Του Δημοσθένη Μαρίνου

Έναν απρόσμενο σύμμαχο, στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου βρήκε ο Γιάννης Ραγκούσης, στο περιθώριο της επίμονης και σκληρής κριτικής που δέχεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για τη στάση που κράτησε στην κόντρα με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Ο Υπουργός Υγείας επέλεξε χθες να βγει και να τοποθετηθεί δημοσίως, καλύπτοντας τον συνάδελφό του, και δηλώνοντας την αλληλεγγύη του προς τον Υπουργό Υποδομών, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον Γιάννη Ραγκούση.

Η στήριξη Λοβέρδου ήρθε απρόσμενα, καθώς στο παρελθόν οι δυο άνδρες βρέθηκαν «απέναντι», σε εσωκομματικό επίπεδο, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να χαράσσει τη δική του, αυτόνομη γραμμή, ασκώντας κριτική στο Μνημόνιο Ι, και τον Γιάννη Ραγκούση να αναλαμβάνει την υπεράσπιση των πολιτικών επιλογών του Μεγάρου Μαξίμου, ως τότε «αντ’ αυτού» του Γιώργου Παπανδρέου.

Σήμερα ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει απομακρυνθεί από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αυτονομηθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε στην εσωκομματική μάχη ηγεσίας του 2007.

Αμφότεροι διεκδικούν ρόλους στη μετά Παπανδρέου εποχή. Στοχεύοντας ωστόσο στην ίδια δεξαμενή υποστηρικτών. Δυνητικά, θα είναι αντίπαλοι. Μέχρι τότε όμως, επιδιώκουν να συνυπάρξουν…

πηγή