Του Δρ. Αθ. Κουτσούκου

Η Παναγία «να βάλει το χέρι της»…. να σωθεί η Ελλάδα από την «δήθεν χρεοκοπία» της…
Στην Παναγία της Σκιάθου, υψώθηκε η πρώτη σημαία του αγώνα του 1821.
Η γιορτή της Παναγίας και η ευρωπαϊκή και ελληνική πραγματικότητα…
Η «Παναγία η Αδιάφθορη», θα σώσει την Ελλάδα.
Το αποτέλεσμα της διαφθοράς βαρύνουν όλους τους ‘Ελληνες .

Η Ευρώπη είτε θα ενωθεί πραγματικά, είτε θα διαλυθεί. Δεν υπάρχει καμία «οικονομική κρίση» και όλα είναι ένα μοντέρνο τέχνασμα υποταγής κρατών και αρπαγής της περιουσίας των πολιτών με νομιμοφανείς διαδικασίες! Ο σκοπός τους «όλοι σκλάνοι στος νεο-φεουδοτραπεζο-δικτάτορες» δεν θα περάσει. Στην αγορά ομολόγων αξίας 22 δισεκατομμυρίων ευρώ προχώρησε σήμερα η ΕΚΤ σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου. Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. ΄Εχουν ανάγκη την Ελλάδα, για να δώσουν ιδεολόγημα συνοχής στην λεγόμενη  Ευρωπαϊκή Ένωση, όραμα του Αλκιβιάδη και του μεγάλου Αλεξάνδρου, αν δεν πέθαιναν νέοι. Πιθανά, η Ευρώπη, με υπόδειξη των ΗΠΑ και παρά την θέληση της «κρυπτο-φασίστριας ζηλοτύπου ανθέλληνης» κ. Μέρκελ, ακολουθεί το δρόμο της «σταδιακής ένωσης» με κοινό ταμείο και κοινά ευρωομόλογα, που θα διαρκέσει χρόνια!

Και τα 110 δις που δανειστήκαμε από το Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα δώθηκαν χάρισμα στους ληστρικούς εβραιο-τραπεζίτες (που σταύρωσαν τον Ιησού) και τώρα τρώνε και πίνουν στα Κέυμαν Νησιά και στην Ελβετία, εις υγείαν των κορόιδων, ενώ οι «τράπεζές τους», δηλ. τα «κέντρα  εκβιασμού και αυτοκτονίας- δολοφονίας δανειολήπτών», εξακολουθούν να δολοφονούν δανειολήπες με την ανοχή της Εισαγγελίας, που πρέπει να ξηλωθεί σε μια νύχτα και να δικαστούν οι επίορκοι Εισαγγελείς για συνενοχή στις δολοφονίες δανειοληπτών. Μόνο όταν ξηλωθεί η  διεφθαρμένη Εισαγγελία, όπου θάφτηκαν όλα τα σκάνδαλα, θα έρθει η κάθαρση και η δίωξη της διαφοράς!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, τόνισε στον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ότι πρέπει : «Να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαιοσύνης». Η χώρα βαδίζει σε χρεοκοπία γιατί κάποιοι παρανομούσαν συστηματικά προς ίδιον όφελος. 

«Μαζί τα φάγανε, παράνομα, οι διακομματικές συμμορίες, που γιγάντωσαν μετά την πτώση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού, σε άγνοια των ψηφοφόρων τους, γιατί είχαν κάλυψη επίορκων λειτουργών,  που οι ίδιοι «διόρισαν».!» 

Επισήμανση: Η διαφθορά στην Ελλάδα είχε διακομματικό χαρακτήρα. Δηλ. άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ενώνονταν και κάνανε κομπίνες και παρανομίες με ποσοστά από τις παρανομίες, σε άγνοια πολλές φορές του ιδίου του κόμματος που ανήκαν, και με κάλυψη μερικών επιόρκων της λεγόμενης δικαιοσύνης γιατί όταν έφτανε η μήνυση ή καταγγελία «έμπαινε συστηματικά στο αρχείο»!!

