Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Πολλά ελέχθησαν και ακουστήκαν τον τελευταίο καιρό για την Παράνομη Επιτροπή στα κατεχόμενα. Να προσφύγουμε σε αυτήν ή όχι; κλπ κλπ.

΄Όλα όσα συγχυσμένα λέγονται  και ακούγονται έχουν ένα σκοπό:

Να παρασύρουν τους πρόσφυγες να προσφύγουν στην Παράνομη Επιτροπή, με μοναδικό στόχο την αποξένωση τους από την περιουσία τους, διότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να κάμουν Κράτος οι Τούρκοι στα κατεχόμενα.

Κόντρα σε αυτήν την προσπάθεια, όλοι οι πρόσφυγες και άλλοι ιδιοκτήτες περιουσιών στα κατεχόμενα πρέπει ευλαβικά να παραμείνουμε μακριά από την παράνομη Επιτροπή για τους ακόλουθους λόγους:

 

  • Διότι μόνο έτσι θα αποτρέψουμε τη δημιουργία Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα. Είμαστε το κλειδί της επιτυχίας ή όχι της Τουρκικής εισβολής. Όσο δεν εγκαταλείπουμε τις περιουσίες μας ο Αττίλας είναι μετέωρος.
  • Είναι ψέμα ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ θέτει διορία μέχρι τις 21/12/2011 και μετά χάνεται η περιουσία μας. Χρονικό όριο ισχύος της παράνομης Επιτροπής είναι η παράνομη νομοθεσία στα κατεχόμενα που θέτει. Μακάρι μετά τις 21.12.2011 να μην δοθεί παράταση στη λειτουργία της. Σε τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρχει το εσωτερικό ένδικο μέσο που καθόρισε η απόφαση στην υπόθεση Δημόπουλλος και ο καθένας θα δικαιούται αυτόματα να προσφεύγει απευθείας στο ΕΔΑΔ. Να είστε όμως βέβαιοι ότι η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει τη χρυσή κότα της Επιτροπής και θα δώσει παράταση. Η απάντηση θα είναι εμείς να αγνοήσουμε την παράνομη Επιτροπή και να σταματήσουν οι προσφυγές σε αυτήν.
  • Το ατομικό δικαίωμα προσφυγής σε δικαστήριο για παραβιάσεις του δικαιώματος ιδιοκτησίας δεν περιορίζεται χρονικά.
  • Το Δικαίωμα  ιδιοκτησίας της περιουσία μας δεν χάνεται πράγμα που το επιβεβαιώνει ακόμη και η κακή απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλλος.
  • Το Δικαίωμα στην περιουσία χάνεται μόνο όταν ένας προσφύγει στην Παράνομη Επιτροπή και του «φάνε» την περιουσία οι Τούρκοι για 30 αργύρια.
  • Οι περιουσίες που ξεπουλιούνται με αποζημίωση από την παράνομη Επιτροπή γίνονται ιδιοκτησία της Τουρκίας. Εκχωρείται κυρίαρχο Κυπριακό έδαφος στην Τουρκία.
  • Με τέτοιες πράξεις η Τουρκία μετατρέπεται από κατακτητής , σε ιδιοκτήτη της κατεχόμενης γης μας.

Αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για την Κύπρο και το Λαό της και ένας  που ανοίγει τέτοιους ορίζοντες στο μέλλον των  παιδιών  και των  εγγονιών  του πρέπει να το ξανασκεφτεί.

  • Τυχόν οικονομικά προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπισθούν διαφορετικά και πρέπει όλοι μαζί να επιδιώξουμε λύσεις στα προβλήματα.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΥΠΠΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

Με αφορμή τα όσα λέγονται και ιδιαίτερα με όσα  συμβαίνουν από την ημέρα της απόφασης του ΕΔΑΔ στην υπόθεση «ΔΗΜΟΠΟΥΛΛΟΣ», το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια επαναλαμβάνει και προειδοποιεί: 

