Από την Τρολυμπία.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ βγάζει καντήλες μόλις ακούει το όνομα “Λαμπρινίδης”. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι ακόμα και στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις για την δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης, το όνομα του Σταύρου Λαμπρινίδη όλως τυχαίως απουσιάζει από την λίστα.

Και όμως ο Σταύρος Λαμπρινίδης είναι αυτή την στιγμή ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, έχοντας πάει κόντρα ακόμα και στο δόγμα Παπανδρέου για “ήπια πολιτική” στα εξωτερικά θέματα. Κάθε του εμφάνιση αποκρύπτεται από τα κεντρικά δελτία αφού εμπνέει έναν πολιτικό ανδρισμό σε αντίθεση με την παθητική στάση των συναδέλφων του που δεν διστάζουν να κατεβάσουν τα παντελόνια μπροστά στην Τρόικα.

Είναι γεγονός όμως ότι ο Σταύρος Λαμπρινίδης για τον απλό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί την φυσική συνέχεια του πατριωτικού – σοσιαλιστικού κόμματος που οραματίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μπορεί το όνομα του να μην παραπέμπει σε πολιτικό τζάκι, παρακολουθώντας όμως την πορεία του βλέπουμε να συνδυάζει τον τσαμπουκά του αείμνηστου προέδρου, την εκδήλωση ενός ατρόμητου πατριωτισμού που δεν κρύβεται πίσω από τον φερετζέ της πολιτικής ορθότητας.

“Δεν ξεχνώ την Ίμβρο”! Αυτή η φράση που ειπώθηκε μέσα στο κατεχόμενο νησί, αποτυπώνει τον χαρακτήρα του Λαμπρινίδη. Μία δήλωση που κρύφτηκε άρον άρον με κυβερνητική εντολή για να “μην προκαλέσει”.

Όπως είχαν κρυφτεί στο παρελθόν οι παρουσίες του που είχαν ισοπεδώσει τον πασίγνωστο Χατζημαρκάκη, παρά την προώθηση του τελευταίου από τα φιλοκυβερνητικά μέσα.

Όπως θα “εξαφανιστεί” η σημερινή του παρέμβαση, σύμφωνα με την οποία: “Στην Ελλάδα δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ “Μακεδονική” μειονότητα”

Δήλωση που αντιτίθεται ακόμα και στις θέσεις του πρωθυπουργού που δεν ενοχλείται από “αυτοπροσδιορισμούς”. Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο Taxalia. 

Ο Σταύρος Λαμπρινίδης μάλιστα είναι ο μόνος που επιχειρεί επαναπροσέγγιση με την Ρωσία και είναι ο μοναδικός της κυβέρνησης με τον οποίο διατηρούν επαφή στο Κρεμλίνο.

Εν κατακλείδι, ο Σταύρος Λαμπρινίδης είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει και να ανασυστήσει το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ μετά την επερχόμενη κατάρρευση.

Δείτε την ομιλία του στο Foreign Policy Association