Του Δημοσθένη Μαρίνου,

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, φαίνεται ότι θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέξει τελικά να προσφύγει σε πρόωρες κάλπες, εντός των επόμενων μηνών.

Ο άλλοτε επικεφαλής της ομάδας των «λοχαγών», που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Κώστα Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το 1996, γνωρίζει όσο λίγοι τον κομματικό μηχανισμό του Κινήματος. Έχει δε καταφέρει να απολαμβάνει σήμερα ευρύτερης αποδοχής, σχεδόν από το σύνολο των τάσεων και των ρευμάτων που συναντά κανείς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Η σχέση του Δημήτρη Ρέππα με τον Γιώργο Παπανδρέου εδραιώθηκε σε θύλακες εμπιστοσύνης τα τελευταία χρόνια, και ο Αρκάς πολιτικός διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να επιβιώσει ο σημερινός Πρωθυπουργός από τη μάχη για τη διαδοχή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μετά τις χαμένες εκλογές του 2007, καθώς και να εκτονωθεί, υπέρ του Καστριού η ένταση του προηγούμενου μήνα, που ξεκίνησε υπό τη μορφή αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου, και κατέληξε σε έναν ανασχηματισμό συμβιβασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Ρέππας θα αποτελέσει τον σύνδεσμο του Γιώργου Παπανδρέου τόσο με την Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και με τον κομματικό μηχανισμό, από κοινού με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, που από τη θέση του Γραμματέα του Κινήματος, θα αναλάβει να αφυπνίσει τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, στην τελική ευθεία για τη μάχη με τη ΝΔ.

πηγή