H Τιμία Κάρα του Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις στον φερώνυμο Ναό στη Θήβα

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 5.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Υποδοχής της Τιμίας Κάρας του Προστάτου της Ενορίας μας ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ του εξ Ανατολής και εν Βουνένοις αθλήσαντος, την Οποία θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου Παν..Αρχιμ.Γέρων ΔΩΡΟΘΕΟΣ.

05/10/2011

Ημερίδες στην ΟΑΚ για την ασφαλή πλοήγηση

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργάνωσε δύο ημερίδες στις 2 και στις 3 Οκτωβρίου αντίστοιχα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

05/10/2011

 

Κήρυγμα αγάπης από τον Θερμοπυλών Ιωάννη

Κήρυγμα αγάπης προς τον πλησίον και τον ξένο έκανε ο Επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Χολαργού, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν ενορίτη που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των αλλοδαπών στην Ελλάδα. Ο Θερμοπυλών Ιωάννης, ο οποίος διακρίνεται για την σεμνότητα και την καλλιέργεια του, προέτρεψε τους πιστούς να δείξουν «το αληθινό πρόσωπο του χριστιανού», ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την χώρα.

05/10/2011

Σε Μονές του Αιγαίου Παϊσιος και Βικέντιος ως εφησυχάζοντες

Ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος και ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, πρώην ηγούμενος και αναπληρωτής ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, στέλνονται αντίστοιχα σε Μοναστήρια της Καλύμνου και της Πάτμου και καθίστανται εφησυχάζοντες διά βίου.Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνεδριάζει υπό τη νέα της σύνθεση

05/10/2011

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Ναζαρέτ (video)

Το Σάββατον, 18ην Σεπτεμβρίου /1ην Οκτωβρίου 2011, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, προεξήρξε της πανηγύρεως της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού εις το παρεκκλήσιον της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το ευρισκόμενον εις το εντός της Ναζαρέτ κτήμα του Πατριαρχείου, το γνωστόν υπό την επωνυμίαν «Κασρ-Ιλ-Μουτράν» / «Ο Πύργος του Δεσπότου».

05/10/2011

Ιησούν ή Μεσογαίας Νικόλαον;

«Τω καιρώ εκείνω» και ο Ιησούς βρέθηκε στη δύσκολη θέση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου. Και στον δικό του δρόμο βρέθηκαν κάποιοι που τον ρωτούσαν τι πρέπει να κάνουν με τους φόρους. Βεβαίως, ο ιδρυτής της Χριστιανοσύνης δεν δέχθηκε «σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής», όπως διηγείται στην εγκύκλιο που απέστειλε προς τους πιστούς ο δεσπότης Μεσογείων και με την οποία τους καλεί να μην πληρώσουν το τέλος για την ακίνητη περιουσία. Απλώς το ερώτημα ήταν ίδιο.

05/10/2011

ΙΘ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Μεγαλομάτας από τη Σκιάθο

Για δέκατη ένατη συνεχή χρονιά, πρόκειται να πραγματοποιηθούν, με τη Χάρη του Θεού, στην Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οι εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτου μας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

05/10/2011

«Συζυγία – Οικογένεια. Ορθόδοξα πνευματικά και σύγχρονα κοινωνικά δεδομένα»

05/10/2011

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου για την πλήρωση της Ι.Μητροπόλεως Κυρηνείας

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής: 1) Απότισε φόρο τιμής προς τον εκλιπόντα Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλο. Ο Μακαριώτατος ανεφέρθη δια μακρών εις τον αείμνηστον Ιεράρχην και ευχήθηκε όπως ο Θεός κατατάξει την ψυχήν του «εν σκηναίς δικαίων» και αναδείξει άξιον διάδοχον αυτού.

05/10/2011

Τιμητική Εκδήλωση και Διεθνές Συνέδριο για τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος προτίθενται να τιμήσουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη (Ζηζιούλα), του οποίου είναι γνωστή η προσφορά στην Εκκλησία και τη θεολογία.

05/10/2011