Εγκαινιάστηκε η βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με τη φράση «τέτοια έργα δεν είναι μόνο εκκλησιαστικά, αλλά εθνικά» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου για την Αρχιεπισκοπή της Αθήνας, τη λειτουργία της ομώνυμης Βιβλιοθήκης, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου.

 

 

Κήρυγμα ελπίδας από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο (video)

Στο μαρτύριο της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστης, Ελπίδας και Αγάπης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, στο κήρυγμά του ανήμερα της πανηγύρεως του Ι.Ν.Αγίας Σοφίας Πατρών, κάνοντας τον παραλληλισμό με την θυσία και την προσφορά της Μητέρας Εκκλησίας προς τα παιδιάς της. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να μην απογοητεύονται, να μην απελπίζονται και να μένουν κοντά στην μάνα Εκκλησία η οποία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.

19/09/2011

Ο Κορίνθου Διονύσιος θα εορτάσει με προσευχή για έξοδο από την κρίση

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ημέρα κατὰ την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. κ. Διονύσιος γιορτάζει τα ονομαστήριά του.

19/09/2011

 

 

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Αλεξανδρούπολη

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και κατά την διάρκειά της ο Μητροπολίτης μας χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον μέχρι τότε ιεροδιάκονο π. Καλλίνικο Κρίκη.

19/09/2011

301.300,04 ΕΥΡΩ πλήρωσε γιά Φόρους η Ι. Μητρόπολις Ηλείας τό 2011

Σχετικά με τον δημιουργέθεντα δημοσιογραφικό θόρυβο περί δήθεν απαλλαγής της Εκκλησίας μας από τόν επιβληθέντα νέο φόρον στά ακίνητα, ανακοινούται ότι η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας, οι Ναοί, οι Μονές, τα Ιδρύματά της και τα Κληροδοτήματα αυτής κατέβαλαν κατά το οικονομικό έτος 2011 τους κάτωθι φόρους και ποσά:

19/09/2011

Λαμπρό το Αφιέρωμα στο ζακυνθινό Ταμπουρλονιάκαρο του Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς»

Μια μεγάλη συγκέντρωση λαού, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο Β΄, τον Επίσκοπο Φωτικής κ. Διονύσιο, τον Αντιδήμαρχο Αρκαδίων Διονύσιο Τουρκάκη, τον Πρόεδρο Μπανάτου Χαράλαμπο Κοντονή, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Μπανάτου Σπύρο Κοντονή, ορισμένους φιλομαθείς ιερείς, ευάριθμους ανθρώπους των Γραμμάτων, της Επιστήμης, των Τεχνών και της Λαογραφίας, πραγματοποιήθηκε απόψε το δειλινό στο ευρύχωρο επάνω πλάτωμα του ναού της Φανερωμένης Μπανάτου, με την ευκαιρία της 2ης εκδήλωσης του “Αληθώς”, του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου Μπανάτου, που -ως γνωστόν- ιδρύθηκε πρόσφατα!

19/09/2011

Ο Νεομάρτυρας Άγιος Ιωάννης ο εκ Κονίτσης

Μια από τις λαμπρότερες σελίδες της Εκκλησιαστικής μας Ιστορίας είναι εκείνη που αναφέρεται στους ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ, οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους και την ζωή τους για την πίστη του Χριστού, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Η Τουρκοκρατία, που κράτησε για περισσότερα από τετρακόσια (400) χρόνια, ήταν η εποχή, “που όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά”, όπως σημειώνει ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός. Οι Έλληνες, κάτω από τον βαρύ και βάρβαρο ζυγό των Τούρκων,ζούσαν μια ζωή με αφάνταστες δυσκολίες από κάθε άποψη.

19/09/2011

Ο Πρέσβυς της Ουκρανίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (video)

Το Σάββατον, 28ην Αυγούστου/10ην Σεπτεμβρίου 2011, ο Πρέσβυς της Ουκρανίας εις το Ισραήλ κ. Hennadii Nadolenko, συνοδευόμενος υπό μελών της Πρεσβείας της Ουκρανίας και υπο του φίλου αυτού, κ. Νικολάου Πετρένκο επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

19/09/2011

Βαρθολομαίος: “Θα μείνουμε εδώ όπου βρίσκονται οι ρίζες μας”

Σαφές μήνυμα πως η Ομογένεια της Πόλης είναι αποφασισμένη να παραμείνει στη γη που ευλογήθηκε με τις προσευχές και ποτίστηκε με τον ιδρώτα και των αίμα των προγόνων μας, έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Σε ομιλία του, μετά τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος «τραυματισμένου» Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Τσεγκέλκιοϊ, το αλλοτινό ιστορικό Χρυσοκέραμο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι «θα μείνωμεν εδώ όπου ευρίσκονται αι ρίζαι μας και δεν σκοπεύομεν να αφήσωμεν το δένδρον της Ρωμηοσύνης και το άνθος της Ορθοδοξίας να ξηρανθούν».

19/09/2011

Η εις Επίσκοπον χειροτονία του π.Ανδρέα Cilerdzic (φώτο)

Την χειροτονία του νέου Επισκόπου Ρεμεζιάνας Ανδρέα Cilerdzic, νέου βοηθού επισκόπου διά την Αρχιεπισκοπή Βελιγραδίου, τέλεσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος,στον Πατριαρχικό Ναό των Ταξιαρχών στο Βελιγράδι την Κυριακή 18η Σεπτεμβρίου 2011.