Η Παναγία  «να βάλει το χέρι της»…. να φωτίσει τα μέλη ΠΑΣΟΚ να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω του και  να σωθεί η Ελλάδα. Σε ένα μικρό νησάκι του Αιγαίου υπάρχει το εκκλησάκι της Παναγίας της αδιάφθορης, που κυνηγάει κάθε είδους διαφθορά!

Η Παναγία της Σκίαθου. Εδώ, στο νησί του Παπαδιαμάντη, που τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατό του, εμπνεόμαστε, αντλούμε δύναμη από την ιστορία και την παράδοσή μας και ξέρουμε ότι οι κόποι του Ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Μήνυμα ελπίδας έστειλε την Κυριακή ο Πρωθυπουργός από τη Σκιάθο, όπου παρέστη στον μεγάλο εσπερινό για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες  της κρίσης, ενώ παράλληλα δημιουργούνται όπως είπε «οι βάσεις για μια κοινωνία δικαίου, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης».«Γιορτάζουμε σήμερα την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η διεθνής κρίση, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο «ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να στέκεται γερά στα δικά της πόδια αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, την δημιουργικότητα του Έλληνα». «Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε  αφοσιωμένοι.Είναι προσπάθεια όλων μας. Μια διαρκής πορεία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο», κατέληξεο Πρωθυπουργός.

Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή. Βρίσκεται στην Παροικιά της Πάρου, όπου κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, εορτάζεται η γιορτή της Παναγίας με μεγάλη κατάνυξη και θρησκευτικότητα. Μια παράδοση λέει ότι η Αγία Ελένη, μητέρα του πρώτου χριστιανού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου, σε ένα ταξίδι της στην Παλαιστίνη για να βρει τον Τίμιο Σταυρό, ήλθε με το πλοίο της στην Πάρο. Κοντά στο λιμάνι, στη θέση που βρίσκεται η Εκατονταπυλιανή, υπήρχε τότε ένας μικρός ναός. Σ’ αυτόν το ναό προσευχήθηκε κι έκανε ένα τάμα: Αν βρει τον Τίμιο Σταυρό,  να κτίσει στη θέση αυτή έναν μεγάλο ναό. Η προσευχή της εισακούστηκε, βρήκε τον Τίμιο Σταυρό και πραγματοποιώντας το τάμα της, ανήγειρε αυτόν τον μεγαλόπρεπο ναό. Ωστόσο, μια άλλη παράδοση αναφέρει ότι η Αγία Ελένη δεν πρόφτασε να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της. Έδωσε όμως εντολή στον γιο της, τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, ο οποίος πραγματοποίησε το τάμα της μητέρας του, κτίζοντας αυτόν το ναό. 

Η Παναγία Σουμελά. Με συγκίνηση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λειτούργησε στην ιστορική Μονή της Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, απευθύνοντας μήνυμα ειρήνης και αγάπης προς όλον τον κόσμο. Στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Μια ιστορία, μια παράδοση και ένας θρύλος αγκαλιάζουν το σύμβολο του Πόντου, την Παναγία Σουμελά. Ήταν ο Ευαγγελιστής Λουκάς αυτός που χάραξε τη μορφή της Παναγίας πάνω σε ξύλο. Η  εικόνα της Σουμελά, βρέθηκε μετά το θάνατο του Λουκά στην Αθήνα και για αυτό το λόγο, αρχικά είχε ονομαστεί ως η Παναγία η Αθηνιώτισσα. Μέχρι το 1922, υπήρξε ο οδηγός, ο παρηγορητής, ο συμπαραστάτης, το καταφύγιο και ο εμψυχωτής των Ελληνοποντίων. Ο αναπάντεχος ξεριζωμός, ερήμωσε μαζί με τον αλησμόνητο Πόντο και τη Βίγλα της Σουμελιώτισσας. Με την ανταλλαγή, τα ιερά κειμήλια παραχωρήθηκαν, και το 1931 τα ξέθαψε και τα έφερε στην Ελλάδα, ο Αμβρόσιος ο Σουμελιώτης, ύστερα από ενέργειες του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου προς την  τουρκική κυβέρνηση του Ισμέντ Ινονού. Από το 1952, αρχίζει μια νέα περίοδος. Η ελλαδική ιστορία της Παναγίας Σουμελά. Το 1951-1952 η εικόνα παραχωρείται στο σωματείο “Παναγία Σουμελά” Θεσσαλονίκης, το οποίο και άρχισε την ανέγερση της Μονής, σε ένα επίπεδο του Βερμίου, πάνω από το χωριό Καστανιά, που είχε παραχωρήσει δωρεάν 500 στρέμματα για την ανέγερση του Προσκυνήματος. Η ” Αθηνιώτισσα” και “Σουμελιώτισσα” γίνεται τότε Βερμιώτισα και πανελλήνιο Προσκύνημα. 