  • Η απόφαση του ΕΔΑΔ να υιοθετήσει την παράνομη Επιτροπή στα κατεχόμενα ως εσωτερικό ένδικο μέσο για να προσφέρει «θεραπεία» για το  σφετερισμό των περιουσιών μας, πάσχει Νομικά διότι, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δεν προνοούν πουθενά το θύμα να  παραπέμπεται στο θύτη του, τάχα για  να δικαιωθεί.  Ο θύτης με βάση τον Διεθνή Νόμο είναι υπόχρεος απλά να αποκαταστήσει το Δίκαιο που παραβίασε και στην προκειμένη περίπτωση η Τουρκία οφείλει να φύγει από την Κύπρο και όχι να δώσει άλλες θεραπείες.
  • Το ΕΔΑΔ φάσκει και αντιφάσκει με άλλες αποφάσεις του με τις οποίες η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για τις παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και καλείται να επανορθώσει.
  • Με κομπαστικές δηλώσεις οι Τούρκοι επίσημοι, θεωρούν ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση «Δημόπουλλος» αποτελεί θρίαμβο της Τουρκικής Διπλωματίας, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι η απόφαση είναι πολιτική και όχι Νομική.
  • Αποτελεί ασύστολο ψεύδος ότι μετά την ημερομηνία 21.12.2011, χάνεται το δικαίωμα προσφυγής σε δικαστήριο ενάντια στην Τουρκία για οποιαδήποτε θεραπεία της παραβίασης του Ανθρώπινου μας Δικαιώματος της ιδιοκτησίας. Η απόφαση δεν προνοεί κάτι τέτοιο. Η λειτουργία της παράνομης Επιτροπής είναι που έχει ημερομηνία λήξης με βάση τον παράνομο νόμο με τον οποίο έχει συσταθεί στα κατεχόμενα. Μακάρι να περάσει η 21.12.2011 και το παράνομο Καθεστώς να μην της δώσει παράταση λειτουργίας. Τότε θα πάψει να υπάρχει εσωτερικό ένδικο μέσο, θα πάψει να ισχύει η απόφαση του ΕΔΑΔ και θα υποχρεωθεί να εξετάσει απευθείας τις προσφυγές μας. Γιαυτό, η εκτίμησή μας είναι ότι το παράνομο Καθεστώς θα δώσει παράταση για να μην χάσει τη «χρυσή κότα»που του εξασφάλισε το ΕΔΑΔ.
  • Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία δεν απεμπολείται με κανένα τρόπο πράγμα που το ξεκαθαρίζει ρητά και η απόφαση του ΕΔΑΔ. Και σίγουρα δεν χάνεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας των κατεχομένων περιουσιών μας είτε συνεχίζει να λειτουργεί η παράνομη Επιτροπή είτε όχι.Η ιδιοκτησία χάνεται μόνο όταν ο ιδιοκτήτης την αποποιηθεί προσωπικά.
  • Τόσο η  απόφαση «ΔΗΜΟΠΟΥΛΛΟΣ», όσο και η παθητική στάση  της Κυβέρνησης που επιτρέπει με προσχήματα να εξελίσσεται η ανήθικη εξώθηση προσφύγων και μη, ιδιοκτητών γης στα κατεχόμενα, να προσφεύγουν στην Παράνομη Επιτροπή και να εκποιούν τις περιουσίες τους, διότι τάχα είναι ατομικό Δικαίωμα του καθενός, είναι μέρος της συντονισμένης προσπάθειας νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν και οι διάφορες αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις ‘ειδικών’, ‘ νομικών’ και ‘πολιτικών αναλυτών’. Για να μπορεί να υπάρξει λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας θα πρέπει να ξεπουληθούν οι περιουσίες μας στα κατεχόμενα. Χρειάζεται γη πάνω στην οποία να δημιουργηθεί το Τουρκικό Κράτος και η γη δεν αρκεί να είναι στρατιωτικά κατεχόμενη. Γιαυτό και η Τουρκία με το τέχνασμα της ‘Επιτροπής’ μετατρέπεται από κατακτητής σε Ιδιοκτήτη. Γιαυτό και είναι λάθος οι πρόσφυγες ιδιοκτήτες να προσφεύγουν στην παράνομη Επιτροπή διότι συμβάλλουν έμπρακτα στη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και τη δημιουργία του Τουρκικού Κράτους. Μπορεί ένας πρόσφυγας που προσφεύγει στην παράνομη Επιτροπή να νομίζει ότι λύει προβλήματά του με τα τριάντα αργύρια που του δίδουν οι Τούρκοι και παραμερίζει την Πατρίδα που ξεπουλιέται , αλλά πρέπει να αναλογισθεί τη συμβολή του στην κληρονομιά Τουρκικού Κράτους στην Κύπρο που θα αφήσει στα παιδιά και τα εγγόνια του. Εμείς , η γενιά του 1960 ας θυμηθούμε τι περάσαμε με την κληρονομιά της Ζυρίχης που έδιδε τα ελάχιστα στους Τούρκους και ας αναλογισθούμε τι θα περιμένει τα παιδιά και τα εγγόνια μας όταν τους κληρονομήσουμε Τουρκικό Συνεταιρικό Κράτος πάνω στην Κύπρο και  με λόγο πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο μέσα από λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με Πολιτική Ισότητα μειονότητας με την πλειοψηφία, με εκ περιτροπής προεδρία , με σταθμισμένη ψήφο και τους Τούρκους έποικους προζύμι για την ανατροπή των πληθυσμιακών αναλογιών σε βάρος μας.
  • Πρέπει να πάρουμε πλέον στα σοβαρά την κατάσταση και να αφήσουμε τα πρόσκαιρα και επιφανειακά προσωπικά οφέλη. Τυχόν προβλήματα που έχουμε πρέπει να διεκδικηθούν από όλους μας δυναμικά από το Κράτος, το οποίο επιτέλους πρέπει να απαιτήσουμε να αναλάβει τις ευθύνες του και να κατανέμει ισότιμα τα βάρη της εισβολής και κατοχής.’

