Του Εμμανουήλ΄Ζερβού, Ειδική συνεργασία με το Statesmen.gr

Στο 9% έχει διευρυνθεί η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα δημοσκόπησης της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική έρευνα εκτίμησης της πολιτικής επιρροής των κομμάτων στην παρούσα χρονική συγκυρία, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 22,5%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 9%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%. Στην έρευνα, η αδιευκρίνιστη ψήφος προσδιορίζεται στα επίπεδα του 34%.

 

Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης της Public Issue, η περαιτέρω πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, με ταυτόχρονη αύξηση της πολιτικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας, που εξηγεί και τη διεύρυνση της «ψαλίδας» μεταξύ των δυο κομμάτων.

Όπως επίσης τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα της Αριστεράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει στο 9,5%, προσπερνώντας τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, μόλις 1% πίσω από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 10,5%, και με τη Δημοκρατική Αριστερά στο 5%.