Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

Σίγουρα η  είδηση για τα πολιτικά γραφεία τους πολιτικούς συντάκτες και εν γένει το ψυχοραγών πολιτικό σύστημα της Ελλάδος είναι  αναλυτική και αποκαλυπτική είδηση, που συν το χρόνο τα προσεχή 24ωρα,  θα βγάλει και άλλες ειδήσεις,  για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού  Γιώργου Παπανδρέου από τις 18 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον που αποκαλύψαμε από τις 30.08.11. Τώρα, μιας  και  αρχή της ινδίκτου,  Σεπτέμβριος  γαρ, εν αρχή, προλογικά και εισαγωγικά στην πολυτάραχη περίοδο από κάθε άποψη που ξεκινά –και για εμάς εδώ στην Νέα Υόρκη και στα της δήθεν οργανωμένης ομογένειας- αλλά και για την Ελλάδα που θα εξακολουθεί να είναι το επίκεντρο πολλών  δυσάρεστων και δυσμενών εξελίξεων στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια τους προσεχείς μήνες λόγω γεγονότων που θα δούμε να διαδραματίζονται με μορφή χιονοστιβάδας και καταιγιστικών εξελίξεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο,   θα ήθελα να σημειώσω τα εξής: Συμβαίνουν τόσα πολλά το τελευταίο διάστημα –εδώ στην Αμερική και ειδικά  στα της οργανωμένης και ανοργάνωτης  ομογένειας, που θα χρειάζονταν, αν αναρτούσαμε τα πάντα έστω και σε τίτλο,  να κάνουμε αναρτήσεις ανά δευτερόλεπτο,  αν και τα περισσότερα είναι αρμοδιότητας της  δημοφιλούς στήλης Blog του  μικρού Ασβού. Τόσα πολλά, και σε ποικιλία   κυρίως για όλα αυτά που γίνονται στο σκοτεινό παρασκήνιο   και ειδικά  στον απίστευτο κόσμο των παρασίτων, των  γνωστών απατεώνων της διαπλοκής,  της απάτης, της εξαπάτησης, της παραπληροφόρησης και της αποπληροφόρησης  της βρομιάς και της δυσωδίας, των σκανδάλων και της απόλυτης διαπλοκής που κυκλοφορούν στους κόλπους της “οργανωμένης” πάντα ομογένειας.   Όμως τα θέματα τα ρεπορτάζ και οι έρευνες μας πέρα από αυτά που καταγράφουμε για τα της –οργανωμένης και ανοργάνωτης- ομογένειας  είναι  τόσα και τέτοιας έκτασης  που μερικές φορές,  κυριολεκτικά, προσωπικά αλλά  και οι στενοί φίλοι και συνεργάτες μας  ερχόμαστε σε  πολύ δύσκολη θέση ως προς την επιλογή, την   ιεράρχηση και  προτεραιότητα των θεμάτων που θα προτάξουμε και θα προβάλλουμε κάθε φορά.   Το ίδιο ισχύει και για όσα συμβαίνουν στο επίσης θεοσκότεινο παρασκήνιο της πολιτικής και της παραπολιτικής  στην Ελλάδα που θα έπρεπε,  αν το μόνο που μας ενδιέφερε είναι η  αύξηση της επισκεψιμότητας τα xits  και τα  page views,  και αν   δεν υπολογίζαμε  τις αντιδράσεις και τις  συνέπειες από τις αποκαλύψεις, για ορισμένα θέματα( και ρεπορτάζ που παρακολουθούμε) , να αναλάβουμε ευθύνες που δεν μας ανήκουν,  και δεν τις θέλουμε, ούτε φυσικά τις επιδιώκουμε. Το ρίσκο εἰναι  μεγάλο.

 Σε κάποιες περιπτώσεις ιστορικά  επικίνδυνο-το ρίσκο αν προχωρήσουμε σε αποκαλύψεις ή σχετικἐς αναρτήσεις -, αν αναλογιστείς το κενό πολιτικής εξουσίας και το χάος  που θα περιέλθει η χώρα το προσεχές διάστημα, για αυτό και  ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η κατάσταση που θα δημιουργηθεί-για να ακριβολογούμε σπρώχνουν προς τα εκεί-να στιγμιαία και όχι για πολύ, αν όντως ισχύουν όσα λέγονται….όσα ακούγονται και όσα πληροφορούμαστε και μαθαίνουμε…  Αν αληθεύουν όσα κυκλοφορούν από email σε  email και όσα φαίνεται να  δρομολογούνται(…)  αφενός,  στο παρασκήνιο των σαλονιών και των χλιδάτων σουιτών ξενοδοχείων  στην Αθήνα την Θεσσαλονίκη   της Πάρου και άλλων περίεργων σημείων συναντήσεων όπου συζητιούνται  διάφορα σενάρια από τους « ταγούς»   της επικρατούσας  πολιτικής τάξης. Τάξη, νομενκλατούρα και ολιγαρχία  η οποία με το πρόσχημα των εκλογών οδεύει προς το τέλος (της) – αυτής της  αμαρτωλής αριστερής επάρατης  κοινωνικό σοσιαλιστικής  μεταπολίτευσης γιατί ας μη γελιόμαστε αυτοί μας κυβέρνησαν επί 37 χρόνια  με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