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΑ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

  • ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. Δεν αναφέρει κατι τέτοιο η απόφαση του ΕΔΑΔ στη «Δημόπουλλος»
  • Αντίθετα ακόμη και η ΚΑΚΗ αυτή απόφαση του ΕΔΑΔ, η οποία  προτρέπει  προσφυγή στην παράνομη «Επιτροπή» τονίζει ρητά ότι η ιδιοκτησία μας στην κατεχόμενη περιουσία είναι δεδομένη.
  • Η περιουσία χάνεται μόνο, όταν    κάποιος προσφύγει στην «Επιτροπή», διότι εκεί του την «κλέβουν» με 30 αργύρια αποζημίωση .
  • Με την απόφαση στη «ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ»  στόχος είναι οι πρόσφυγες να παρασυρθούν και να προσφύγουν στην παράνομη «Επιτροπή»
  • Προσφυγή στην «Επιτροπή» συνιστά εξευτελισμό χειρότερο από τον εξευτελισμό  του ξεσπιτωμού το 1974.
  • Επιδίωξη της Τουρκίας μέσο της παράνομης «Επιτροπής» είναι να εξαγοράσει με ψίχουλα τις περιουσίες μας.
  • Κάθε τετραγωνικό μέτρο γής μας που εξαγοράζει η «επιτροπή», γίνεται  ιδιοκτησία της Τουρκίας  και με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία από κατακτητής γίνεται ιδιοκτήτης των κατεχομένων εδαφών μας. Κάτι τέτοιο  προοιωνίζει και το μέλλον. Η Τουρκία ως κατακτητής είναι σήμερα επικίνδυνη .  Όμως,  ως  ιδιοκτήτης γης θα διεκδικεί ανετα τη νομιμοποίηση της κατοχής και θα διαθέτει και το εφαλτήριο για να   υφαρπάσει   και την υπόλοιπη Κύπρο.
  • Το βασικό μας ατού είναι οι περιουσίες μας  και γιαυτό μην παρασύρεσθε  προς την παράνομη «Επιτροπή περιουσιών» στα κατεχόμενα.  Αποτελεί τον Δούρειο Ίππο των Δικαίων και Δικαιωμάτων μας.
  • Οι  κατεχόμενες περιουσίες,  μας ανήκουν και θα  ανήκουν σε εμάς και τους κληρονόμους μας και δικαιούμαστε αποζημίωση για  τη μη χρήση και αξιοποίηση τους εξαιτίας της κατοχής. Αργά ή γρήγορα  το δικαίωμα μας σε   αποζημίωση για μη χρήση θα εφαρμοσθεί,  φτάνει να μην  ξεπουλήσουμε  τις περιουσίες μας σήμερα,  αχρείαστα, για πενταροδεκάρες.
  • Αδέλφια κρατηθείτε. Πρέπει να αντέξουμε και να διεκδικούμε.
  • Κρατηθείτε αδέλφια και ο Θεός δεν εγκαταλείπει αυτούς που πιστεύουν και διεκδικούν το Δίκαιο τους.
  • Η διατήρηση των περιουσιών μας αποτελεί την εγγύηση για το μέλλον.
  • Τυχόν οικονομικά προβλήματα να διεκδικήσουμε να αντιμετωπισθούν από το Κράτος.

