Του Ρωμύλου Κομνηνού

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ειδικά όταν μιλάμε για καλοκαιρινή περίοδο, αποτελεί τον ψυχολογικό πρόλογο ενός τριημέρου χαλάρωσης. Καμία έκπληξη λοιπόν για το γεγονός ότι αυτή τη χρονική συγκυρία επέλεξαν οι ιδιοκτήτες ταξί για να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία, την οποία εξόργισαν και έβαλαν απέναντί τους, ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους.

Μετά από 18 ημέρες υπονόμευσης του ελληνικού τουρισμού και πρωτοφανούς αναστάτωσης των πολιτών που ξεκινούσαν για μερικές στιγμές ξεκούρασης, κάνοντας χρήση της άδειάς τους, οι ιδιοκτήτες ταξί επιστρέφουν στις… κούρσες.

 Μέσα σε αντεγκλήσεις και συγκρούσεις, καθώς ακόμη και σήμερα, που σχεδόν κανείς δεν έβλεπε ουσία ή στόχευση πίσω από τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, υπήρξαν και πάλι ορισμένοι που ήθελαν να μην ανασταλεί η απεργία. Σημεία των καιρών, συμπτώματα μιας κρίσης.

 

Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι σήμερα, χθες, δεν άλλαξε κάτι το ουσιαστικό σε σχέση με… προχθές. Όσο κι αν οι ιδιοκτήτες ταξί προσπάθησαν να επιχειρηματολογήσουν στη βάση της «καθοριστικής» παρέμβασης των Περιφερειαρχών, με τους οποίους συναντήθηκαν, συζήτησαν και… συνεννοήθηκαν.

Το ευχάριστο είναι ότι μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, η Ελλάδα ξαναβρήκε το χρώμα της. Το γαλάζιο της αισιοδοξίας αντικατέστησε το κίτρινο της μελαγχολίας.

πηγή