Του Κωνσταντίνου Παύλου

Είναι γεγονός, ότι  έχουμε μπει  στον προθάλαμο  επικίνδυνης Εθνικής κρίσεως  ,χωρίς δυστυχώς να διαφαίνεται  δυνατότητα  ,εξόδου ,εξ’ αυτής, λόγω αδυναμίας ,του πολιτικού μας συστήματος να λειτουργήσει  σωστά και αποφασιστικά .

Aντί οι πολιτικοί μας, να σκύψουν, με σοβαρότητα και Εθνική υπευθυνότητα, πάνω από τα προβλήματα, που οι ίδιοι επί δεκαετίες  έχουν προκαλέσει, ώστε να βγούμε από το τέλμα της αυτοκαταστροφικής διαλύσεως που βυθιζόμαστε, ασχολούνται με «ανεύθυνη μικροπολιτική πλειοδοσία» ύβρεων και αλληλοκατηγοριών, οδηγώντας, έτσι, την μεν την πατρίδα μας, από το κακό στο χειρότερο, τον δε λαό μας, δικαίως,  στην απόλυτη απαξίωσή των.

*Στο εσωτερικό, κυριολεκτικώς  βυθιζόμαστε καθημερινώς και      περισσότερο στην «χαβούζα», της διαφθοράς  της αλόγιστης αναρχίας της διαλύσεως του κρατικού μηχανισμού και της πλήρους ανυποληψίας ,όλων ,προς όλους και τα πάντα !

Και δυστυχώς ,ενώ εμείς –o λαός- βλέπουμε τα χάλια μας και που οδηγούμεθα ,σαν χώρα ,με τα όσα μας συμβαίνουν, οι πολιτικοί μας ,συνεχίζουν απτόητοι την  «« αλληλοφαγομάρα »» για το πώς θα κρατήσουν ή θα πάρουν την εξουσία!!

*Η πολιτική στην χώρα μας  άλλαξε πορεία  και από προσφορά προς το Έθνος  ,έγινε αυτοσκοπός.

Σήμερα:

*Η οικονομία μας ,νοσεί σοβαρά .Είναι σε αθλία  κατάσταση .Έχουμε φθάσει στα όρια της χρεοκοπίας, διότι επί σειρά δεκαετιών, ουδείς εκ των διακυβερνησάντων την χώρα είχε το πολιτικό θάρρος να πει στον Ελληνικό λαό ευθέως και αποφασιστικά ,ότι ζούμε(δηλαδή τρώμε ,πίνουμε και διασκεδάζουμε) με δανικά λεφτά ,  να βάλει φρένο , στον άκρατο ευδαιμονισμό και στην ρουσφετολογική πολιτική-των ιδίων- που «τερατοποίησε» ,τον κρατικό μηχανισμό και όχι μόνο.

-Θα πρέπει αμέσως οι κυβερνώντες , να πουν στο λαό την αλήθεια και δια του παραδείγματος, αρχίζοντας από τον εαυτόν τους και τους εκάστοτε βολεμένους ημέτερους, να επιβάλλουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις αναγκαίες οικονομικές και διαρθρωτικές ,κινήσεις ,αλλαγές και θυσίες. Άλλως δεν υπάρχει οδός διαφυγής από την επερχόμενη Εθνική καταστροφή.

-Παρά το ότι από το Δόγμα Τρούμαν μέχρι και σήμερα ,έχει εισρεύσει στην χώρα μας πακτωλός τρισεκατομμυρίων, όχι μόνο δεν μπόρεσε  η χώρα μας,  να ορθοποδήσει οικονομικά, αλλά ούτε καν, να οικοδομήσει  στοιχειωδώς ,ένα κοινωνικό κράτος !!!! Γεγονός που οδηγεί  ,σε διαφόρων μορφών ,κοινωνικές αναταραχές ,με απρόβλεπτες και καταστρεπτικές για την πατρίδα συνέπειες ,τις οποίες βιώνουμε καθημερινώς.

Η ευθύνη ,για το κατάντημά μας ,είναι συλλογική ,όλων των κυβερνήσεων ,των τελευταίων δεκαετιών .Απολύτως κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

-Και ενώ «οι μεν κατηγορούν τους δε» και «οι δε τους μεν» επί 24/ώρου βάσεως  και 365 ημέρες τον χρόνο ,για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα και  διαφθορά !

