Σήμερα ειδικά δεν θα ήθελα να πω τίποτα περισσότερο. Η ημέρα και αυτή η νύχτα ανήκει στο φίλο Σωκράτη Γκιόλια… Υπάρχουν και άλλες ημέρες μπροστά να πούμε διάφορα και να αποκαλύψουμε ακόμα περισσότερα.   Όμως σήμερα ας αφήσουμε καλύτερα να μιλήσουν τα τραγικά γεγονότα εκείνων των ημερών. Ένας χρόνος πέρασε από τότε και επίσημα ακόμα καμία ανακοίνωση…και όμως οι άνθρωποι της αντιτρομοκρατικής αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στις έρευνες σήμερα πλέον γνωρίζουν πολλά για την υπόθεση. Δεν τα ανακοινώνουν όμως… Γιατί; Ίσως γιατί ο εγκέφαλος ιθύνων νούς και εντολέας για το συμβόλαιο θανάτου είναι άνθρωπος τους… Ένα θα πω μόνο και τούτο ας το έχουν καλά στο μυαλό τους όσοι σκέπτονται να τρενάρουν για πολύ ακόμα την υπόθεση… Ο Σωκράτης μια από τις υποθέσεις που είχε στο αρχείο του είναι το κύκλωμα με τα στημένα στοιχήματα… Αυτό αρκεί για να πάρουν το μήνυμα όσοι ξέρουν  αλλά δεν θέλουν να μιλήσουν; Η μήπως να προχωρήσουμε σε αποκαλύψεις; Αποκαλύψεις που θα φέρουν ανατροπές και εκτροπές; καλύτερα όχι… Όχι τώρα… και όχι γιατί λάβαμε εκείνο το περίεργο email που υπογράφει “ο μικρός οδυσσέας”… αλλά γιατί δεν ήρθε ακόμα η ώρα των αποκαλύψεων… Έχουμε δρόμο ακόμα..Πάντως κρατείστε και σημειώστε ότι επίσημα και επώνυμα έχω δηλώσει ότι αυτός που όπλισε το χέρι των μαφιόζων δολοφόνων είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος! Αυτός στοχοποιούσε συνεχώς τον Σωκράτη…και θα το επαναλάβω για ακόμα μια φορά αυτό που όλοι λέμε στα δημοσιογραφικά στέκια απλά το λέω δημόσια και χωρίς φόβο για τις συνέπειες… Και ακόμα δεν έχω κληθεί από κανέναν να απολογηθώ να λογοδοτήσω ή να καταθέσω στοιχεία… Μήπως αυτό κάτι λέει… Δεν θα πω τίποτα περισσότερο… Κοιτάξτε καλά  αυτό το μικρό αφιέρωμα και θα καταλάβετε πολλά… Πάρα πολλά…Να θυμάστε ότι σύντομα θα θρηνήσουμε και άλλο θύμα… Δυστυχώς… Μέχρι τότε όμως ελπίζω να έχουν αποκαλυφθεί πολλά ή τουλάχιστον όσα χρειάζονται για να αποδοθούν ευθύνες. Θα δείξει…

και για το κλείσιμο σας παραθέτω  την επιστολή της καλής φίλης Σεμίνα Διγενή προς τον νυν υπουργό προστασίας του πολίτη(δημόσιας τάξης δηλαδή)  που και εκείνη όπως και εγώ όπως και αρεκτοί  άλλοι γνωρίζουν ποιος έδωσε την εντολή να δολοφονήσουν τον Σωκράτη Γκιόλια

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Αγαπητέ Χρήστο….

θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον όροφο κάτω από μάς.
Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ”φορτώνεται” με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις. Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ αυτά που συνέβαιναν γύρω απ αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν..
Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με το Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαικά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ”περιποιηθεί” τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, τη Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα..