Η Παναγία της Τήνου. Η ιστορία της Τήνου άλλαξε για πάντα το 1823, όταν ντόπιοι έσκαψαν και βρήκαν μια πρωτοχριστιανική εικόνα της Παναγίας καθ’ υπόδειξη της Πελαγίας, μιάς μοναχής στο μοναστήρι του Κεχροβουνίου που είπε ότι είδε την Παναγία στον ύπνο της και Αυτή της υπέδειξε τον τόπο που ήταν θαμμένη η εικόνα της και ζήτησε την ανέγερση ναού εκεί. Η εκκλησία χτίσθηκε. H εικόνα έχει θαυματουργές ικανότητες και η Παναγιά της Τήνου είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά προσκυνήματα στην χώρα. Η εκκλησία της Παναγίας,  χτισμένη από παριανό και τηνιακό μάρμαρο, δεσπόζει σε ολόκληρη την πόλη και βρίσκεται εκεί ακριβώς που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα. Στις 15 Αυγούστου, γιορτάζεται στην Τήνο, η Κοίμηση της Θεοτόκου, η Επέτειος τορπιλισμού της Έλλης και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Στις 15 Αυγούστου του 1940, ιταλικό υποβρύχιο, καταβύθισε το καταδρομικό του ελληνικού στόλου ΕΛΛΗ που ήταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Τήνου, για να αποδώσει τιμές κατά τη γιορτή της Παναγίας.  Η πράξη, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση πριν από τον πόλεμο, δεδομένου ότι ο ναός ήταν από την εποχή ακόμα του Αγώνα της Ανεξαρτησίας κέντρο του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Οι ηγέτες της Επανάστασης του 1821 θεωρούσαν ύψιστο χρέος να προσέλθουν στην Τήνο και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα για να αντλήσουν δύναμη για  τον αγώνα τους. Μεταξύ αυτών, προσέρχονταν οι Καραϊσκάκης, Κανάρης, Μιαούλης, Νικηταράς, Μακρυγιάννης, Κολοκοτρώνης κ.α.. 

Όλοι οι Έλληνες πλέον εύχονται η Παναγία «να βάλει το χέρι της»…. να σωθεί η Ελλάδα. Σε όλη τη χώρα  τώρα επικρατεί πρωτοφανής ανεργία, πείνα, φτώχεια, μαρασμός  υπογεννητικότητα, υπερδανεισμός, κατασχέσεις, εγκληματικότητα, μαφία. Λοιμός και λιμός. Σήμερα η κατάσταση της Ελλάδας είναι τραγική. Σήμερα η δημοκρατία δεν έχει φόβο κατάλυσης αλλά «εκτροπής» από τους νεοφιλελεύθερους τραπεζο-δικτάτορες -ολιγάρχες. Οι πολίτες θα προασπίσουν τη δημοκρατία με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έρχονται. Θα αναδειχθεί η φρεσκάδα  και η δυναμική των νέων προσώπων, μαζί με την πείρα και την σοφία παλαιότερων στελεχών. Θα επιστρατευτεί ό,τι καλύτερο διαθέτει το κίνημα μας και ευρύτερα η κοινωνία χωρίς κομματικές παρωπίδες με αξιοκρατία. Τέλος στη λογική των κολλητών και των κουμπάρων. 