ΟΥΔΕΙΣ  οδηγείται στη  φυλακή, όλοι, ως προς το δια ταύτα « είναι ανεύθυνοι » και «αθώοι» »!!! – Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο, που δια του Συντάγματος οι πολιτικοί  μας έχουν εξασφαλίσει την ασυλία, των πράξεών τους .Παντού ,οι πάντες λογοδοτούν για τις οποιεσδήποτε παραλήψεις ή παρανομίες των, απ’ευθείας  και μόνο ,στην Δικαιοσύνη .Εδώ οι πολιτικοί μας εξαιρούνται του κανόνος. Και περιέργως όταν κάποιος , φθάσει από την διαδικασία του  πολιτικού συστήματος στην δικαιοσύνη , τότε το αδίκημα έχει ήδη παραγραφεί!!!

-Έχει γίνει πλέον κανόνας διακυβερνήσεως στην χώρα μας:

-Όταν η Κυβέρνηση αποτυγχάνει και  τα θαλασσώνει προβαίνει  σε ««ανασχηματισμό»» και αυτοσυγχωρείται ,κατά την γνώμη της «αλώβητη»!

-Όταν  είναι, Αντιπολίτευση, ζητά εκλογές προκειμένου να επανέλθει στην εξουσία!

Παραβλέπουσα  τα προηγούμενα χάλια της !

-«Το έργο» αυτό –  παίζεται επί δεκαετίες – το ξέρουμε καλά οι Έλληνες και μας δείχνει το βάθος και το πλάτος του εμπαιγμού μας !! Ο λαός δεν είναι χαζός ,ώστε να πιστεύει στην προσωπική ευθύνη ενός οποιουδήποτε υπουργού – και μόνο -του οποίου η απομάκρυνση ή η μετακίνηση σε άλλη θέση-συνηθέστατη πολιτική τακτική -θα θεραπεύσει «τις αστοχίες ή αδυναμίες ή ανικανότητες μιας κακής διακυβέρνησης»!

Ούτε , ότι με την υπέρ-δαπανηρή –κάθε τρείς και μία- προσφυγή στις κάλπες μπορούν να καλυφθούν οι  ηγετικές και  διοικητικές  ανεπάρκειες των μελλόντων να  απέλθουν , ή  αυτών που θα   επανέλθουν-στην εξουσία- που και αυτοί είχαν φύγει, πριν από λίγο , για τους ιδίους λόγους !

-Ως Αντιπολίτευση  όλοι υπόσχονται !!! Ως Κυβέρνηση όλοι ξεχνούν τις υποσχέσεις των και προχωρούν αδιαφορώντας για την ανακολουθία  λόγων και πράξεων !!!

*Η παιδεία ,που συνιστά- στην κυριολεξία- το μέλλον της πατρίδος και του  Έθνους μας ,τελεί ουσιαστικά ,εν διαλύσει . Αρχικώς ,οδηγήθηκε σε πλήρη απαξίωση όλων εκείνων των ηθικών αρχών που περικλείει το τρίπτυχου Πατρίς –Θρησκεία –Οικογένεια και εν συνεχεία άρχισε  η «ελεύθερη αυτοκαταστροφική  της πτώση, δια των κομματικών παρεμβάσεων.

-Καθημερινώς βιώνουμε- κατά τον χειρότερο τρόπο- την κατάρρευση του εκπαιδευτικού μας συστήματος  ,με τις συνεχείς, απεργίες των εκπαιδευτικών ,τις καταλήψεις από τους μαθητάς και σπουδαστάς, των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ,τις καθημερινές πορείες ,στους δρόμους  και όλα όσα συμβαίνουν, συνεπεία της αδυναμίας του κράτους ,να πείσει , εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους να ασχοληθούν με την εκπαίδευση και την μάθηση .

-Κανείς δεν έχει το θάρρος και την τόλμη να βάλει τάξη στην παιδεία όλων των βαθμίδων

-Η πολιτεία επί δεκαετίες δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα, οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις  από κάθε νέον υπουργό, έχουν κουράσει αποσυντονίσει και απογοητεύσει  εκπαιδευτές και εκπαιδευομένους και έχουν  οδηγήσει  ουσιαστικά στην απαιδευσία των νέων με ότι αυτό συνεπάγεται για τις νέες γενιές  και το Έθνος μας .

