Έγκρίθηκε η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό

Με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά επί συνόλου 214 ψηφισάντων, εγκρίθηκε η ρύθμιση που περιελάμβανε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα αυθαίρετα, για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα. Παρά τις έντονες ενστάσεις του ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος άλλωστε προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου 29, υπέρ της ανέγερσης τεμένους τάχθηκαν τόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς και τα δυο κόμματα της Αριστεράς.

 

 

Ο Πειραιώς Σεραφείμ για το νόμο περι Ναρκωτικών και προειδοποιήσεις για την εκλογή Ιεραρχών στη Βουλή

Η εκπτώχευσις και η μεθοδευμένη απομείωσις των αξιών, που συγκροτούν την ελληνοχριστιανική υποδομή και παράδοσι της Χώρας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο από τους εγκαθέτους της Νέας Τάξεως, από τους διατάκτες και τους υπεργολάβους των Μ.Μ.Ε., που πριμοδοτούνται από τον διεθνιστικό παράγοντα αλλά και από τα «περιώνυμα» μυστικά κονδύλια των κρατικών εντεταλμένων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η καταστρατήγησις των διατάξεων του Συντάγματος και η δήθεν πλουραλιστική και πολυπολιτισμική εκκοσμίκευσις που στοχεύει στην διάλυση των δεσμών κοινωνίας και αλληλοπεριχωρήσεως του Έθνους και της Εκκλησίας.

07/09/2011

Η ΔΙΣ ολοκλήρωσε τις εργασίες της για το Σεπτέμβριο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Σεπτέμβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

07/09/2011

Μνήμη των Μαρτύρων της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η προσφυγική ενορία της Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας και οι μικρασιατικοί σύλλογοι «ΙΩΝΕΣ» και «ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ» διοργανώνουν λατρευτικές εκδηλώσεις, το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν των Εθνοϊερομαρτύρων της Μικρασιατικής καταστροφής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 89 χρόνων από την μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου Ελληνισμού. Πρόκειται για τους Μαρτυρικούς Ιεράρχες των ιστορικών Μητροπόλεων και Επισκοπών της Ιωνικής γης Χρυσόστομο Σμύρνης, Κυδωνιών Γρηγόριο, Μοσχονησίων Αμβρόσιο, Ικονίου Προκόπιο και Ζήλων Ευθύμιο, οι οποίοι έμειναν πιστοί στο Αρχιερατικό τους καθήκον και προστάτευσαν μέχρι τέλους το χειμαζόμενο ποίμνιό τους, θυσιαζόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος.

07/09/2011

O πρώην Ζακύνθου μίλησε για το διάδοχό του

Για τον υποψήφιο διάδοχό του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά του, μίλησε ο Μητροπολίτης πρώην Ζακύνθου Χρυσόστομος εξαίροντας το ήθος, την πνευματικότητα του και την ξεχωριστή προσωπικότητα του. Φιλοξενούμενος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα να αποκαλύψει το όνομα του υποψηφίου διαδόχου του, που ο ίδιος στηρίζει, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου απάντησε ότι οι πιστοί της Ζακύνθου τον γνωρίζουν, φωτογραφίζοντας τον Επίσκοπο Φωτικής Διονύσιο.

07/09/2011

Εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ.Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

Η ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για το σχολικό έτος 2011-12 από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και 10 Οκτωβρίου του 2011. Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ιδρύθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τον Σεπτέμβριο του 2003. Από τον Αύγουστο του 2004 η Σχολή αναγνωρίστηκε από το Κράτος (ΦΕΚ 1225, τ. Β , 10-8-04).

07/09/2011

Μόρφου Νεόφυτος: «Το μέγα έλεος του Θεού, που έρχεται.. »

«Από τη γη θα γίνει το θαύμα, αλλά θα είναι με φώτιση και με έφεση του Θεού», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, αναφερόμενος στα πάθη της Κύπρου, κατά την ομιλία του στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάμα, στην κατεχόμενη κωμόπολη της Μόρφου.

07/09/2011

Η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου – Παναγίας Κλεισούρας Καστοριάς

Η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου βρίσκεται στο σημείο όπου ενώνονται οι Νομοί Καστοριάς, Φλωρίνης και Κοζάνης. Είναι κτισμένη στην συγκεκριμένη τοποθεσία 2,5 χιλιόμετρα χαμηλότερα από την Κλεισούρα, στους πρόποδες του όρους Βιτσίου σε υψόμετρο 970 μέτρα, περιβάλλεται από δάση οξυάς και δρυός, «εν τω μέσω μεγαλοπρεπούς φύσεως, υλοχαρούς και δροσοβόλου, την αυγήν της οποίας ο ψίθυρος των φύλλων και το αρμονικόν των πηγών και ρυακίων κελάρυσμα, εγείρεται το ιερόν τούτο προσκύνημα, το προκαλούν άπειρον σεβασμόν και ανέκφραστον κατάνυξιν, εν ω λατρεύεται η Θεομήτωρ Παρθένος».

07/09/2011

Τα αδιέξοδα των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής

Οι σκέψεις που ακολουθούν, εντάσσονται στα πλαίσια της πρόσφατης άκρως σημαντικής Συνάξεως των Μακαριωτάτων Προκαθημένων τών Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Κύπρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στό Φανάρι (1-3 Σεπτεμβρίου), κατόπιν πρωτοβουλίας και υπό την προεδρείαν της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με κύριο σκοπό την ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά στην έκρυθμο καταστάση που ταράσσει σήμερα στην Μέση Ανατολή, την έκφραση αλληλεγγύης και συμπάθειας προς στους εκείσε δοκιμαζόμενους χριστιανούς, όπως και την εξεύρεση τρόπων ειρηνικής συμβιώσεως των πιστών των διαφόρων θρησκευμάτων που από αιώνων ζουν στον ευαίσθητο αυτό γεωγραφικό χώρο.

07/09/2011

Το Γενέθλιον της Παναγίας – Πανηγυρίζει η Ι.Μ.Κύκκου

Η εορτή της Γεννήσεως της Παναγίας έχει ιδιαίτερη θέση μέσα στο ετήσιο εορτολόγιο της Εκκλησίας μας που συνδέεται άμεσα με την μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας μας στο έργο της εν Χριστώ σωτηρίας μας. Αν η πρώτη γυναίκα της δημιουργίας του Θεού, η Έυα, με την ανυπακοή της μαζί με τον Αδάμ, μας οδήγησαν μακρυά από τον Παράδεισον, με την έλευση του θανάτου στη ζωή μας, η υπακοή της Παναγίας μας στο θέλημα του Θεού μας οδήγησε στην Ανάσταση της Ανθρωπίνης φύσεως στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού και κατά συνέπεια ολόκληρη την ανθρωπότητα.