Εκλογές, που προγραμματίζονται τους προσεχείς μήνες, με αφορμή και αιτία θα είναι πάλι τα ζητήματα της οικτρής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η Ελλάδα(6η δόση νέα μέτρα κτλ). Εκλογές  που πολύ απλά  θα επιβεβαιώσουν το τέλος της μεταπολίτευσης με  άλλη μια, ύστατη αυτή την φορά, πολιτική εξαπάτηση του παρόντος κατεστημένου  με συγκυβερνήσεις και “συνεργασίες” σε κυβερνήσεις που θα ονομάσουν “εθνικής ευθύνης”, “οικουμενική” και στήνονται εδώ και αρκετούς μήνες ασχέτως αν εμφανιστούν ως εθνική και επιτακτική ανάγκη μετά το αποτέλεσμα των εκλογών κτλ. Σικέ το παιχνίδι από πριν και ο σκεπτόμενος και προβληματισμένος  πολίτης   αυτό πια το γνωρίζει πολύ καλά.

Αφετέρου, μας προβληματίζουν όλα αυτά που πληροφορούμαστε πως διαδραματίζονται  στο πεδίο  της  εθνικής και μεγάλης   κοινωνικής αντίδρασης. Αντίδραση που θα κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες με πολλές και σχετικές μεταξύ τους αιτίες και αφορμές. Αν ισχύουν   όλα αυτά που  αυτή την περίοδο πληροφορούμαστε, διασταυρώνουμε και επεξεργαζόμαστε –μια συνεχές ρεπορτάζ και αξιολόγηση μιας  σειράς απίστευτης ροής  πληροφοριών –  όπως ήδη έχουμε προαναγγείλει προ ημερών και από καιρού εις καιρόν επαναλαμβάνουμε- όχι τους φόβους αλλά την βεβαιότητα  μας για όσα έρχονται (…)-  με ειδικές κ έκτακτες αναρτήσεις, τότε η πατρίδα πολύ σύντομα θα ζήσει ιστορικές στιγμές. Στιγμές τέτοιες και τέτοιας έκτασης χρονικής που αναγκαστικά θα ανατρέψουν-προφανώς πια μόνο δια της βίας γιατί άλλη διέξοδος δεν φαίνεται να υπάρχει – το υπάρχον σάπιο ανήθικο και αρρωστημένο πολιτικό-δικαστικό και κοινωνικό κατεστημένο.

Η χώρα αν ισχύουν –και στην πλειονότητα τους όσα θα διαβάσετε τα προσεχή 24ωρα ισχύουν – θα   περιέλθει  σε μια μεγάλη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας. Αστάθεια εσωτερική και δυστυχώς  γεωστρατηγική…  Αστάθεια κοινωνική και πολιτική με επιπτώσεις και συνέπειες εθνικά τραγικές  αφού για ακόμα μια φορά στο τέλος με το πρόσχημα –γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται – της εγγυήτριας δύναμης η Τουρκία θα θέσει σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν εκπονηθεί εδώ και 10ετιες για την αλλαγή του γεωπολιτικού status της περιοχής.  Και τότε φεύ και αλίμονο!   Θα βρεθούμε ως χώρα αντιμέτωπη με εθνικές τραγωδίες. Τραγωδίες που δυστυχώς  θα  προέλθουν και αυτή την φορά  από τους γνωστούς  αντιπάλους που εδώ και αιώνες, σε αντίθεση με εμάς που δεν διεκδικούμε ποτέ και τίποτα, μόνο κλαίμε και μοιρολογούμε μετά από μεγάλες εθνικές τραγωδίες,  επιβουλεύονται εδάφη και εθνική κυριαρχία.  