-Είναι Εθνική ανάγκη  να καταλάβουν οι πολιτικοί μας ότι πρέπει να κάτσουν κάτω ,να τα βρουν μεταξύ τους και να συναινέσουν  σε μια σωστή, ουσιαστική και μακρόπνοη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη –πρωτίστως-  στα Ελληνικά ιδεώδη και βασιζομένη στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους ,όχι της «παπαγαλίας και των αποστηθίσεων» αλλά της κριτικής σκέψεως .

-Βαρεθήκαμε τον διαχρονικό- εμπαιγμό.

.-Η νεολαία χάνεται και μαζί χάνεται και το μέλλον του Έθνους μας. Τα παιδιά αντιδρούν, διότι   δεν έχουν πρότυπα να ακολουθήσουν ,δεν βλέπουν ενδιαφέρον από το κράτος και δεν έχουν πόρους, για να αποδεσμευτούν  ,από την δική μας δημόσια εκπαιδευτική  μετριότητα, στρεφόμενα προς άλλες υψηλών προδιαγραφών .Κάθε μέρα που περνά άπραγη ,μεγαλώνει το πρόβλημα.

*Η  Υγεία κατά τον κ. υπουργό  λειτουργεί θαυμάσια !Εγώ θα του πρότεινα ,να κάνει –ως ένας άγνωστος –μερικές επισκέψεις, σε διάφορες ώρες του 24/όρου,σε τομείς της ευθύνης του –χωρίς προειδοποιήσεις και τυμπανοκρουσίες- ,θα δει και θα καταλάβει πολλά, από αυτά που συνθλίβουν την ανθρώπινη προσωπικότητα και οδηγούν στην αγανάκτηση γιατρών και λαού. Διότι το πρόβλημα δεν είναι οι γιατροί οι οποίοι είναι θαυμάσιοι επιστήμονες αλλά όλα τα άλλα που συνιστούν την λειτουργικότητα του όλου συστήματος! Η οποιαδήποτε διαφθορά που  είναι δυνατόν να υπάρχει στο σύστημα είναι πανεύκολο να εντοπισθεί και να τσακισθεί ,παραδειγματικά και όχι φραστικά ή κεκαλυμμένα υπό  το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων ,διότι τότε δεν καταλήγει σε οριστική θεραπεία και διαφεύγει του ζητούμενου που είναι ο παραδειγματικός κολασμός των υπευθύνων και η σωστή λειτουργία της παροχής ιατρικής περιθάλψεως στον λαό.  Σε αντίθετη περίπτωση  τα οποιαδήποτε  γενικά μέτρα της δήθεν εξυγιάνσεως ,στρέφονται και τιμωρούν τους πάσχοντες.

*Η συνεχής παράνομη είσοδος αλλοδαπών πνίγει στην κυριολεξία την Ελλάδα .Κανείς δεν γνωρίζει πόσα εκατομμύρια, λαθρομετανάστες λυμαίνονται αυτή την στιγμή την χώρα μας . Από πού μπαίνουν ;.Που βρίσκονται;  Ποιος και γιατί τους προωθεί ;Tι κάνουν; Πως συντηρούνται και  πως διαβιούν;

-Καμιά στρατηγική για τον έλεγχο των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων ,όποιος θέλει μπαίνει, από όπου θέλει και όποτε θέλει ,ανεξέλεγκτα.Oι οποιεσδήποτε αντιδράσεις μας έπονται των γεγονότων, που σημαίνει ότι τους μαζεύομαι εδώ ,με ότι αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα μας. -Διότι η Ελλάδα δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ,περιβάλλεται πανταχόθεν  από «άσπονδους φίλους». Και είναι η πύλη της παράνομης εισόδου των !

-Αυτό λέει, αλλά και επιβάλλει πολλά ως προς το τι δέον γενέσθαι και ανεξαρτήτως των κοινοτικών .οδηγιών ή εντολών. Διότι το πρόβλημα είναι δικό μας , με όλους τους άλλους ««να παρατηρούν και να  απολαμβάνουν τα χάλια μας»»!!!

-Το παραεμπόριο των μεταναστών και λαθρομεταναστών, που έχουν πλημυρίσει εκτός  της Αθήνας  και όλες τις πόλεις και τα χωριά. έχει φτάσει στο απροχώρητο .Όπως έγραψαν προσφάτως εφημερίδες οι διαφεύγοντες φόροι  ανέρχονται στα 40 δις Ε.