Θυμάσαι;

Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.
Είπα ”δυνάμεις καταστολής” και το βίντεο ροής που λέγαμε πιο πριν, σε δείχνει -τριάντα τόσα χρόνια μετά- να δίνεις εντολή να ρίξουν ληγμένα δακρυγόνα σε διαδηλωτές. Σε δείχνει να θέτεις -μέσω των ΜΑΤ- σε ισχύ το σχέδιο ”Βίαιης καταστολής και διάλυσης συγκεντρώσεων” και τη χρησιμοποίηση 2.860 δακρυγόνων ..
(Χρήστο, όταν πηγαίναμε μαζί παλιά σε διαδηλώσεις, αυτοί οι φασίστες όπως τους έλεγες, δεν μας έριχναν ποτέ πάνω από 500… Άσε που τα περισσότερα τα έτρωγε ο Καραμπελιάς!) Πολύ αίμα παλιέ μου φίλε, πολλά ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα πλευρά και πολύ προκλητικές οι δηλώσεις σου μετά. Αν αυτό συνέβαινε τότε, που φορούσες το αμπέχωνο, τα γένια σου ήταν μαύρα και σου είχε ο Λαλιώτης υπόκρουση τα Κάρμινα Μπουράνα, φαντάζεσαι πώς θα αποκαλούσες τον αρμόδιο υπουργό;

Εσύ λοιπόν, Υπουργέ μου όχι μόνο αιματοκύλισες τις Τετάρτες του Συντάγματος, αλλά σε πληρώσαμε και ακριβά για να μας δείρεις. Πάνω από 1.100.000 ευρώ ΜΑΣ κοστίζει, για να φροντίσεις ΕΣΥ να κυλήσει το αίμα των διαδηλωτών.
Όμως παρασύρθηκα, άλλο είναι το θέμα μου σήμερα,για άλλο αίμα θέλω να σου μιλήσω. Για το αίμα του Γκιόλια. Ξέρω ότι ξέρεις. Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι ξέρεις. Ξέρεις και το ποιός έδωσε την εντολή και ποιοί ήταν οι εκτελεστές του. Και ο προκάτοχός σου ήξερε.
Άκου Χρήστο, δεν σκοπεύω μ αυτό το κομμάτι να υπερασπιστώ τον Γκιόλια, παραμονή του ετήσιου μνημοσύνου του. Θέλω όμως να ξέρω, θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ποιός τον ήθελε νεκρό και γιατί; Ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, ποιός διάολος ήταν; Για ποιό λόγο του έκλεισαν το στόμα; Γιατί ένα χρόνο τώρα δεν μιλάει κανείς; Ποιός απαιτεί αυτήν την ομερτά; Οι έρευνες και του Χρυσοχοίδη και οι δικές σου (άν έγιναν ποτέ..)πού οδήγησαν; Πόσα τηλέφωνα έπεσαν κι από πού, για να κλείσει το θέμα πριν καν ανοίξει;Χρήστο , πρέπει να ξέρεις ότι λέγονται πολλά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των περίφημων ”ερευνών”. Όσοι σε υπερασπίζονται λένε πως έιναι πολύ θολό το τοπίο για να μπορέσεις να βρεις άκρη και παραείναι τοξικό το θέμα για να ”ανοίξει”. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι εκτελείς υπάκουα, εντολές σιωπής (όχι απαραίτητα από πολιτικά κέντρα)..Νάτο πάλιι το βίντεο ροής .. Σε δείχνει να κρατάς σε πορεία, τη ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου κι εμένα να σε φωτογραφίζω.Στο όνομα αυτής της σκηνής, μπορείς να πεις την αλήθεια; Γιατί σου είπα, ξέρω ότι ξέρεις. Σκότωσε το Σωκράτη, αυτός που νομίζω;Υ.Γ . αν ποτέ μου πεις την αλήθεια, θα λυπηθώ μόνο για ένα πράγμα, που δεν θα την ακούσει από το στόμα σου ο συνάδελφος μου, που τα παλληκάρια σου φρόντισαν με μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, να χάσει την ακοή του.Το τελευταίο πράγμα που άκουσε, ήταν εκείνο το δικό μας σύνθημα ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.. Δεν το θυμάσαι όμως, ε;
ΣEMINA

 

Συνεχίζεται,,,