Του Λάμπρου Καραγεώργου, Ναυτεμπορική

 Αν δεν αντιμετωπισθούν γραφειοκρατικά εμπόδια, δεν εφαρμοσθούν διαφανείς διαδικασίες και δεν εξαλειφτούν τα φαινόμενα δωροδοκίας, είναι πολύ δύσκολο να πεισθούν οι εφοπλιστές του Λονδίνου να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Nαυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee), Χαράλαμπος Φαφαλιός, στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στη συνάντηση, την οποία αποκαλύπτει το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του Committee, ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Φαφαλιός ήταν και οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών από το εξωτερικό.

Ο κ. Φαφαλιός έκανε ξεκάθαρο στον υπουργό, αναφέρει το Committee, ότι μέχρι η νομοθεσία να μειώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, και να γίνουν διαφανείς και γρήγορες και να εξαλειφθούν τα φαινόμενά της, «θα ήταν πολύ δύσκολο να πείσει τους επενδυτές να κάνουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Η διοίκηση στον κλάδο

Τη συνάντηση των δύο ανδρών απασχόλησε και η κατάσταση στο διοικητικό φορέα της ελληνικής ναυτιλίας. Ο πρόεδρος του Committee επανέλαβε τις ανησυχίες της ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου, για τη συνεχιζόμενη «διάσπαση» ναυτιλίας και λιμενικού και τις συνεχείς αλλαγές στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας.

Ο πρόεδρος του Committee τόνισε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι το σημερινό καθεστώς της διοίκησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας δεν λειτουργεί σωστά.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι ένα δοκιμασμένο διοικητικό σύστημα, όπως αυτό που υπήρχε κάτω από το προηγούμενο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μαζί με το Λιμενικό Σώμα είναι ουσιαστικής σημασίας για την ευημερία της ναυτιλιακής βιομηχανίας και σημαντική προϋπόθεση να αποφευχθεί η μαζική μετανάστευση πλοίων από το ελληνικό νηολόγιο. Ο υπουργός φέρεται να είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μια λύση, αλλά δεν ήταν σε θέση να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, σημείωσε μόνον ότι θα υπάρξουν ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης και ειδικότερα το πρόβλημα της έλλειψης ειδικευμένων αξιωματικών, γέφυρας και μηχανής. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και υποσχέθηκε την κατάλληλη χρηματοδότηση προκειμένου να αυξηθεί και ο αριθμός των εισακτέων στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Ο υπουργός σημείωσε, επίσης, τη θέση της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας σχετικά με την ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων που έχει διατυπώσει σχετικά με μέτρα βασιζόμενα στην αγορά.

Επαφές και με Χ. Παμπούκη

Το ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται και στη συνάντηση του Committee με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο και εκτιμά ότι ο κ. Παμπούκης ήταν επαρκώς ενημερωμένος για τα ναυτιλιακά θέματα και τις ανησυχίες που έχει η ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο κ. Παμπούκης αναφέρθηκε στα προβλήματα του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας, στη ναυτική εκπαίδευση, στο θέμα των εκπομπών από τα πλοία, των αερίων ρύπων του θερμοκηπίου, των πράσινων αερίων του θερμοκηπίου, στην πειρατεία, κ.λπ., και υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες σε όλα τα μέτωπα.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη συνάντηση, ο κ. Παμπούκης είχε δηλώσει ότι η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας έχει πολύ δυναμικά μέλη τα οποία «περιποιούν τιμή στην Ελλάδα, γιατί αυτοί σηκώνουν την ελληνική σημαία απανταχού στη γη», για να προσθέσει ότι «εκτός από αυτό συζητήσαμε και διάφορες παρατηρήσεις, εκδοχές για βελτιώσεις, και συζητήσαμε τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ο Πειραιάς μπορεί να γίνει ένα κέντρο σύγχρονης ναυτιλίας».

Επιστολή στον πρωθυπουργό

Το δελτίο του Committee αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρός του, κ. Φαφαλιός, απέστειλε πρόσφατα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου επιστολή με την οποία εξέφρασε τις ανησυχίες του κλάδου για την «αποψίλωση» υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από δοκιμασμένα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.