-Η εγκληματικότητα ,η ανασφάλεια και ο τρόμος των Ελλήνων πολιτών έχει φθάσει  στο ζενίθ, χωρίς να διαγράφεται καμία ευοίωνος προοπτική ,αφού η μεν αστυνόμευση ,στην κυριολεξία είναι ανύπαρκτη ,το δε κράτος  ανίκανο να αντιδράσει  δυναμικά, αρκούμενο στην τακτική , των διαπιστώσεων και της συνεχούς υποβαθμίσεως των διαρκώς αυξανόμενων   απειλών

*Η υπογεννητικότητα έχει ξεπεράσει προ πολλού το όριο Εθνικού κινδύνου

-Όπως πάμε πολύ σύντομα θα γίνουμε μειοψηφία στην ίδια μας την χώρα και όχι μόνο.    —-  -Καμία στρατηγική για την αντιμετώπιση και αυτού του σοβαρού θέματος .

-Καμία προσπάθεια , ουσιαστικής οικονομικής βοήθειας ,προς τα νέα ζευγάρια να τεκνοποιούν.

– Το γένος μας σβήνει και οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα.

*Όλα τα ανωτέρω, που συμβαίνουν στην πατρίδα μας επιδρούν δυσμενέστατα και επί των Εθνικών μας θεμάτων ,τα οποία εξαρτώνται  απόλυτα από τα εις το εσωτερικό της χώρας τεκταινόμενα

Έτσι:

-Η Τουρκία έχει αφεθεί ελεύθερη  να αλωνίζει -στην      κυριολεξία  – ετσιθελικά,  στο Αιγαίο, στα νησιά μας και στην Θράκη ,με εμάς, απλώς  να παρατηρούμε απαθείς και αμήχανοι , τα συμβαίνοντα  να «καταπίνουμε τις καθημερινές εξευτελιστικές-εις βάρος μας- προκλήσεις των, σαν να μην συμβαίνει τίποτα !!! `Και να δηλώνουμε ευχαριστημένοι για την Ε/Τ φιλία και υπερήφανοι για την εξωτερική μας πολιτική ,όταν γνωρίζουμε που στοχεύει και τι κινδύνους συνιστά η τουρκική απειλή και λυκοφιλία .

-Με τα Σκόπια ,κατορθώσαμε το ακατόρθωτο .”Ένα θλιβερό  κρατίδιο , κατάλοιπο του   πάλαι ποτέ αλήστου μνήμης σταλινισμού ,αφ’ ενός μεν να συντηρείται οικονομικά-εν πολλοίς- από εμάς, αφ’ έτερου δε σε ένδειξη της ««ευγνωμοσύνης του!!!»» ,στην επιθυμία και προσπάθειά μας να το διατηρήσουμε  και συντηρήσουμε  ως Εθνική οντότητα, να προσπαθεί ,να μας κλέψει την ιστορία  της Μακεδονίας ,να .μας κατηγορεί , να μας υβρίζει και να μας εξευτελίζει διεθνώςκαι επί συνεχούς βάσεως.

Αρχικώς το όλο θέμα υπήρξε αστείο, όπως αστείο ,σαν στρατιωτική απειλή για την χώρα μας ,είναι και το θλιβερό αυτό κρατίδιο. Αλλά η επίσημη πλέον θέσης και εμμονή της σκοπιανής κυβερνήσεως  περί Μακεδονικής υποστάσεως, διαφοροποιεί το θέμα .Και δεν μπορεί η χώρα μας ,να σφυρίζει και εδώ αδιάφορα.

-Η Αλβανία έχει αφεθεί  ανενόχλητη να αρπάζει τις περιουσίες των βορειοηπειρωτών ,όχι μόνο βεβαίως, για να τις καρπωθεί οικονομικά , αλλά κυρίως για να αφανίσει μεθοδικά και οριστικά την ελληνικότητα της Β.Η., κάτι το οποίο -κατά την γνώμη μου- θα πραγματοποιηθεί ,όταν το Κόσσοβο -αργά ή γρήγορα-  προσαρτηθεί στην Αλβανία . Αλήθεια  αγνοούν οι   πολιτικοί μας  την νέα αλβανική εγκυκλοπαίδεια της Ακαδημίας των Τιράνων;Kαι τι διδάσκονται  οι νέοι τους στα σχολεία  για την μεγάλη Αλβανία εις βάρος  μας;

-Η Βουλγαρία ,από την άλλη μεριά ,μπορεί σήμερα να μην  μας προκαλεί  ευθέως και ανοικτά, λόγω της θλιβερής καταστάσεως που εξακολουθεί να βρίσκεται , αλλά δεν παύει ούτε στιγμή να στοχεύει  και να  έχει βλέψεις προς την Μακεδονία και την κάθοδόν της στον Θερμαϊκό.

