Κύπρου: Ευχή να έλθει η λύση και οι τοιχογραφίες να πάνε στην Λύση

Με την θερμή ευχή προς τον δήμαρχο Λύσης Ανδρέα Τοφιά να έλθει σύντομα η μέρα της λύσης του κυπριακού και μαζί να πάνε στη Λύση για να τοποθετήσουν τις τοιχογραφίες στον φυσικό τους χώρο, το εξωκκλήσι του Αγίου Θεμωνιανού , οι οποίες αναμένεται να επαναπατριστούν στην Κύπρο από το Ίδρυμα Menil στο Χιούστον του Τέξας , όπου είχαν δοθεί επί δανείω για 20 χρόνια, ολοκλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τη συνέντευξη τύπου στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

30/09/2011

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος στον Ι.Ν.Αγίου Αιμιλιανού Σκουζέ

Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β`, έχει την ιδιαιτέρα ευλογία προς προσκύνησιν και αγιασμόν των ευλαβών Ενοριτών Του, την Τιμίαν και θαυματουργόν Κάραν του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος, την 6ην Οκτωβρίου ημέραν Πέμπτην, έως και την 10ην Οκτωβρίου, ημέραν Δευτέραν 2011.

30/09/2011

 

Ο Κυθήρων στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας Βεροίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, επιστρέφοντας από το Άγιον Όρος όπου πραγματοποίησε ολιγοήμερη επίσκεψη, βρέθηκε την Πέμπτη 29-09-2011 στην πόλη της Βέροιας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας, στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ επισκέφτηκε την Ιερά Μονή λόγω των δεσμών που διατηρεί με την αδελφότητα της Μονής.

30/09/2011

Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Λαγκαδά

Διήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει, από τις 10 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

30/09/2011

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας πρέπει να στηριχθούν πάση θυσία»

Ενόψει της φημολογούμενης περιστολής ή και διακοπής της χρηματοδότησης, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, των υπηρεσιών ψυχικής και ψυχιατρικής υγείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Γνωρίζω προσωπικά πως η ψυχιατρική μεταρρύθμιση έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα στην Ελλάδα: ασθενείς βγήκαν από τα δημόσια ψυχιατρεία, ζουν σε σπίτια με ανθρώπινη αντιμετώπιση και η ποιότητα της ζωής τους έχει βελτιωθεί σημαντικά. Το έργο αυτό έχει αξιολογηθεί από ευρωπαίους εμπειρογνώμονες ως πολύ θετικό.

30/09/2011

Εκκλησιαστικό Μουσείο στον Αναλυόντα Κύπρου

Στο όμορφο χωριό του Αναλυόντα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 380 μέτρα σε απόσταση 20 χιλιομέτρων στα νότια της Λευκωσίας, πρόκειται να εγκαινιαστεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ένα Εκκλησιαστικό Μουσείο, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αναλιόντα υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορείνης Ησαΐα, για να στεγάσει εικόνες και ιερά κειμήλια, τα οποία σώθηκαν στην παλαιά εκκλησία της αγίας Μαρίνας.

30/09/2011

Λυσιώτες θυμούνται για τις τοιχογραφίες και το γραφικό εξωκκλήσι του Αγίου Ευφημιανού

Θύμησες από τους παλιούς καλούς καιρούς θύμισε στους Λυσιώτες η χαρμόσυνη είδηση για τον επαναπατρισμό μετά από 37 χρόνια των περίφημων τοιχογραφιών – Παντοκράτορας του τρούλου και Παμαγία Δεόμενη από το εξωκκλήσι του Αγίου Εφυμιανού (θεμωνανού) στην κατεχόμενη σήμερα Λύση. Με απερίγραπτη συγκίνηση μίλησαν στον «Φ» ο δήμαρχος Λύσης Ανδρέας Τοφιάς και ο εφημέριος του Ναού της Παναγίας π. Γεώργιος Καπαρής, πατέρας του συναδέλφου του ΡΙΚ Παναγιώτη Καπαρή.

30/09/2011

Μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Γαβρά

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Γαβρά θα εορτασθεί πανηγυρικά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στον Ιερό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, (γόνος Γορτυνίων Γαβράδων)

30/09/2011

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο

Θερμή επιστολή απέστειλε αυτές τις ημέρες ο Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, προς στον παραιτηθέντα Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο Β΄, εκφράζοντας εγκάρδιες ευχαριστίες για την όλη συμβολή και συμπαράστασή του στον ευαίσθητο και πολυαπαιτητικό τομέα της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στα Επτάνησα και δή στη Ζάκυνθο.

30/09/2011

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) και η Globalethics.net παρουσιάζουν την Παγκόσμια Διαδικτυακή Θεολογική Βιβλιοθήκη

Μια μοναδική όσο και φιλόδοξη θεολογική πηγή πληροφόρησης και σπουδής παρουσιάστηκε στην Γενεύη στις 23 Σεπτεμβρίου, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ) και το δίκτυο Globalethics.net. Αποσκοπεί σε μια πιο ισόρροπη και δίκαιη πρόσβαση στην έρευνα του θεολογικού υλικού και των συναφών επιστημών.

30/09/2011

Σύναξη πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Σεπτεμβρίου 2011 (10.00 π.μ.) πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το νέο Εκκλησιαστικό έτος. Πρόκειται για τη Σύναξη των Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως (Πνευματικό Κέντρο – Ψηλός Βράχος).

01/10/2011

“Η διαχείριση του πόνου και το τέλος της ζωής”

Πορεία προετοιμασίας με συναντήσεις επιμόρφωσης. Από τον Μάιο του 2011 στο Νοέμβριο του 2012.

01/10/2011