Αν δημοσιεύαμε όσα κυκλοφορούν εδώ και μήνες θα είχατε φρικάρει! Δεν πρόκειται για σενάρια ή εικασίες αλλά σχέδια και προγράμματα που εκπονούνται… Χρειάζεται διασταύρωση και φιλτράρισμα όλο αυτό ο υλικό που μελετάμε και διερευνούμε,   και αυτό κάνουμε σταδιακά εδώ και μήνες που επεξεργαζόμαστε αρκετά από αυτά τα στοιχεία που έρχονται στην αντίληψη μας. Θα έρθουν τα πάνω κάτω στην Ελλάδα όχι με όσα θα αποκαλυφθούν, μοιραία αν δεν το κάνουμε εμείς σε όλη του την έκταση θα το κάνουν άλλοι, αλλά με όσα έρχονται…

Αυτά που θα δημοσιευθούν, να τα περιμένετε αιφνιδιαστικά και χωρίς προειδοποίηση με τρέιλερ και ειδικές αναρτήσεις, θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις. Πολλές και δικαίως. Μοιραία και αναπόφευκτα  ενδεχομένως, για πολλούς  που περιμένουν  καραδοκούν και παραμονεύουν,  να αποτελέσουν και  την αφορμή για σοβαρότατες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Εξελίξεις εκρηκτικές.  Σίγουρα σημεία αυτής της μεγάλης  από κοινού δημοσιογραφικής έρευνας θα δημοσιευτούν και σε άλλα, συνεργαζόμενα με εμάς ή όχι καμία σημασία δεν έχει στην παρούσα φάση, blog & site  αρκεί να στηρίζουν εθνικά τους ίδιους στόχους και τις αυτές εθνικές προτεραιότητες:

1. Πολιτική κάθαρση και αλλαγή πολιτικού σκηνικού πάση θυσία και έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. 2. Απαλλαγή από το καθεστώς  κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας και δημοψήφισμα. 3. Εθνική συντακτική  Εθνοσυνέλευση, 4. Νέο Σύνταγμα. 5. Κατάργηση πολιτικής ασυλίας. 6. Σύσταση εθνικής επιτροπής ελέγχου δημόσιου εθνικού  χρέους προς τρίτες χώρες. 7. Κατάργηση του μνημονίου και όλων των συναφών νομοθετημάτων που ψήφισαν μετά το Μάιο του 2010(Μεσοπρόθεσμο κτλ).

Όπως γνωρίζετε, και αυτό είναι που επαναλαμβάνω μας διαχωρίζει από ότι δήποτε άλλο υπάρχει-κινείται στο χώρο του διαδικτύου  ή προέρχεται ως  ΜΜΕ κυρίως  από την Αμερική-   εδώ πάντα μιλάμε μόνον με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα. Ε! αυτά που θα διαβάσετε θα σας προκαλέσουν οργή. Αναστάτωση. Αγανάκτηση! Θα σας ξεσηκώσουν.  Και γνωρίζετε, όσοι μας παρακολουθείτε από κοντά, ότι όταν επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε τις προαναγγελίες μας για τόσο μεγάλα ζητήματα και μάλιστα εθνικής σημασίας, όχι απλά τα γεγονότα και  καταστάσεις –ευτυχώς υπάρχουν τα τεκμήρια με τα κείμενα και τα ρεπορτάζ μας- που μας επιβεβαιώνουν , κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί…

Κάτι μεγάλο σε έκταση και ως εξέλιξη που έρχεται.  Αυτά ως εισαγωγή και μικρό προοίμιο για την μεγάλη έρευνα εθνικής σημασίας  που πρόσφατα προανήγγειλα προσωπικά από την στήλη μου.

Κατά τα άλλα, για τα της ελληνικής παροικίας με κέντρο, και σεισμογενές επίκεντρο την Ελληνοκρατούμενη Astoria και όσα συμβαίνουν σε αυτή στην επιφάνεια και στους υπόγειους διαδρόμους στους υπονόμους και τους κοινωνικούς  βόθρους που ξεβράζουν ένα σωρό  αναθυμιάσεις   διαβάστε εδώ.

Αν και  προσωπικά είχα προαναγγείλει ένα καλοκαίρι εκτροπών και ανατροπών εν τούτοις τα γεγονότα που ακολούθησαν μας ανάγκασαν να επανασχεδιάσουμε, να ανασυνταχθούμε, και να πάμε λίγο αργότερα τις επικείμενες αποκαλύψεις που    έχουμε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσουμε για όσα συμβαίνουν στα της  οργανωμένης και ανοργάνωτης  ομογένειας από τον προσεχή Σεπτέμβριο .