*Αξιολογώντας και ιεραρχώντας τις εκ των ανωτέρω , ομόρων κρατών, απειλές μπορούμε να πούμε ότι η τουρκική είναι  η εν δυνάμει και οι άλλες τρείς οι εν «υπνώσει».

-Ο εξ’ ανατολών κίνδυνος ,υπήρξε και υπάρχει ,ουσιαστικά ,από καταρρεύσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .

Το πότε και  υπό ποιαν μορφή  εκδηλώνεται  είναι ένα άλλο θέμα  που πρέπει πάντοτε να απασχολεί την εκάστοτε ηγεσία μας   .

Τούτου δεδομένου ,είναι  τεράστιο Εθνικό σφάλμα να αντιμετωπίζεται -εκ μέρους μας- «επιδερμικά  και αδύναμα » διοχετεύοντας προς τον λαό ,μέσω του συστήματος επηρεασμού  της κοινής γνώμης ότι  τα όσα  αντιμετωπίζουμε σήμερα με την Τουρκία, οφείλονται στο στρατιωτικό κατεστημένο της  ή ότι εκδηλώνονται  για εσωτερική της κατανάλωση, ή ότι οι Τούρκοι πολιτικοί είναι καλλίτεροι ή πιο λογικοί από τους στρατιωτικούς .Τέτοιες αφελείς μεθοδολογίες ,αποπροσανατολίζουν τον Έλληνα από την πραγματικότητα και τον αφοπλίζουν  ψυχολογικά ,με ότι αυτό συνεπάγεται,από πλευράς ορθολογισμού και ηθικού.

Η Τουρκία  έχει στόχους διαχρονικής ισχύος εναντίον μας και για την επίτευξή των, έχει χαράξει και ακολουθεί με συνέπεια και συνέχεια ,συγκεκριμένη Εθνική Στρατηγική   (Ε.Σ).

Οποιοσδήποτε και εάν την κυβερνά ,σχεδιάζει ,μεθοδεύει και  ενεργεί,  με μοναδικό  όραμα την αναστήλωση της ,πάλε ποτέ ,Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Ελλάδα  βρίσκεται ,από πλευράς, Γεωπολιτικής Στρατηγικής Αξίας – -στην αρχή του άξονος πορείας της ,για την πραγμάτωση των ονειρόπλαστων  εθνικιστικών της στόχων.  Τούτο σημαίνει ότι  θα είναι πάντοτε στο στόχαστρό της.

-Η Τουρκία ξέρει και  εκμεταλλεύεται  καταστάσεις και περιστάσεις .Εκδηλώνεται δυναμικά μόνο όταν κρίνει ότι το κόστος που θα πληρώσει είναι μηδαμινό ,σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Σήμερα ,με τις γκρίζες ζώνες ,με τις συνεχείς -εις βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας αεροπορικές  προκλήσεις (Υπερπτήσεις ,πάνω από ελληνικά νησιά ,παραβιάσεις και παραβάσεις  του FIR και του εναερίου Εθνικού μας χώρου ),με απειλές  ,διαμαρτυρίες  αμφισβητήσεις  κτλ κτλ ,  , -γράφει και καταχωρεί στο παγκόσμιο γίγνεσθαι υποθήκες ,άμεσων ή μελλοντικών εις βάρος μας διεκδικήσεων.

Βεβαία ούσα ‘ότι παγιώνει διεθνώς -υπέρ αυτής-επεκτατικά δικαιώματα. Δεν ξεχνά και δεν παραιτείται των σκοπών της .Περιμένει την κατάλληλη  ευκαιρία και στιγμή ,για να κτυπήσει ,όπως  πάντα, ύπουλα και ανελέητα, εκτός εάν  επιτύχει του σκοπού της  αμαχητί!!

