Αυτός που τάραξε τη ζωή εκατομ. Ελλήνων

Ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” και λίγους μήνες αργότερα υποτίθεται ότι ανακάλυψε ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Κατά αυτό τον τρόπο, έσυρε την χώρα στο ΔΝΤ και στο μηχανισμό στήριξης και προκάλεσε την μεγαλύτερη συστημική κρίση στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, την οποία αποκαλεί κατ’ ευφημισμόν “μεταρρύθμιση”.

Οι άνεργοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και το πλέον αρνητικό είναι πως όλοι γνωρίζουν ότι τα χειρότερα έπονται. Σε μία χώρα που ουδέποτε μετά τη δεκαετία του 1950 υπήρξε σοβαρό πρόβλημα ανεργίας, δικαιωματικά ο Γ. Παπανδρέου κερδίζει τον θλιβερό τίτλο “Νo Jobs”.


 

και Αυτός που άλλαξε τη ζωή εκατομ. ανθρώπων

Steve_JobsΟ Steven Paul “Steve” Jobs αποτέλεσε το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του εφευρέτη επιχειρηματία που λατρεύτηκε από τον κόσμο ωσάν να ήταν ποπ στάρ. Ήταν ένας από τους ιδρυτές και διευθυντής του κολοσσού Apple. Είχε χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή. Δημιούργησε μαζί με τους Steve Wozniak και Mike Markkula στα τέλη του 1970 τον πρώτο προσωπικό υπολογιστή  Apple II, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημιούργησε τους υπολογιστές Macintosh.