Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η σχέση των Ελλήνων πολιτικών με τον ρεαλισμό, την πραγματικότητα και την ειλικρίνεια, δεν υπήρξε ποτέ… εφ’ όρου ζωής συμβίωση. Θα περίμενε ωστόσο κανείς ότι στη σημερινή εποχή, όπου τα ταξί… θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ και το καταστροφικό του πέρασμα από τη χώρα, και η Ελλάδα κοντεύει να χρεοκοπήσει, αν όχι οικονομικά, τουλάχιστον σε επίπεδο προτεραιοτήτων και ηθικής, το πολιτικό δυναμικό της χώρας θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων.

Άδικα περιμένουμε… Ακούγοντας κανείς τον Γιώργο Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί παρά να… βγει από τα ρούχα του. «Αν τους είχαμε ακούσει, η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει», είπε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Σημασία δεν έχει τι έλεγε η Νέα Δημοκρατία από την… άκακη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που δεν παίρνει αποφάσεις, ούτε δεσμεύει το μέλλον της χώρας με υπογραφές υποτέλειας.

Σημασία έχει τι λέει η Κυβέρνηση. Τι έλεγε ο Πρωθυπουργός. Που πριν από τις εκλογές του 2009, και για να δώσει τη χαριστική βολή στον Καραμανλή, δεν άφησε μπαλκόνι, τηλεόραση, ΜΜΕ και πλατεία, από όπου να μην βροντοφωνάζει με βεβαιότητα… «Λεφτά υπάρχουν».

Δυστυχώς για την Ελλάδα, οι Έλληνες τον άκουσαν. Και ακόμη ψάχνουν να βρουν τα λεφτά. Ας ελπίσουμε ότι σε λίγο δεν θα ψάχνουμε… την Ελλάδα.

πηγή