-Είναι εγκληματική Εθνική αφέλεια να πιστεύουμε ,ότι σε οποιαδήποτε απειλή ή πολεμική μας εμπλοκή , θα σπεύσουν να μας υποστηρίξουν «φίλοι εταίροι ή σύμμαχοι. »

-Επ’ αυτού δεν πρέπει να τρέφουμε καμιά ψευδαίσθηση .

Οι ισχυροί ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους .

Αυτά και μόνο αυτά φροντίζουν να εξασφαλίζουν  με τις οποιεσδήποτε αποφάσεις και παρεμβάσεις των.

Όταν τα συμφέροντά τους συμπίπτουν με τα δικά μας ,μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση ,του δήθεν ενδιαφέροντός των και εμείς όπως πάντα  «πανηγυρίζουμε και δοξάζουμε»αρχικώς, για να «απογοητευόμεθα ,κατηγορούμε και υβρίζουμε ,τελικώς!!!

Η αναμφισβήτητη σπουδαιότητα της γεωστρατηγικής μας  αξίας ,μας έχει τάξει μονίμως στην  Ζώνη  αναμετρήσεων μεταξύ  Ανατολής και Δύσεως ,γεγονός που σημαίνει ότι ανεξαρτήτως των εκάστοτε  πρωταγωνιστών ή κομπάρσων των διαφόρων στρατηγικών παιχνιδιών για τον έλεγχο της ενέργειας ή των οικονομικών συμφερόντων,  θα  αποτελούμε ως χώρα στόχο-αναλόγως- Εθνικής αμφισβητήσεως, καθυποτάξεως ή συρρικνώσεως.

Δυστυχώς καίτοι τα ανωτέρω είναι γνωστά, στις ηγεσίες μας στερούμεθα ολοκληρωμένης Εθνικής  Στρατηγικής .

Είναι ,τουλάχιστον  αδιανόητο η Ελλάδα  με μια ιστορική διαδρομή 5οοο ετών -κατά την διάρκεια των οποίων ,έφθασε ο ελληνισμός να καλύπτει το 50% περίπου της ανθρωπότητας-να περιχαρακώνεται ,σήμερα , στην λίαν επιεικώς αστειότητα του δεν διεκδικούμε τίποτα και δεν παραχωρούμε τίποτα .Βεβαίως  για εμάς τους Έλληνες το δεν παραχωρούμε τίποτα , είναι αυτονόητο .Το δεν διεκδικούμε όμως υποδηλώνει    Εθνική ηττοπάθεια η οποία στα Διεθνή δρώμενα εγείρει ορέξεις  και , οδηγεί σε περιπέτειες.. Αυτός που δεν διεκδικεί να πάρει όσα του ανήκουν , είναι καταδικασμένος να δέχεται τις διεκδικήσεις των άλλων με απρόβλεπτες συνέπειες.

-Τα Εθνικά θέματα ούτε επιλύονται ούτε υποστηρίζονται: με προσωπικές ή κομματικές  στρατηγικές ή με ζεϊμπέκικα και χειροκροτητές η με κουμπαριές ή με πρόσκαιρες συναισθηματικές  φορτίσεις ή με υποχωρήσεις ή με ανοχές τετελεσμένων  γεγονότων ή με ουτοπικές αντιλήψεις για τον ρόλο φίλων συμμάχων  και ετέρων σε  περίπτωση  ανάγκης.

-Είμαστε και θα είμαστε πάντοτε μόνοι ,αυτό πρέπει κάποτε να το καταλάβουμε  ηγεσία και λαός.

Τα Εθνικά μας προβλήματα δεν επιλύονται  με παιδικές αντιδράσεις και βεντετισμούς.

Χρειαζόμαστε σωστή Εξωτερική πολιτική  και πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις. Και για να υπάρξουν  αυτά τα δύο χρειαζόμαστε ισχυρή οικονομία σωστή παιδεία με υψηλό Εθνικό φρόνημα  και ηθικό  και ισχυρό κράτος

Η Ελλάδα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχει ανάγκη νέου  ηγετικού δυναμικού .Υπάρχουν  πόλοι αξιόλογοι  Έλληνες που μπορούν και επιβάλλεται  να κατέβουν στον πολιτικό στίβο μήπως και η πατρίδα μας ανασυρθεί και από τον βούρκο της ανυποληψίας και από την άβυσσο της αυτοκαταστροφής ,όσο είναι καιρός ακόμα..

πηγή