Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υιοθετήσει μία «νέα στρατηγική», πιο αποτελεσματική και πιο αποφασιστική στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσαν εγχώρια μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, του οποίου επικεφαλής είναι ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ζητεί «καλύτερο συντονισμό» των στρατιωτικών και των αστυνομικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας του PKK «θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, χωρίς να εγκαταλείπονται οι αρχές του κράτους δικαίου» και τα δημοκρατικά πρότυπα.

«Καμία δραστηριότητα που ενδέχεται να βλάψει την αδιαίρετη ενότητα του τουρκικού έθνους δεν θα είναι ανεκτή» υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

Το κείμενο καλεί επίσης τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» για την εξάλειψη της παρουσίας του PKK στο έδαφός τους, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη χώρα.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου πραγματοποιείται λίγες ώρες αφότου τουρκικά μαχητικά έπληξαν 60 στόχους κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Το τουρκικό πυροβολικό έπληξε 168 στόχους στην περιοχή πριν από την επιχείρηση από αέρος, η οποία διεξήχθη σε αντίποινα για την ενέδρα που έστησαν αντάρτες του Κουρδικού Αυτονομιστικού Κόμματος (ΡΚΚ) σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώνοντας 12 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Όσοι δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από την τρομοκρατία θα πληρώσουν το τίμημα» είχε δηλώσει χθες, κατά την διάρκεια διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, που ακολουθήθηκαν από την αεροπορική επιδρομή δείχνουν μία επιστροφή στη σκληροπυρηνική στάση της Άγκυρας εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών του PKK.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν το PKK ως μία τρομοκρατική οργάνωση, ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Άγκυρα στη μάχη της κατά των ανταρτών.

Πηγή : kathimerini.gr