Θα δούμε  λοιπόν  πολλά  πρόσωπα, σε διαφορετικούς ρόλους…  Θα δούμε πολλά και  διάφορα(αλλά όχι αδιάφορα για την συντεταγμένη  Ελλάδα και το κράτος ή ότι έχει απομείνει τέλος πάντων από το κράτος…) Θα δούμε και αρκετές και διαφορετικές  καταστάσεις που διαδραματίστηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα…Με “πρωταγωνιστές” σημερινά πρόσωπα σε ηγετικούς δήθεν ρόλους στα της ομογένειας…

Αρρωστημένες και αλλά όχι ξεχασμένες ιστορίες  όπως η υπόθεση της Κτηματικής και άλλες ακόμα πιο σοβαρές καταστάσεις και γεγονότα  που συντάραξαν τον Ελληνισμό της Αμερικής, αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν (τα) έμαθε όλα αυτά τα κατορθώματα, μικρά και μεγάλα, των δικών της παιδιών εδώ στην Αμερική…. ήρθε ο καιρός λοιπόν να τα μάθει! Όσο γίνεται περισσότερα και για όσο μπορούμε περισότερα πρόσωπα. Να τα πληροφορηθεί!  

Το γιατί(;) το έχουμε  πει και θα το επαναλάβουμε. Κάποιοι με την επιλεκτική  σιωπή και την εκδούλευση που πουλήσανε-και εδώ η ευθύνη όπως έχω ξανάγραψει των τουλάχιστων κάπως επαγγελματικών ΜΜΕ λ.χ όπως ο Εθνικός Κήρυκας και παλιότερα η Πρωινή ή άλλα περιστασιακά εκδιδόμενα έντυπα είναι τεράστια-, για τους διάφορους κατά καιρούς υπαίτιους προβλημάτων και πρωταγωνιστές μεγάλων εθνικών σκανδάλων, που τους άφησαν να αλωνίζουν  ανεξέλγκτοι χωρίς κριτική και έτσι όλοι αυτοί που το πάιζαν-και το παίζουν- ενημερωτές και διαμορφωτές της κοινής γνώμης    πλούτισαν… Έκαναν περιουσίες. Καλά έκαναν. Μαγκιά τους!  Αλλά κάποτε έρχεται και η  ώρα της αλήθειας. Αν έλαχε σε εμάς η ιστορική αυτή πράξη για την αποκάλυψη όλης αυτής  της τραγωδίας-γιατί περί τραγωδίας πρόκειται στην πραγματικότητα για αυτό και σήμερα η Ελληνική Κοινότητα όπως επίσης έχω επισημάνει από 10ετίας πριν (και ειδικότερα από τότε που εγκαταστάθηκα μόνιμα(;) στην Νέα Υόρκη) περνά ίσως την μεγαλύτερη κρίση εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας κατ αντανάκλαση βέβαια με ότι συμβαίνει στην γεννέτειρα- θα μας κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος και πάντως δεν μας κρίνουν,  όλοι αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάλυπταν και συγκάλυπταν  τις βρομιές τα σκάνδαλα και την  δυσωδία που βγάζει όλο αυτό το συνονθύλευμα που σήμερα ονομάζεται “οργανωμένη ομογένεια”.

Το υπόστρωμα κρύβει πολύ λάσπη… Πολύ βρομιά. Βούρκος κανονικός που όσο τον σκαλίζεις οι αναθυμιές του σκοτώνουν. Κυριολεκτικά και μεταφορικά….

Να μην αρχίσω τώρα να αναφέρω τίτλους και θέματα-που χρόνια τώρα ερευνούμε -γιατί θα χάσει αρκετός κόσμος τον ύπνο του… Πάντως  η περίοδος 2011 -2012 φέρνει Αρμαγεδώνα αποκαλύψεων για πολλούς… Πάρα πολλούς και ευυπόληπτους της δήθεν οργανωμένης ομογένειας…

Θα μάθετε τόσα, αν και όσοι-εδώ στην ελληνική παροικία- ασχολείστε με τα κοινά τα γνωρίζετε πολύ καλά,  άλλωστε εσείς μας δίδετε τα περισσότερα στοιχεία, που θα φρίξετε!  Εσείς είστε οι καλύτεροι ρεπόρτερ μας και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.  Οι λεπτομέρειες και τα ντοκουμέντα σας λείπουν και μια πένα σε ένα δημόσιο  βήμα  για να τα αναδείξει. Τόσες και τέτοιας έκτασης αποκαλύψεις  που θα αηδιάσετε για ακόμα μια φορά. Θα κάνετε εμετό με την υποκρισία την χυδαιότητα το ψέμα και την βρομιά που κυριαρχεί στην λεγόμενη “οργανωμένη” άνομη-ομογένεια και τα διάφορα όργανα της…  

Δεν λέω άλλα,  γιατί δεν θέλω να υποψιάσω κυρίως όλους αυτούς που είναι ενεχόμενοι εμπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι,  απλά σας τσιτώνω λίγο την περιέργεια.

Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2011

Και το παρών κείμενο θα εμπλουτίζεται με συνεχές ρεπορτάζ κατά διαστήματα και παραπομπές σε άλλα  σχετικά κείμενα,  επομένως η έρευνα και το ρεπορτάζ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…