Νέα Υόρκη. Μια πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία σε όλο τον κόσμο για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων στις 15 Νομαρχιακές (ΝΟΔΕ) και τις  130 περίπου εκτός συνόρων  κατά τόπους  τοπικές οργανώσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και αρκετές ημέρες. Οι απόδημοι Έλληνες μέλη της Νέας Δημοκρατίας εδώ και δυο μήνες αθόρυβα έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία εγγραφής και επιστράτευση   νέων μελών. Η επίσημη ανακοίνωση για την εκλογική διαδικασία έχει γίνει ήδη από τις 09 Σεπτεμβρίου 2011 ενώ  οι εκλογές έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στις τοπικές κομματικές οργανώσεις  για πρώτη φορά με τον νέο κανονισμό  λειτουργίας  που ισχύει μετά το πρώτο συνέδριο απόδημου Ελληνισμού που έγινε πέρσι τον Ιούνιο(2010) στην Ελλάδα  και υιοθετήθηκαν προτάσεις μελών από την βάση του κόμματος. Σύμφωνα με το νέο κανονισμό  ο πρόεδρος  της κάθε Νομαρχιακής οργάνωσης (ΝΟΔΕ),  που είναι και άμεσο  πολιτικό πρόσωπο που αντιπροσωπεύει το κόμμα σε επίπεδο τοπικής ηγεσίας θα εκλέγεται από την βάση ταυτόχρονα με την ανάδειξη των διοικητικών συμβουλίων των τοπικών οργανώσεων ! Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν σε ήδη  υπάρχουσες τοπικές που έχουν συγκροτηθεί    σε Ευρώπη,  Αμερική Καναδά και Αυστραλία   την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ενώ στην Αφρική έχουν προγραμματισθεί οι εκλογές να γίνουν στα μέσα της άνοιξης του 2012 για καθαρά τεχνικούς λόγους.  Στις 30 Οκτωβρίου οι οργανώσεις του εξωτερικού και αφού εν τω μεταξύ θα έχουν εκλεγεί τα ΔΣ των τοπικών και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ μπαίνουν  στην δεύτερη φάση της εκλογικής διαδικασίας θα εκλεγούν,  από τα τοπικά πλέον νεοεκλεγέντα Διοικητικά Συμβούλια των τοπικών οργανώσεων,   τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Νομαρχιακής.

Το κυρίαρχο στοιχείο  όπως προαναφέραμε είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ίδια εκλογική διαδικασία θα εκλέγεται  και ο πρόεδρος της κάθε Νομαρχιακής από την βάση και τα οργανωμένα και εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, διαδικασία που αποτρέπει και προλαμβάνει θλιβερά φαινόμενα του παρελθόντος τα οποία κυρίως παρατηρήθηκαν στην Νέα Υόρκη.

Φαινόμενα που εξέθεταν  την Νέα Δημοκρατία είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση είτε πολύ περισσότερο ως κυβερνών  κόμμα  αφού ουσιαστικά  ήταν  ανύπαρκτος ο  κομματικός μηχανισμός στην Ελλάδα  με αποτέλεσμα  στις τοπικές οργανώσεις του εξωτερικού η κομματική σφραγίδα να γίνεται βορά επιτηδείων και ανήθικων στοιχείων.    Επίσης  για πρώτη φορά, και προκειμένου να αποφευχθούν κακά προηγούμενα παρελθόντων ετών τα νέα μέλη του κόμματος θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση μέλους και σε  ηλεκτρονική μορφή μέσω διαδικτύου, έτσι  και με την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης και  της πλήρους ταυτοποίησης παλαιών και νέων μελών σε λίγους μήνες αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει  και  νομικά η   εικόνα ,  το μέγεθος  και η έκταση του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον του κόμματος για την Πολιτεία της Νέας Υόρκης έρχονται απεσταλμένοι Άρης Τσατσούλης και Φώτης Σιάννης