Η  Κερύνεια  είναι πράγματι σύμβολο αγώνα, αλλά…

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια είδε με μεγάλη ευχαρίστηση την επιστολή του  κ. Ανδρέα Αγγελίδη, με τίτλο: . «Η Κερύνεια  σύμβολο αγώνα –Ανάγκη συσπείρωσης», με την οποία καλεί τις  αρχές της Κερύνειας, της Λαπήθου,  Καραβά και όλης της Επαρχίας Κερύνειας, φέτος να μην περιοριστούν  σε  καθιερωμένες  τελετές απόδοσης σεβασμού στα θύματα της εισβολής και σε επανάληψη λόγων μνήμης.

Να προχωρήσουμε , προτείνει ο κ. Αγγελίδης: συντεταγμένα και καλά οργανωμένα στην εξωκομματική διαμόρφωση ενός μετώπου αγανακτισμένων διεκδικητών του δικαίου και της ηθικής και να αντιπαραταχθούμε μέσα από Διεθνή προβολή , με την αυθαίρετη βουλιμία της Τουρκίας. Να αναδείξουμε ως Ευρωπαίοι πολίτες  ότι δεν χωρούν ρατσιστικές λύσεις τον 21ον αιώνα, αντίθετες με  τις αρχές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Ανδρέα Αγγελίδη διότι αυτή ήταν και η προσπάθεια του Σωματείου μας τα τελευταία 37 χρόνια.  Προσπάθεια η οποία δυστυχώς δεν τελεσφόρησε διότι σκόνταφτε στις Κομματικές δεσμεύσεις των παραγόντων της Κερύνειας. Αυτό κόστισε ήδη στην Επαρχία μας διότι δημιουργήθηκαν  τετελεσμένα τα οποία εφόσον δεν καταγγελθούν έστω και τώρα και να ζητηθεί η απόσυρση τους, θα αποτελούν την ταφόπετρα της επιστροφής μας.

Είναι με λύπη που παρατηρήσαμε σε ανακοίνωση απάντηση του Δήμου Κερύνειας, ότι αυτή η ουσία της επιστολής του κ. Αγγελίδη παραγνωρίζεται.

Επανέρχεται ο Δήμος με γενικές δηλώσεις «περί πλήρους ενότητας για σωστή συσπείρωση για επίτευξη των  στόχων με λάβαρο την Κερύνεια σαν σύμβολο του αγώνα μας». Έχουμε τη γνώμη ότι αυτές οι δηλώσεις δεν σημαίνουν τίποτε. Απλά βολεύουν τους Κομματάρχες να συνεχίζουν την πορεία που όρισαν οι Τούρκοι και οι Βρετανοί μέσα από την οποία ολόκληρη η Επαρχία Κερύνειας  θα Τουρκοποιηθεί πλήρως και εμείς θα μείνουμε για πάντα πρόσφυγες. Αυτό επιτάσσει η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Πρέπει επιτέλους να είναι σε όλους  ξεκάθαρο πλέον ότι δεν αρκεί απλά να λέμε   ότι θέλουμε και απαιτούμε επιστροφή στην πόλη και Επαρχία μας. Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που επιδιώκεται είναι εμπόδιο σε αυτό το αίτημα μας. Γιαυτό πρέπει να απαιτούμε αυτό το εμπόδιο να παραμερισθεί από το δρόμο που οδηγεί στην Κερύνεια. Να γίνει  ξεκάθαρο προς τα Κόμματα μας ότι πρέπει να τερματιστεί η συζήτηση  για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και να επιδιωχθεί η απελευθέρωση του τόπου, που  θα επιτρέψει την αποκατάσταση της Κυριαρχίας  και εξουσίας της Κυπριακής Κυβέρνησης  πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.

Τούτου γενομένου θα μπορέσουμε και όλοι οι πρόσφυγες , ΄Ελληνες και Τούρκοι να επιστρέψουμε ο καθένας  στο χωριό του, στο σπίτι του και την περιουσία του.

Κάθε άλλη ενέργεια σημαίνει ότι η Κερύνεια είναι σύμβολο αγώνα μόνο θεωρητικά, πράγμα που θα επιτρέψει στους εχθρούς μας να ολοκληρώσουν το έργο τους σε βάρος μας.