την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας, σας πληροφορούμε ότι η ανάρτηση της επιστολής,  δεν έγινε από την Ομοσπονδία και ούτε μπορεί η (Ομοσπονδία) να παρέμβει, προς το παρόν, επειδή η π. ταμίας κρατά τους κωδικούς, αντίθετα με τις αποφάσεις και τις επανειλημμένες συστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη θέση του περιεχομένου της ιστοσελίδας έχει αυθαίρετα αναρτηθεί ένα ανυπόστατο γράμμα.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει την Ομογένεια για την πορεία των υποθέσεων που έχει αναλάβει ο δικηγόρος μέχρι την τελική της δικαίωση και σας πληροφορεί ότι όλες οι ενέργειες που έγιναν ήταν νόμιμες και με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΙΛΛΙΝΟΙΣ «Η ΕΝΩΣΗ»

 

 Για το θέμα ήδη το GreekAmericanNewsAgency διαθέτει σειρά στοιχείων αποδείξεων και εγγράφων που φωτίζουν αρκετά αυτή την θολή και σκοτεινή υπόθεση και δείχνουν ξεκάθαρα πολλά… Τα στοιχεία αφού διασταυρωθούν θα δωθούν στην δημοσιότητα εντός των προσεχών 24ωρων ή και εντός των προσεχών ωρών. Από το ρεπορτάζ πάντως που έχουμε στην διάθεση μας, τα γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας  δείχνουν  πως τα γεγονότα μάλλον δεν είναι έτσι όπως καταγγέλθηκαν από την κ. Αγγελική Βέρου… Αυτό  τουλάχιστον  προκύπτει μέσα από τα έγγραφα και τα ντοκουμέντα που έχουμε στα χέρια μας.  Η υπόθεση  έχει πολύ και έντονο παρασκήνιο καθώς και πολλές διαφορετικές πτυχές η δημοσιοποιήση των οποίων δίνει άλλη τροπή στην  υπόθεση και αποκαλύπτει τα κίνητρα των εμπνευστών αυτής της  σκοτεινής ιστορίας….