Από την Κυριακή 7 Αυγούστου, λίγο μετά το μεσημέρι, το κεντρικό Portal του Greek American News Agency έγινε για άλλη μια φορά στόχος συντονισμένης επίθεσης από hackers. Τελικά λίγο μετά τις 2 τ.ω. Νέας Υόρκης, κατάφεραν και “έριξαν” για λίγες ώρες το site. Όταν οι τεχνικοί μας το επανέφεραν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, είχαν αφαιρεθεί (κλαπεί) όλα τα αρχεία, γι’ αυτό και εμφανιζόταν κενό. Από σήμερα το πρωί τα αρχεία επανήλθαν-αυτή τη στιγμή γίνεται έλεγχος ποια αρχεία λείπουν-, ωστόσο παραμένει “κλειδωμένο” και δεν μπορούν να αναρτηθούν θέματα. Οι τεχνικοί μας και η εταιρία υποστήριξης για τον server καταβάλουν προσπάθειες, ώστε σύντομα το site να τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Είναι ενδεχόμενο το site να βρεθεί πάλι εκτός λειτουργίας,  και αυτό γιατί εξακολουθούμε να είμαστε στόχος επίθεσης “αγνώστων”, οι οποίοι έχουν μπλοκάρει βασικές λειτουργίες του site, γι’ αυτό και κατά διαστήματα δεν εμφανίζεται. Οι τεχνικοί μας και φίλοι εθελοντές που μας στηρίζουν έχουν καταφέρει να καταγράψουν τα IP addresses και σε ορισμένες περιπτώσεις και τα Physical addresses, από όπου επιχειρήθηκε και επιχειρείται η φίμωση του πρακτορείου. ‘Οσοι είστε τακτικοί αναγνώστες μας, θα είχατε παρατηρήσει ότι είχαμε προαναγγείλλει μια σειρά από αποκαλύψεις, οι οποίες μεταξύ αυτών αφορούν και κάποια ρεπορτάζ μείζονος εθνικής σημασίας. Μια άλλη έρευνα αφορά στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια. Και τέλος κάποια ρεπορτάζ που αφορούν την πραγματικότητα στο εσωτερικό της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ που έτσι και αλλιώς αποτελεί μόνιμη και κεντρική θεματολογία του πρακτορείου μας.

 

Το Greek American News Agency κατά το παρελθόν από το 2006 μέχρι και σήμερα έχει γίνει πολλές φορές στόχος παρόμοιων επιθέσεων. Έχουν ξανακλαπεί αρχεία, ωστόσο με την δική σας συνεχή υποστήριξη και εμπιστοσύνη, συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά. Αντίστοιχα, στόχος επίθεσης πολλές φορές και σε μόνιμη βάση έχει γίνει το προσωπικό μου e-mail, όπως με έχει ενημερώσει δεκάδες φορές η Yahoo.  

Δηλώνουμε προς κάθε επίδοξο Hacker κατ’ εντολή άλλων ή  ενεργούντα ιδία βουλήσει και για δικά του συμφέροντα ότι όλα τα ρεπορτάζ που έχουν προγραμματιστεί θα αναρτηθούν κανονικά, μόλις το site επανέλθει σε πλήρη λειτουργία, και φυσικά οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα που έχουν περιέλθει στην κατοχή μας θα δημοσιευτούν.

Δηλαδή για όσους γνωρίζετε, αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να αναρτήσουμε θέματα, γιατί το site στην διαχείριση άρθρων είναι κλειδωμένο με κάποιο πρόγραμμα και η συγκεκριμένη ανακοίνωση που διαβάζετε πέρασε επειδή υπάρχει ειδικό πρόγραμμα προστασίας στον editor-in-chief και μόνο απο συγκεκριμένο κομπιούτερ μπορέσαμε να αναρτήσουμε την συγκεκριμένη ανακοίνωση.    

Σας διαβεβαιώνουμε ότι μόλις αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του site, θα μπορούν πάλι όλοι οι συνεργάτες μας να κάνουν αναρτήσεις με τους δικούς τους κωδικούς.      

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας. Θα είμαστε το συντομότερο κοντά σας με νέα θέματα, ρεπορτάζ, άρθρα και έγκυρες αναλύσεις, και φυσικά τις αποκαλύψεις για τις οποίες προφανώς επιχείρησαν να μας φιμώσουν!

Για την ομάδα του Greek American News Agency

Αλέξανδρος Στεφανόπουλος