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στις ΗΠΑ όπου κατά το παρελθόν υπήρξαν πολλά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία και θα δούμε στην συνέχεια του ρεπορτάζ και του ειδικού αφιερώματος που σταδιακά θα δημοσιεύεται.  Για το λόγο αυτό αλλά και διότι υπάρχουν πολλές ανοιχτές  πληγές από το πρόσφατο και απώτερο  παρελθόν με πολλά και δυσεπίλυτα  προβλήματα ,  κακοδιοίκηση,  οικονομικά σκάνδαλα καταγγελίες για πλαστογραφία που έκανε ανώτερο  μέλος τις κόμματος αλλά και λαθροχειρίες σε προηγούμενες εκλογές για  την ανάδειξη προέδρου νομαρχιακής,  τις εκλογές της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου  συντονίζει εποπτεύει και παρακολουθεί προσωπικά ο καθηγητής Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

Με εντολή του  Παναγιώτη Σκανδαλάκη μεταβαίνουν τις προσεχείς ημέρες στην Νέα Υόρκη  οι κ. Άρης Τσατσούλης-προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά – αναπληρωτής τομεάρχης στην γραμματεία αποδήμου ελληνισμού και ο κύριος  Φώτης Σιάνης  ανώτερο κομματικό στέλεχος του τομέα αποδήμων με μεγάλη πείρα ώστε να οργανώσουν   χωρίς προβλήματα τις εσωκομματικές εκλογές.

Οι εκλογές για την ανάδειξη τοπικών διοικητικών συμβουλίων αναμένεται να γίνουν  σίγουρα στις εξής  κομματικές οργανώσεις σε δυο οργανώσεις στην πολιτεία του  Σικάγο, μια στην πολιτεία της  Φιλαδέλφεια, μια στην Πολιτεία της  Βοστώνης, το μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης όπου βρίσκονται   τρείς τοπικές οργανώσεις.   Στην Πολιτεία της Νέας Υόρκη έχουν δηλωθεί ως ενεργές οι οργανώσεις στο  Queens  και στο  Long Island   και Μητροπολιτική που επανασυστάθηκε και επαναδραστηριοποιήθηκε με απόφαση και εντολή του κόμματος.  Πρόεδρο της Μητροπολιτικής οργάνωσης ΝΥ  είναι ο Λάκωνας  κ. Γιώργος Γεωργόπουλος.

Η κατάσταση δεν φαίνεται να  έχει ξεκαθαρίσει πλήρως  το πεδίο είναι θολό  για την πολιτεία του New jersey και την πολιτεία της Φλόριδας που και στις δυο περιπτώσεις ενώ υπάρχει  κομματική βάση ακόμα δεν είναι σαφές το πεδίο αν και κατά πόσο θα γίνουν εκλογές λόγω πολλών και διαφορετικών για περίπτωση  τεχνικών και νομικών ή καταστατικών  προβλημάτων που έχουν ανακύψει με τις δυο αυτές περιπτώσεις.

Το χρίσμα για  το εκλεκτό του κόμματος στην θέση του προέδρου της νομαρχιακής  ήδη δόθηκε…

Η Νέα Δημοκρατία ήδη το χρίσμα για την Νομαρχιακή οργάνωση Ανατολικών πολιτειών φέρεται να το έχει δώσει σε ένα νέο και άφθαρτο πολιτικά με εγνωσμένο  κύρος και ήθος  πρόσωπο που έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και έχει  προταθεί ομόφωνα από συγκεκριμένη ομάδα ΕλληνοΑμερικανών επιχειρηματιών  που οργανώνει με εντολή του επίσημου κόμματος  την  όλη εκλογική διαδικασία ειδικά για την πολιτεία της Νέας Υόρκη όπου αναμένεται να συγκεντρώσει και το  πολιτικό βάρος.

Το ρεπορτάζ και η έρευνα συνεχίζεται… 

ΕΔΩ η συνέχεια του ρεπορτάζ