Η προδοτική πολιτική του «δήθεν νέου» Πασοκ  να βάζουμε «λάιτ τύπους» σε θέσεις κλειδιά, για να μην φοβίσουμε την δεξιά απέτυχε. Οι δεξιοί, όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά φοβίζουν πλέον τους ψηφοφόρους Πασοκ και έχουν όλες τις θέσεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που τους έδωσε παράνομα τις πιο πολλές φορές, η δεξιά, με την συγκατάθεση μερικών διεφθαρμένων αποσπασμένων σε  πολιτικά γραφεία Πασοκ, που είναι διεφθαρμένοι κλπ., ενώ οι ψηφοφόροι Πασοκ, κοροϊδεύονται συστηματικά. Κάποιοι αποσπασμένοι διεφθαρμένοι σε κάποια  πολιτικά  γραφεία ΠΑΣΟΚ  φοβούνται μην χάσει την «δουλίτσα» της η κάθε δεξιά υπάλληλος που «λάδωσε» τους πολιτικούς ΠΑΣΟΚ, ενώ ουδόλως ενδιαφέρονται για την τύχη χιλιάδων ανέργων εντίμων ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ,  που έχουν νόμιμα προσόντα!

Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων…Ο νεοφιλελευθερισμός καταρρευσε  παρά τα πρόσκαιρα «υποστυλώματα». Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Περίπου 8.000.000 έλληνες είναι υπερδανεισμένοι, 500.000 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος  των 100 ευρώ!!! Οι «υπάλληλοι» των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση επειδή δεν προτείνουν βιώσιμες λύσεις και το μόνο που τους απασχολεί είναι η υποθήκευση του μέλλοντος όλων των Ελλήνων!!! Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! 

Μόνο μια «νέα Σεισάχθεια» θα σώσει την Ελλάδα. Όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά-αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων και καρτών όλων των πολιτών σε ένα δάνεια με αίτησή του (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία, ή έχει γίνει καταγγελία, ή έχει δικαστική παραγγελία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Πρέπει να σταματήσουν σήμερα, οι τράπεζες να καταγγέλλουν το συνολικό ποσό του  δάνειου  ή το συνολικό ποσόν της κάρτας αν ο οφειλέτης καθυστερεί να πληρώνει 3 δόσεις και να μετατεθεί η καταγγελία αν ο οφειλέτης έχει καθυστερήσει το ήμισυ των δόσεων του δανείου ή της κάρτας. Μερικοί πολίτες είχαν κάνει κάποιες ρυθμίσεις στο παρελθόν και οι τράπεζες δεν δέχονται τη νέα ρύθμιση, οπότε όλες οι νέες ρυθμίσεις πρέπει να ξεκινούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου! Δε χρειάζεται να ρευστοποιηθεί η περιουσία των πολιτών για να γίνει ρύθμιση, αλλά να μετρηθούν τα περιουσιακά στοιχεία σαν να είχαν ρευστοποιηθεί!

Το Πασοκ δεν χάνει από την δεξιά αλλά από την προδοσία των «εσωτερικών προδοτών»!! Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά το έντιμο νέο ΠΑΣΟΚ, είναι πανέτοιμο να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος. Τέρμα η προδοτική πολιτική των «λάιτ γκέυ τύπων και πολιτικών πορνών». Χαιρετίζουμε τις λαικές συγκεντρώσεις που έρχονται μέσα στον Σεπτέμβρη. Ακολουθήστε με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σιγουριά, πίστη και ενθουσιασμό!! Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε  οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!! Αντισταθείτε!